Ћирилица Latinica
16.02.2018.
Politika

Pravda pobijedila: Novinar Jovanović i funkcioneri DF-a oslobođeni optužbi, "Luksemburg" legalna operacija

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

Autor filma „Operacija Luksemburg“, novinar IN4S i ujedno urednik „Barskog portala“ Milenko Jovanović, predsjednik OO Nove srpske demokratije Bogić Beli Mitrović i član GO iste stranke Itana Glavanović, oslobođeni su danas u Osnovnom sudu u Baru optužbi da su na bilo koji način ugrozili  privatnost „junaka“  Jovanovićevog ostvarenja koji su uhvaćeni u prodaji glasova vladajućoj stranci na dan parlamentarnih izbora 16.oktobra 2016.godine.

Podsjetimo, Jovanović, Mitrović i Glavanovićeva, okrivljeni su formalno po privatnoj inicijativi  Resmije Memić,nastanjene u Njemačkoj,  koja je jedna od preko stotinu uhvaćenih „pečalbara“ u masovnoj kupoprodaji glasova u korist  DPS-a u Baru. Memić je, kako je priznala u „spornom“ snimku, dugogodišnja aktivistkinja DPS-a u Bijelom Polju.

„Osnovni sud u Baru donio je jedinu moguću presudu u postupku koji je vođen protiv mene kao novinara IN4S, portala koji je raskrinkao jednu od najvećih pljački u istoriji Crne gore u poslednje dvije dececine tj. za vrijeme vladavine Mila Đukanovića, i protiv Bogića Belog Mitrovića, predsjednika OO NSD, kao i člana GO NSD Itane Glavanović“, kazao je  Jovanović medijima nakon izricanja presude.

„Cilj ovog suđenja, generisan iz centrale DPS-a bio je da se diskredituje kako naš medij tako i DF kao najveća opoziciona struktura u čijim prostorijama su sporni snimci nastali (a nalazi se tik uz kancelarije DPS-a, prim.red. )“, istakao je Jovanović.

On je napomenuo da umjesto da se sudilo akterima kupovine glasova, smišljenom zamjenom teza krivci su pokušani da se proglase žrtvama, a oni koji su otkrili najveću izbornu pljačku u zadnjih 20 godina –krivcima.

„Pravda jeste spora, ali dostižna“, naglasio je Jovanović.

 

 

 

Komentari
Aco Br
Aco Br: Itana, Beli, Misko - trijumf vrhunske ekipe majstora. Prvo ste ih izludjeli onim snimcima, a onda ih razvalili medijski i u sudnici! Ovo je istorija!
16.02.2018 21:08
Дф НК
Дф НК: Респект за ДФ Бар и трио слободара!
16.02.2018 22:38
Olga
Olga: Ovo je znak da ipak nije sve tako crno i da nije sve dotaklo krajnje dno u crnogorskom pravosudju.. Cestitke sudskom vijecu na pravicnoj presudi.
16.02.2018 23:25
Scepo
Scepo: Sta reci, POBJEDAA, sta kaze Brankica na sve ovo,epa ovo je kraj Branka,dosta ste lagali i mazali ovaj narod,nego bi vam pametnije bilo,prnje pa i vi pravac luksemburg!
16.02.2018 23:38
miljobabin
miljobabin: Sjajna pobjeda pravde nad nepravdom. Ovom presudom pojavio se zračak svijetla u tunelu, da možda još ima nade za naš Bar. E, sad da vidimo što ćemo sa ovim lokalnim tajkunčićima. Tu vas čekamo portalu barski. U svakom slučaju čestitam slobodu pa do Luksemburga :)
17.02.2018 08:43
Marko
Marko: Ipak Misko dominira.
17.02.2018 11:42
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić : Svaka čast za DF! Junački ste se borili i izborili pravdu a sad u nove pobjede!!!
17.02.2018 12:01
ZA IDZACrmnicanin
ZA IDZACrmnicanin: Jedino IDZO mogu da osvoje vlast, ali to je daleko milionima svjetosnih godina, jer ogroman broj nas Crnogoraca ima animozitet prema tima koji masu Srbijanskim zastavama i klicu Srbiji, imamo mi nas Crnogorski barjak i ime nase CRNE GORE koju su nasi preci branili i borili se za nju vjekovima.Crmnicanin
19.02.2018 12:41
crmnicanin
crmnicanin: Redakcijo nadamm se da ce te objaviti komentare koji ne pisu hvalospjeve o tim personama, ili ce portal postati mjesto za pisanje samo vasih partiskih i ideoloskih istomisljenika, mislim da je zanimljivije suceljavanje razlicitih misljenja i stavova
19.02.2018 12:46
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar