Ћирилица Latinica
05.07.2020.
Politika

Varnice u vladajućoj koaliciji: Orlandićev SD "udario" na Cakana

Autor: Redakcija 12 Ostavite komentar

Da odavno nešto ne štima u vladajućoj koaliciji u Baru, koju čine DPS, SD, Biram CG, i BS, svima je već odavno jasno, a da je to tačno potvrđeno je i na sjednici Skupštine opštine, održanoj 24. juna, kada su sijevale varnice na relaciji dva koaliciona partnera iz vlasti, Biram Crnu Goru i SD.

Ovog puta povod je bio izvještaj o radu Komunalnog preduzeća kojima rukovodi SD kadar. Ponovo je pokrenuta priča o tome koliko su Socijaldemokrate iskren partner u vlasti kolegama iz Biram CG.

Potpredsjednik Opštine Radomir Novaković iz stranke Biram Crnu Goru pitao je zbog čega mu nisu dostavljeni odgovori o broju zaposlenih i visini plate u DOO "Komunalne djelatnosti". Novaković se pozvao na pravo da dobije ove informacije, te da je to i dogovoreno na kolegijumu kod predsjednika Opštine Dušana Raičevića. On je podsjetio da je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija dobio taj izvještaj, ali ne i iz Komunalnih djelatnosti.

Sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine, Vesko Gvozdenović, kazao je da želi da se u ime ovog tijela izuzme iz eventualnih ličnih nesuglasica izvršnog direktora Komunalnog Steva Pejovića, i Novakovića.

"Upravni nadzor je zatražio dokumentaciju od Komunalnih djelatnosti, ona nije tajnovita, i svako može da dobije tu informaciju"- kazao je Gvozdenović.

Pejović je ipak bio izričit da Novaković nema veća prava od predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine.

"Nije jednako rukovoditi firmom koja ima 300 zaposlenih, i sa par desetina zaposlenih. Vi u ovoj raspravi unosite politiku, jer smo na prethodnoj sjednici tražili da se kreditno zadužimo.Takođe, privatna firma vašeg odbornika Ljuba Vukoslavčevića nije platila komunalni dug od 12.000 evra" - saopštio je Pejović.

Novaković je odgovorio: „Kada nemate argumentaciju, počnete sa ličnim uvredama.”

"Ne treba da radim u nadzornom odboru ako ne mogu da vam pomognem u radu. Mislite da je dovoljno što ste izvještaj dali predsjedniku Opštine i predsjedniku Skupštine? Ako smatrate da oni znaju sve, onda je u redu" - dodao je Novaković.

U polemiku se uključila i Branka Nikezić (DPS): Nama ne treba opozicija, mi smo ovdje u koaliciji sami sebi opozicija. Ovo je sramota što smo danas čuli.

Ona se ipak ispravila i rekla „mislim na opoziciju koja danas nije ovdje”, a odsutni su bile Demokrate, DF i SNP.

"No, i bez njih se možemo posvađati" - zaključila je Nikezić.

Na izlaganje Nikezićeve reagovao je potpredsjednik Novaković, pitajući je ko je to njima iz DPS opozicija.

"Da li je vama opozicija svako onaj ko smatra da treba da misli svojom glavom, ili onaj koji traži da zna kako se para troši? Da li je vama opozicija onaj koji poštuje svaki dogovor? To je vama opozicija? Ja mislim da niste u pravu" - kazao je Novaković.

(DAN)

Komentari
Saša R.
Saša R.: Cakonovo smišljeno pozicioniranje, da ovoga puta pred izbore proba da ukrade i makar jedan mandat za poslanika, da bude miran 4 godine. Nema ga od koga ukrasti već od opozicije, tako da je sve ovo dogovor između partija u vlasti i njihovih satrapa. Providno, ne može biti providnije
05.07.2020 22:57
Lokal
Lokal: Nece trebati privesci, posle 30-og, odose svi glasovi DPS-u!
05.07.2020 22:59
Grom
Grom: Mozda bi se puno toga iznjet,upravo za tebe Stevane.N!
05.07.2020 23:02
Drago
Drago: Ovo je dogovoreno.
06.07.2020 00:56
Екосистем
Екосистем: Глуме свађу док избори прођу тако је био опозиција и прошли пут па уђе у влас провидно. Ко га гласо нек му је стећна глупост
06.07.2020 07:14
za Cakana
za Cakana: Cakane Na proslim izborima si me prevario na ovim neces.....
06.07.2020 08:49
Gano
Gano: Cakan ti si rođenilažov. Sa kim god si nešto radio u jek si prevario. Znaj da su u laži kratke noge.
06.07.2020 14:16
Hamlet
Hamlet: Cakan i Stevo Pejovic misle da smo mi naivni.Najbolji su prijatelji.Non stop zajedno.Na ruckove,vecere.Mi smo bas naivni da povjerujemo u to da su se sporeckali.
06.07.2020 15:30
Prelaz...
Prelaz...: Cakane, sve si slagao što si obećao!!! Ti si trojanac DPS-a! Ubačen da rasturiš sve ono što oni nijesu mogli ili što nijesu stigli! Ljudi su ti povjerovali misleći da si od riječi! Možeš li se sjetit koga si sve slagao??? A izbori stižu i nema više naivnih! Opametili su se!!!
06.07.2020 19:28
Ljano
Ljano: Nemozemo vise ni carape od tebe dobit Cakane. A kamoli trenerke i patike sto si nam obecao.
06.07.2020 23:44
Љутко
Љутко: Немојте тако, Цакан је Брат Србин! Нон - стоп је ишао на литије. Због тога га не воли Орландић ;) па ако је мало и лагао нема везе ;)
09.07.2020 14:52
Vasilije
Vasilije: Dobro da se niste posvadjali oko gradnje vrtića ili sličnog?Sudopere i drps napravise od najperspektivnijeg Bara grada na primorju i grada bez mržnje vjerske i druge ruglo i zastidje!A tek mržnja međju nacionalna na ovom portalu!!!
17.07.2020 10:06
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar