Ћирилица Latinica
17.03.2023.
Politika

Patrijarh Porfirije: Crkva iskazuje veliku ljubav prema Andriji Mandiću!

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Srpska pravoslavna crkva izuzetno cijeni ulogu lidera DF-a Andrije Mandića u beskompromisnoj borbi za očuvanje pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori. Mandić uživa izuzetno poštovanje u Svetom sinodu SPC, a naročito patrijarha srpskog gospodina Porfirija.

Prilikom dodjele oredan Bijelog Anđela u Pljevljima lideru DF-a, patrijarh Porfirije je rekao da SPC iskazuje veliku ljubav prema Andriji Mandiću.

"Mi znamo da je Andrija mnogo više zaslužio od jednog ordena, ali svaki orden je samo podsjetnik na našu ljubav prema onima kojima smo zahvalni. Zaslužuje mnogo više, a daće Bog da budemo spremniji da iskažemo i veću ljubav u ime naše crkve za njegovu ljubav prema svom narodu, prema svojoj crkvi, ali i prema svim drugim narodima. Mi istinski volimo sebe i svoj narod samo onda kada imamo i ljubav i poštovanje prema drugim narodima. Svaki narod ima svoj neponovljivi pečat, dar od Boga da ga umnožava i da u zajednici sa drugim narodima slavi Boga. To je naše opredjeljenje, i još jedanput hvala na svemu Andriji i čestitam, kazao je patrijarh srpski Porfirije tom prilikom.

Komentari
Vera
Vera: Hvala Vaša Svetosti. Andrija je ponos Srba !!!
18.03.2023 10:51
Za ovoga popa
Za ovoga popa: Reda radi "od pozadi", ili radi reda "odaspreda" 💓💓💓🤣🤣🤣
19.03.2023 19:10
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar