Ћирилица Latinica
09.07.2022.
Politika

Raičević zajahao novi mandat suprotno zakonu

Autor: Redakcija 8 Ostavite komentar

Na juče održanoj sjednici SO Bar, Demokratska partija socijalista nastavila je da sprovodi pravno nasilje koje je iz parlamenta prenijela i na lokalni nivo. Nakon donošenja protivustavnog Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim su nezakonito odloženi izbori u 14 crnogorskih opština, a još uvijek je neizvjesno kad će isti biti i održani, DPS sa svojim koalicionim partnerima nezakonito u lokalnim parlamentima bira za gradonačelnike ljude kojima su već istekli mandati, a sve to sprovode odbornici koji nemaju legitimitet za donošenje ovakvih odluka, jer im je istekao četvorogodišnji mandat, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske narodne partije (DNP) Bar.

Prema istim navodima, Zakonom o lokalnoj samoupravi predlagači su “propustili da produže mandat odbornicima, te je svaka odluka, koju nakon isteka mandata donosi SO Bar, nelegitimna”.

"Nakon Podgorice i Danilovgrada, red je juče došao i na Bar, gdje je predsjednik opštine Dušan Raičević nezakonito, bez izbora, dobio nov četvorogodišnji mandat.

Uzaludni su pokušaji koalicionih partnera Demokratske partije socijalista da se oslobode odgovornosti, jer je predsjednica SO Bar, iz partije Biram Crnu Goru, zakazala sjednicu sa tačkom dnevnog reda koja je predviđala nelegitiman izbor gradonačelnika, pa su tako i oni uzeli aktivno učešće u sprovođenju pravnog nasilja.

Ali, fingirane predstave za javnost, kod naroda im više neće proći.

Počinioci ovog pravnog nasilja će morati da snose posljedice, a vjerujemo da će i građani znati da ih kazne na lokalnim izborima, koje neće moći da odlažu do u nedogled"-zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Barski
Barski: Biram Bar je bio protiv takve odluke.
10.07.2022 13:07
Aco
Aco: Izglasan zakon u skupstini da je dozvoljeno produzenje mandata do izbora i vi pisete protiv zakona izabran? Jeste li vi toliko smeteni
10.07.2022 21:11
MILOŠ
MILOŠ: Građani Bara su prevareni, oduzeto im je pravo da na lokalnim izborima biraju ko će u naredne četiri godine da upravlja Barom... Odbornici koji su glasali za ovog malog picopevca su napravili krivično djelo i moraju pod hitno krivično da se procesuiraju... Bruka za Bar, Bruka za Crnu Goru. Barom opet vladaju lopovi, bitange, prevaranti i kriminalci...
10.07.2022 22:20
Anti drps
Anti drps: Nalickani mali maneken jos malo izigrava serifa a onda pa,pa,lopovska sekto
11.07.2022 16:08
Za.Milosa
Za.Milosa: Milose dolazim do zakljucka da ti funkcionise samo jedna polovina mozga lapardas vrijedjas a sve bez osnova posto ti pojma nemas pitaj nekoga iz tvog okruzenja da ti kaze sto je istina a istina je da ovaj kako ga vi zovete picopevac moze biti na toj poziciji do prvih izbora i ni dana vise normalno ako narod ne odluci drugacije zato ne avetaj po ovom portalu kalaj malo.
13.07.2022 02:32
MILOŠ Za.Milosa:
MILOŠ Za.Milosa:: Mali picopevac, na žalost mlad a već mnogo pokvaren, sujetan, neznaven, pakosan a sve to uz onaj pokvareni lukavi osmjeh. Lopovi, Bitange, Kriminaci i Lažovi vode ovaj prelijepi Bar… JOŠ MALO…
13.07.2022 19:57
Kaco
Kaco: Nemoj tako Miloše, naš baranin vodi naš Bar.Mlad,obrazovan i u svakom slučaju perspektivan.Njegov rukopis se vidi.Bar je svakim danom sve lepši zato svi za Dušana
14.07.2022 16:22
Sasa
Sasa: Jos malo ,dok ne uzjase neki novi ,slicni nalik njemu ,i dje cemo bit na pocetku ponovo,ili opet dobiju vlast i ostane ,nema kud gore .
15.07.2022 08:52
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar