Ћирилица Latinica
06.12.2020.
Politika

Vujović: DF dao najveći doprinos obaranju bivšeg režima

Autor: Redakcija 16 Ostavite komentar

Član Glavnog odbora Demokratske narodne partije (DNP), Vuk Vujović kazao je da je "došao dan kada smo zakoračili u novo doba".

***

“Došao je i taj dan kad smo napokon zaokružili naš trud, borbu i žrtve, i mirno i dostojanstveno, kako i dolikuje ponosnoj i slobodnoj Crnoj Gori, zakoračili u novo doba, iako je smijenjen klasični totalitarni režim”, kazao je on.

On je dodao da se nadaju da je Crna Gora otvorila svoje poglavlje za dobro svih naroda i vjera.

“Dosad se dešavalo mnogo toga, i tragičnog, ali i svetog i uzvišenog u našem višedecenijskom stradanju,čekanju i trpljenju. Ali se mora istaći ono što je naglašavano i iz klupa poslanika Demokratskog fronta, da je najveće pregalašto i izgaranje upravo i poteklo iz tog političkog subjekta, uz brojna stradanja njegovih čelnika i članova i simpatizera u svim gradovima Crne Gore u periodu od skoro tri decenije”, kazao je on.

Kako je kazao, tokom proteklih godina raslojavanja na prebogatu manjinu i siromašnu većinu, pri čemu je srednji sloj nestao, jedni su prihvatili bezuslovnu borbu za povratak Crne Gore njenom dostojanstvu i pravdi, drugi zaspali u kolotečini i lojalnosti režimu, a treći otišli trbuhom za kruhom videći da u dosad porobljenoj Crnoj Gori nema napretka.

“Ali je trideseti avgust 2020. godine označio prelomni datum u novijoj istoriji Crne Gore i vratio je njegoševskom spoznaniju prava, oslobodio građane da ne robuju sad već propalom režimu i kliki Mila Đukanovića”, smatra Vujović.

Zato, kako kaže, sada možemo pogledati u oči Evropi, kojoj je takođe jasno da kreće istinsko približavanje Crne Gore EU, a ne kozmetičke reforme i lažna stremljenja bivših vlasti.

“Boreći se za našu pravoslavnu, jedinu priznatu kanonsku crkvu, za našu Mitropoliju crnogorsko-primorsku, izborili smo se i za prava svih vjera u Crnoj Gori, za njen multinacionalni i multikonfesionalni sklad u vremenu pred nama. Istovremeno, DF će i dalje davati snažnu i iskrenu podršku novoj Vladi Crne Gore, ali će u korist svih građana biti i konstruktivan kritičar bilo kojeg eventualnog promašaja nove Vlade”, saopštio je Vujović.

Kako je rekao, u nadi da će Vlada raditi u interesu svih građana Crne Gore, svih nacija i konfesija, “neka je srećna pobjeda cjelokupnoj Crnoj Gori i konačan pravi ulazak u porodicu evropskih naroda, gdje nam je odavno bilo mjesto”.

“U istom kontekstu predsjednik DNP CG, Milan Knežević, je istakao: ”DF će uvijek biti tu, da podrži, i pomogne Vladi, kao što će uvijek biti tu da je i opomene kad uvidi da se sa svoga puta skreće, ili na njemu stagnira””, zaključeno je u saopštenju.

Komentari
Ивана
Ивана: Честитам новој влади, све је боље од ДПС криминалаца. Међутим, морам да примијетим једно; Колико су глибави, уплашени, ситни и мали они лажни Срби који ми је ближи Дритан шиптар који је за велику Албанију и тамо нека Ињац из ДПС-а, Срзентићка из ДПС-а и неки Секуловић из СДП-а, који су сада у влади министри, него Срби из ДФ-а којима режим још само није убијао чланове фамилија, мада је неке отјерао у гроб као Јанка Вучинића, Кочу Павловића итд. Коча је додуше национални Црногорац био, али истински опозицонар за разлику од ових који узеше владу а имају само три посланика, или 5 посто подшрке народа. Е ти "Срби" нису гутали сузавце него из удобних фотеља гледали преко ТВ-а како ДФ диже револуцију од шаторских насеља до литија. И не заборавите, оне ноћи кад је Милова полиција ухапсила цијели Клуб посланика ДФ-а, када су Андрија и Милан изломили скупштину и спасили образ Црној Гори, Андрија је позвао народ у литије, Андрија је позвао уз свијећу и икону да народ крене. И исте вечери је народ кренуо, најприје у Беранама. У Беранама су били само чланови и симпатизери ДФ-а. Нико други! И нико трећи ! Након тога се наша Црква укључила и логично стала на чело свега тога, што је било добро да ова олош од ДПС-а не би имала изговор да ДФ опет политизује у име Цркве. Хвала Цркви, хвала ДФ-у, остали су дошли кад је практично све било готово. А коме је Дритан мио у кућу му био. Безмозговићи продати !!!
06.12.2020 00:56
Vuksan
Vuksan: Bravo Vuče. Nego šta kaže brat Pipun na ovo što ljigavi Marko Milačić ne sačeka ljudski ni da uđe u skupštinu ukrade mandat koji realno nije zaslužio jer je njegova strančica svuda daleko od cenzusa ? A uoči sklapanja koalicije sa DF-om sikćao je objavljujući selfije sa Milanom Kneževićem i Mandićem i Medom... Ništa drugo od tog prikrivenog montemegrina i bivšeg liberala se nije ni očekivalo, sram ga i stid bilo.
06.12.2020 01:02
Mlađo
Mlađo: Tek ćete viđeti kakva je nula od čovjeka taj Milačić. Najbolje mi je o njemu rekao njegov kum Vlado Dajković, a uskoro će o tome i javno da progovori. Od čovjeka koji je veličao montenegrinsko ustaštvo do foliranta koji pali NATO zastave. Krezavi piskavac, bez ikakve harizme, klasični prevarant, provaljen od svih. Respekt za DF. Ovo na šta je DF pristao sada mogu samo veliki lideri i velike partije. Ovo je samo naznaka slobode, DF mora da udari pečat na konačnu slobodu.
06.12.2020 01:06
Ivana mali mokri lug
Ivana mali mokri lug: Ivana sto mislis da se ti uhvatis serpi i lonaca kroz kucu umjesto sto avetas po portalu. Teske su ovo stvari za tebe i tvoj pileci mozak jadna nebila. Jos nisi ukapirala a niko ti nije rekao da je Dritan bas mnogo bitan a da vojvoda od kolenica i bred pipun sluze samo da uveseljavaju narod pa nisi valjda mislila da njima neko ponudi ministarsko mjesto oni odmah bi morali za BGD kod vucka na kosultacije jer nemogu ni jednu odluku sami donijeti. Imas li sliku bred pipuna u dnevnu sobu ako nemas reci da ti posaljemo da drzis umjesto ikone. I zapamti da je Dritan bas mnogo bitan.
06.12.2020 01:50
Царо
Царо: Овај шипац се нашао да одговара некоме. Мрш бре извањцу глибави, носи се одавде у своју Албанију ово је српска земља, ..бо те Дритан и ти њега
06.12.2020 01:55
Crni gruja
Crni gruja: Naj slabija karika od 41 poslanika je ova avetinja sto pali zastave zivi bili pa vidjeli. Neka sto ce se prodat nego nece umjet da trguje pa ce ostat da aveta po PG ka sto je do sad aveta. Drzite blesa naoko jer ce vas o jadu zabavit.
06.12.2020 01:57
Naja
Naja: Vidjeti ce te vi ko je I kakav je Milacic. Za toga jos ni od koga necuh finu rijeci. A znam ga jos od kad je trgova na televiziji za direktorsko mjesto. On je pravi lesinar. Samo sto nije sposoban nista sam da uradi, vec se vazda prilijepi za nekoga ko ce mu donijeti korist. To je uradio I pikazao I ovaj put. Prikacio se za DF I cim je ugrabio mjesto odvojio se I ponio tudji mandat. Nije ga mogao zaraditi mozgom, ni lezanjem po ulica, ni lezanjem po krovovima vozila ni pljuvajuci po svojima... To je svastocinja u pravom smislu te rijeci. Naprijed DNP.
06.12.2020 08:45
Miladin
Miladin: Vuce ako tvoja generacija ne preuzme DF u Baru I ne najurite ove panjate koji su vas doveli sa 11 na 1 odbornika na iduce izbore ni tog jednog necete imati. Zahvalite im se i zabranite da vise dolaze u stranacke prostorije, ima za njih klub penzionera.
06.12.2020 08:52
Litijaš
Litijaš: Ako ćemo istinu, najveći doprinos padu dps-a dala je crkva, litije i mi "litijaši", Amfilohije, Joanikije, otac Gojko, profesor/premijer, pa i Dajković i Milačić su dali veći doprinos od df-a jer su konstantno izbacivali materijal na društvenim mrežama, čak i to što je pukla sezona i one oštre mjere u prvom talasu korone su kod naroda izazvali revolt da izađu i glasaju protiv dps-a, vas df-ovce ne bi glasalo ni pola glasača koliko je zaokružilo 9-ku da nije bilo svega gore navedenog... sad se kitite tuđim perjem i opet nas progoni ono prokletstvo "ne daj Bože da se Srbi slože"...
06.12.2020 09:05
Vuk Vuku
Vuk Vuku: E moj Vice. Postoji Gorski Vuk I Vuk podzmirep. Sto obruka svoje pedke I pistade da budes ova druga vrsta. Crnogorci su se vazda borili za Crnu Goru. Ali istinu za volju , kroz te borbe bilo je I takvih kao ti, sto su radili protiv svoje drzave I svoga naroda.
06.12.2020 10:19
Božo
Božo: Vama još nije jasno da se mi čeličimo i da ćemo biti sigurniji i jače nego do sada
06.12.2020 14:38
Zoran P.
Zoran P.: Vujovic I zbori i tvori! Od vladarske kuce koljeno , mogu mu mnogi redom samo zaviditi! Steta sto nije ozenjen...
06.12.2020 20:11
Za boza
Za boza: Gvizdje se kuje dik je vruce a vase je vec oladjeno pocevsi id gazde pa zavrsi na vas. Nikas cise DPS upamti te dobro 2020 god.
06.12.2020 20:14
bole
bole: Marko Milacic je jedna prevara, koja 2015. godine nije htjela na binu sa Mitropolitom Amfilohijem. Kasnije je obrnuo curak, kad je vidio da to donosi poene.
06.12.2020 20:24
herbiko
herbiko: Za Vuk Vuku:..ima i drugacijih vukova,onih koji ponosno opravdase svoje ime,kao VUK VUJOVIC sto je. koji svim srcem voli,cijeni i postuje nasu drzavu natopljenu krvlju nasih predaka..a ne ovu tvoju koja nastade dizanjem dva prsta podguznih muva..pjevajuci ustaske pjesme i eto,ne doceka ni punoljetsvo kako treba...kako je valjala,tako i trajala,no, ko je i kako i sa kime napravio,dobro je i trajala.dok je vukova kao Vuk Vujovic,takve civave stetiti ne mogu..pa ih zvali kako god.
07.12.2020 06:29
BANJO
BANJO: BRAVO VUČE. ŠTO SE TIČE MILAČIĆA, TO JE TEŠKI BOLESNIK. IMAO SAM PRILIKE, DA GA VIDIM. SAMOREKLAMER, EGOISTA, IZDAJNIK, LOŠ ČOVJEK, POKVAREN..., MOŽDA JE LAKŠE DA KAŽEM ĐE JE DOBAR. NIĐE. NAPUSTIO GA JE I DOBRI BOŽO ČARMAK. VIDIO ČOVJEK ZALUDNJAKA I PODLACA. TREĆE MJESTO NA LISTI MU JE USTUPIO MILAN KNEŽEVIĆ, VALJDA ZATO, ŠTO JE LEŽAO NA ULICI!? MOJ MILANE, ŠTO URADI TO!? DVA ČOVJEKA SPREMNA DA IZDAJU SU, FILIP ADŽIĆ I MARKO MILAČIĆ. DAJ BOŽE DA GRIJEŠIM. PRVI BI U ŠUMU, A DRUGI ZA PARE. KRIVOKAPIĆ HVALI VELJOVIĆA NA LJUBAZNOSTI, A STRANKA KOJA GA JE NOSILA NA PLEĆIMA DO POBJEDE, IGNORISANA. NEMA IH NI PO DUBINI NI PO ŠIRINI, A NEKI DRUGI DOJČERI VLADAJU. PROPALO SE. ZA OVO SE NIJE GLASALO. DF IH JE PUSTIO, ALI NEĆE MOĆI DA UBUDUĆE IGNORIŠU NAJJAČEG KONSTITUENTA. ŽIVIO DF.
08.12.2020 22:11
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar