Ћирилица Latinica
20.03.2018.
Politika

SDP: Vlast u Baru razbijena u paramparčad, "Socijaldemokrate" ostale i bez mrvica

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Da Predsjednik Crne Gore nije prije dva dana raspisao lokalne izbore, moglo bi se pomisliti, da će se koaliciona vlast u Baru raspasti u paramparčad, da je niko više ne može zakrpiti - ocijenili su danas iz OO Socijaldemokratske partije (SDP).

Oni su podsjetili da je, kako su rekli, aktuelna većina u barskom parlamentu "skrpljena" suprotno volji građana Bara.

"Skrpili su je bez izvorne volje građana i kada je dio članstva SDP-a Crne Gore, (obilježen kao izdajnički, pročetnički, državni neprijatelj), odlučio da ostane tamo gdje je i bio" - navodi se u saopštenju SDP-a.

"Na sjednici Skupštine opštine Bar 15.aprila 2016.godine, hrabro iskoračiše i ustvrdiše:” da su u SDP-u ostali vajni ljudi od ugleda i autoriteta koji nastoje zaustaviti EU i NATO integracije; da je SDP napustio idejne i ljudske vrijednosti koje je gajio cijelih 25 godina; da je lijepo biti u zabludi, ali da ta zabluda ne traje predugo; da se čiste duše i srca potpisuje inicijativa za razrješenje predsjednika (tadašnjeg) Skupštine opštine Bar; da i SDP Bara hoće u opoziciju, ali da zadrži stolice i fotelje.

Pogađate li, poštovani građani, čije su ovo riječi? Ovo su riječi čovjeka koji je unazad nekoliko godina tvrdio, ne jednom, da je DPS zrela kruška i da majka zemlja ( čitaj:Država Crna Gora) jedva čeka da se strovali na zemlju. A kada kruška padne na zemlju, vrlo brzo postaje gnjila.

Pitamo ovog političkog prvaka da li to SDP zaustavi NATO integracije i da li zaustavlja ulazak Crne Gore u EU? Da li to SDP zadrža stolice i fotelje? Zna on dobro da je odgovor: NE! - stoji u saopštenju SDP-a.

Dodaje se da je koalicioni kolač, "ili bolje reći pogača sa imenom infrastrukturni radovi i prezimenom lokalni izbori,  na stolu, pa ko što do dohvati ili raskube".

"Poslije toga, ima pravo da sebi zakači i neku medalju kao poklon svih građana Bara. Nije fer! Po starom običaju, pogača se uzima u ruke, vrti se u krug, pa svako čupne po malo i bude za sve.

To je pošteno i bratski, da ne kažemo koaliciono. DPS naravno, po starom i isprobanom receptu, nije baš voljan da ovu „pogaču“ dijeli, čak ni sa „ljutim“ koalicionim partnerom-Socijademokratama i teško daje makar i okrajak od ove „pogače“ ako mu se zubarskim kliještima ne otme (iščupa)" - podvlači barski SDP u saopštenju dostavljenom "Barskom portalu".

Ističe se i da se „Socijaldemokrate“  grčevito bore i brane.

"Nijesu za džaba sklepali vlast u Baru i da bi DPS sve uknjižio na svoje ime i prezime, što bio se reklo 1/1" - naglašava se u saopštenju.

 SDP, obraćajući se barskoj javnosti podsjeća što je ta stranka međuvremenu tražila, imeđu ostalog, u Skupštini opštine Bar.

"Dakle, da se provjeri poštovanje i izvršenje privatizacionog i koncesionog ugovora sa Port of Adria; da se provjeri poslovanje Barske plovidbe; da se zaustavi privatizacija a.d.Luka Bar; da se zaustavi suluda ideja izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Volujici, pri čemu nema ni primarne ni sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže; da se riješi pitanje vodosnabdijevanja naselja Sv.Ivan, i ne samo njega, jer tamo ne žive građani drugog reda (septembar 2016.godine); da se na zakonit, pošten i fer način riješi pitanje „Maljevika“, ali ne da se na tom prostoru izgrade turistički i drugi kapaciteti koji će služiti za dalju preprodaju, broj zaposlenih biti jednak „čuvarima plaže u zimskom periodu“, a pristup ovim plažama biti rezervisan samo za elitu i odabrane; da se pitanje „Kraljičine plaže“ ostavi za bolja vremena (neće nam je niko odnijeti, sve dok ovi „naši“ne riješi da zavuču ruku u med do lakta)".

SDP zaključuje saopštenje porukom da toj stranci nije žao  ako je skromno doprinijela tome da je neko moguće izgubio unaprijed ukalkulisani tal.

"Biće još snjegova, pa će svaka zvjerka pokazati svoj trag.Kad-tad!
Iskreno, radujemo se svakom novom infrastrukturnom objektu u Baru. Drugo je pitanje utvrđivanje prioriteta i vremena izvođenja i završetka istih. Manje-više, pred izbore.

Ne treba sumnjati da će neka buduća i nova vlast u Baru staviti pod lupu, ne samo ugovore i njihove ankese (biće i nadzora nad nadzorom), već i izvedeno stanje na terenu. Bože zdravlja, biće prilike i na druge teme" - navodi se na kraju saopštenja.

Komentari
Slobo
Slobo: Posto su nasi prijatelji izSDP shvatili da je koalicija sa DPS om pogubna,hajde da razbijemo vlast u Crnoj Gori u paramparčad.Okupimo se oko jednog kandidata.Sad je prilika.Profesorka Draginja Vuksanović zbog viših cijleva da kao mlada i pametna žena , povuče kandidaturu.Ona je već sada uspješna i u struci i u politici.Uči našu djecu pravdi i pravu,zapažena je kao vrijedan poslanik i logično je da ima ambicije da napreduje i profesionalno i politički.Da je zamolimo da ove izbore propusti,da promijenimo vlast,a daj Bože na sledećim da pobijedi.
20.03.2018 03:59
Istina
Istina: Niko mi nije mrzniji od SDP! Sad im ne valja DPS a bili su im najvjerniji psi! Zajedno krali,zajedno varali,zajedno unistavali drzavu i narod a sad od jednom oni posteni...pi
20.03.2018 08:43
istinito
istinito: za Istinu@ kad bi tako gledali onda bi i DrPS došao na tapet, jer je Milo, Miljenko bio najbolji Slobov vojnik, a DrPSovci najveći Srbi, a danas brane Crnu Goru od pravih Crnogoraca. Sve to čine zbog cigara, oružja i droge koju prebačuje barski biznismen, koji se uzgred rečeno ne zna potpisat.
20.03.2018 09:23
Ibn Haldun
Ibn Haldun : SDP koji je 20 godina bio na vlasti sad izigrava opoziciju, dvostruko lice politike, hoce da da opozicionim glasovima udju u poziciju.
21.03.2018 07:59
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar