Ћирилица Latinica
28.01.2019.
Politika

Prava CG: Volja naroda je da se vrtić ne gradi kraj Gimnazije

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Nakon što je Ministarstvo prosvete saopštilo da će se započeta gradnja vrtića kraj barske Gimnazije realizovati kako je I planirano, reagovala je Prava Crna Gora.

“Zgroženi smo odnosom ministarstva prema građanima Bara. Nakon dva velika, dostojanstvena, poštena i plemenita protesta koja su građani Bara sami organizovali, iz Ministarstva prosvjete stiglo je nešto što se može shvatiti samo kao neodgovorno inaćenje sa voljom naroda. Jer, kako drugačije shvatiti preskakanje na stotine zdravorazumskih argumenata, osim kao refleksiju potpune nemoći i odnarođenosti vlasti” – kažu iz Prave.

Nakon svega, iz ove partije su se zapitali - da li uopšte postoji „čovjek“ u tim osobama koje donose ovakve odluke za sve nas.
“Ti isti, onda, dobiju čistu priliku da im narod ukaže na grešku (jer svi griješimo nekad, naravno) i pomogne im da se stvar popravi. I kakav je njihov odgovor na sve to?! Odgovor je kao i uvijek – SILA! Je li to jedino što je ostalo?! Da na silu sprovode svoja nedjela, na štetu svih pa i onih koji su ih, po ovim ili onim okolnostima, glasali” – navodi Prava CG u saopštenju.

Prava Crna Gora Bar kao politički subjekt, “ljubazno” je zamolila Ministarstvo prosvete da obustavi radove.

“Na tzv. gradilištu (koje ima bezbroj nedostataka i gdje je do sad sve na prevaru i silu urađeno) trenutno je kaljuga, izgleda tužno i nije ni čudo što su Barani to prozvali novim grobljem.

Gospodo iz lokalne i državne vlasti - Nije kasno da se sve zaustavi i popravi! Uradite to jer nas većina to iskreno želi! Pokažite nam da vodite računa o svom narodu! Ne inatite se sa narodom, čujte jednom glas dobronamjerne većine, jer ne zaboravite - Narod je poslodavac, a Vlada je radnik” – zaključuju iz Prave CG.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar