Ћирилица Latinica
29.06.2021.
Politika

Srbi sa Kosmeta Bečiću: Vaša mržnja prema nama prevazilazi sve izdaje DPS-a!

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Jučerašnji događaji na Kosmetu i hapšenje Rista Jovanovića iz Podgorice uznemirili su javnost, a lideri Demokratskog fronta pozvali su predstavnike vlasti da odmah reaguju kako bi Jovanović izašao iz zatvora. Umjesto brze reakcije sa adrese Demokratske Crne Gore stiglo je šturo saopštenje u kojem se napada Demokratski front i njihovi prijatelji sa Kosmeta koji se u institucijama lažne države bore kako bi makar malo olakšali život ljudima koji još uvijek se bore protiv zlikovaca.

Kao reakcija na sramno ponašanje Demokrata Alekse Bečića stiglo je pismo Srba iz Gračanice.

"Kad pomislimo da Demokrate u izdaji i sramoti ne mogu niže pasti, oni skupe snagu i uspiju u tome.

Stideći se njihove sramote nijesmo htjeli pisati ni komentarisati već više puta otvorene napade koje su upućivali srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Ismijavati Srpsku listu, koju je glasalo 99 posto građana srpske nacionalnosti na KiM i rugajući se Srbima koji su ostali da brane svoja ognjišta prevazilazi i najostrašćenije mrzitelje Srba iz redova DPS, koji su bez bilo kakve potrebe priznali lažnu državu Kosovo. Mi smo odabrali, da teški krst koji nosimo u ime čitavog srpskog naroda, ponesemo i na ovaj način. Mi nećemo i ne želimo da napustimo svetu srpsku zemlju i naše svetinje na KiM i zato plaćamo skupu cijenu.

Jedna od istina je da je težak položaj Srba na KiM naročito pogoršan za vrijeme vlasti Đilasa, sadašnjeg saveznika i prijatelja Demokrata.

Sjetimo se samo 2004. godine i pogroma, ubijanja nedužnih civila, paljenja manastira i uništavanja svetinja, potom prebacivanja mjesta odlučivanja o KiM iz Savjeta bezbjednosti u Evropske institucije.

Sve do 2012. godine i dolaska Aleksandra Vučića na vlast u Srbiji, borba da se sačuva KiM skoro da je prestala od strane zvanične Srbije. Međutim, sada se stanje značajno promijenilo i ovo pitanje je otvoreno i razmatra se na svim važnim međunarodnim adresama.

Pošto u srpskom narodu i njihovim predstavnicima vidite neprijatelje koje često javno prozivate, a u Kurtiju i ekipi političke partnere dobro bi bilo da Aleksa Bečić odgovori na nekolika pitanja:

– Da li vam smeta što Srbi nijesu napustili KiM već se bore da kroz političke institucije sačuvaju KiM u sastavu Srbije?

-Da li se Vaši tamošnji partneri zalažu da na KiM ne bude Srba i da li priželjkuju novi pogrom poput onog od 2004. godine?

– Da li se slažete sa zalaganjima blaženopočivšeg Amfilohija i mitropolita Joanikija, da se borba za KiM ne smije nikada zaustaviti i da se ne smije izdati Kosovski zavjet?

(Borba)

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar