Ћирилица Latinica
22.08.2020.
Politika

Vukićević: Glas za DPS je glas za otimanje imovine SPC

Autor: Redakcija 16 Ostavite komentar

Gostujući u debati koju je organizovao Radio Bar Maja Vukićević, potpredsjednica Demokratske narodne partije i kandidatkinja za poslanicu koalicije Za budućnost Crne Gore poručila je da je ekonomska situacija u Crnoj Gori zahvaljujući lošim potezima Vlade katastrofalna, da je javni dug skoro 4 milijarde eura, da je ekonomija zavisna od turizma i da se usled kraha turističke sezone stvara nenadoknadiv deficit. Vukićević je istakla da nije jasno odakle Vlada planira da da pomoć u iznosu od 1,2 milijarde kad se procjenjuje da će ove godine imati gubitak od 877 miliona, što je 19 posto BDP-a Crne Gore. U odgovoru na tvrdnje predstavnice DPSa Tanje Spičanović da je Vlada mjerama sačuvala radna mjesta Vukićević je istakla da je na kraju 2019.godine po podacima Poreske uprave bilo 170000 zaposlenih, a da ih je na kraju juna 2020.g 145000 što je značajan pad.

Govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti Vukićević je istakla da se na ovim izborima jasno brani i pitanje crkvene imovine. Podsjetila je na Opšti imovinski zakonik iz 1888.godine kojim je jasno definisana crkvena i državna imovina. Vukićević je istakla da je DPS taj koji je crkveno pitanje stavio u političku arenu, kao i da Zakon nije jednak za sve, jer islamska i katolička vjerska zajednica imaju Temeljne ugovore kojim je njihovo pravo svojine na imovini zaštićeno pa ih ovaj Zakon i ne dotiče. Takođe pomenula je da se koalicija Za budućnost CG zalaže za ukidanje zakona, podsjetivši da nosilac liste osim što je profesor na Mašinskom fakultetu predaje i na Bogosloviji. Odgovarajući na tvrdnje Sulja Mustafića kako je crkva štitila zločince Vukićević je istakla da nije crkva ta koja je deportovala muslimane već Mustafićevi koalicioni partneri, i da moramo osuditi sve zločine u kojima su stradale nevine žrtve, a ne da se to radi selektivno.

„Svako ko na izborima 30.og avgusta zaokruži DPS daje legitimitet otimanju svetinja.“ – poručila je Vukićević.

Za kraj u obraćanju građanima Vukićević je istakla da će Koalicija za budućnost Crne Gore formirati Vladu sa onima koji su se izjasnili da neće sa DPS-om, i ocijenila da je opozicija pred građane izašla sa kvalitetnom ponudom. Istakla je da niko ne treba da brani Crnu Goru od njenih građana i da oni koji su u koaliciji Za budućnost Crne Gore drugu državu nemaju. Podsjećajući na razloge zbog kojih režim treba da bude smijenjen istakla je da živimo u zemlji koja je opljačkana, privatizovana, u kojoj su zgažene sve ljudske slobode pa se tako ljudi hapse i zbog statusa na društvenoj mreži, da se protjeruju sveštenici, zabranjuju litije, hapse administratori mim stranica, što odslikava ambijent u kom živimo. Pod plaštom odbrane zemlje vrši se pljačka državne imovine, ali je vrijeme da u Crnoj Gori osvježi na kraju avgusta.

„Neka padne da osvježi, da Crna Gora konačno prodiše, broj 9, Za budućnost Crne Gore.“ – istakla je za kraj kandidatkinja za poslanicu koalicije Za budućnost Crne Gore.

 

(IN4S) 

   

 

 

Komentari
30 godina bez padavina
30 godina bez padavina: Neka padne da osvjezi.
22.08.2020 21:16
XYZ
XYZ: DA LI OPOZICIJA U OVOJ KAMPANJI ISKLJUČIVO ZASTUPA INTERESE SPC? NISU U PITANJU SVETINJE, HRAMOVI.U PITANJU SU ENORMNI PRIHODI SPC A DA SE PRI TOME IZBJEGAVA PLACANJE OBAVEZA PREMA DRŽAVI. KOJA TO DRŽAVA TOLERISE? OBJASNITE BIRAČIMA, AKO SE ZAKON UKINE, DA LI ĆE IM STANDARD BITI BOLJI, VIŠE RADNIH MJESTA...? VALJDA TREBA MISLITI NA BUDUĆNOST DJECE A NE VRAĆATI SE U SREDNJI VIJEK.
22.08.2020 21:23
Sasa
Sasa: Suljo Mustafic je nekada bio novinar, a sad prednjaci u politici ,vjerovatno je tada bio bolji čovjek..dobili su svi dio kolaca ,samo je narod na margini,zbivanja ,zivota ,svega..
23.08.2020 08:48
bravo
bravo: Za pohvalu je što opozicija konačno ima ljude koji na kulturan način iznose stavove, ma kakvi da su. Kultura dijaloga je nešto što treba Crnoj Gori, pored mnogo drugih stvari.
23.08.2020 09:17
sasha
sasha: @xyz Poreski dug islamske zajednice je pet puta veci od duga spc, ali se tim stvarima niko ne bavi. Opozicija je prinudjena da se bavi crkvenim pitanjem jer je dps napravio politicko pitanje od toga.
23.08.2020 10:27
ajde
ajde: Prica dpsa je toliko isprazna, brane drzavu, od koga? Da je neko u Nis ne ponese.
23.08.2020 11:52
Kud plovi ovaj brod
Kud plovi ovaj brod: Majo ti si u svakom slucaju osvezenje za ovu partiju kao i ostali na celu sa Krivokapicem vama su najveci teret Medo, Manda, Pipun i ostale ispusene lule. Spominjes deportaciju a sto je sa onim vozom u Strpcima vama je centrala u Beograd a to se sve oko voza dogovorilo bas u BGD na ciju se stranu Majo stavila JNA ko je napravio genocid u Srebrenici pa nije to maslo Crne gore nego opet centrala iz BGDa ko je krio ratne zlocince po crkvama i manastirima. Ti Majo sigurno znas da bi se otvorila jedna piljara ili kiosk kolko treba papira i koje sve dazbine moraju da se plate manastir Ostrog je rudnik novca sta od toga ima CG nista opet ode novac za centralu znaci u tome je problem popova i crkve i onda manipulisu narodom a narod sto rece kralj Nikola oj narode S...... Od koga pobjeze kralj Nikola Majo znas li. Kako Majo objasnnavas da vi ne priznajete zastavu himnu Crne gore kako to da na svim vasim skuopovima litijama nidje jedne CG 🇲🇪🇲🇪 vec samo 🇷🇸🇷🇸 znaci vi se borite za 1918 i za veliku srbiju i zato Majo mani se corava posla mnogo ste gresni da bi vama neko dao drzavu da je vi vodite a zna se kuda je bi poveli ali se nadam da vam se nece pruziti prilika a zahvaljujuci vama i toj nakaradnoj politici samo profitira DPS braca sestre sestrici kumovi sve u svemu 20% a opet kazem najvise zahvaljujuci vama. Pozdrav nista licno vec samo gola istina.
23.08.2020 13:20
Komšo
Komšo: Opozicija ima prave intelektualce.Kultura dijaloga je na visini.Majo,Tebi svaka čast,tako se treba boriti za CG protiv ovog režima kojem je došao kraj.Krajnje je vrijeme da padne “gotov je”
23.08.2020 13:26
XYZ
XYZ: SASA, PA ŠTA AKO JE NOVINAR? DA LI TI NE ODGOVARA OBRAZOVAN ČOVJEK? MOŽDA ZA TVOJ MENTALNI SKLOP VIŠE ODGOVARAJU SOVINISTI, NASILNICI, VANDALI, ONI KOJI VELIČAJU RATNE ZLOČINCE. ..
23.08.2020 17:57
Apokalipsa
Apokalipsa: Majo vas slogan je za buducnost Crne gore lijep slogan ali za nas neupucene da nam kazes za koju se to vi Crnu goru borite jer na vasim promocijama nidje crnogorske zastave i onda to malo zbunjuje nas neobavijestene a isto tako albanske partije se bore za CG a sa albanskim zastavama manje drzave a vise zastava nema na kugli zemaljskoj vi sanjajte veliku Srbiju a ovi drugi veliku Albaniju a ovi patriote neka nas i dalje jasu i pljackaju ali vi ste glavni krivci za to htjeli da priznate ili ne.
23.08.2020 18:59
vozdra
vozdra: A vidi dps botove koji su se uplasili da im neko drzavu pod ruku ne ponese. Ne branite vi drzavu, branite dzepove svoje. Neko pominje Strpce, pa je li opozicija to uradila? Ili vam je vas Milo bio na vlasti i podrzavao tu ideologiju? Vi ste zbog dzepa podrzali Djukanovica i zaboravili na svoje zrtve. Zbog posla u Sehovicevom ministarstvu zaboravili ste i deportacije i voz. Nezavisnost Crne Gore nije i nikad nece biti upitna, a ako je ko i ugrozava pa to je malo vise Suljo, nego bilo ko iz opozicije.
24.08.2020 08:35
Sasa
Sasa: XYZ ,ljepše je biti novinar ,nego politicar ,slobodna rijec nema cijenu ,a placena ,to nije sloboda..
24.08.2020 09:28
Za ajde
Za ajde: Ne, nego da nam Nis ovamo ne dodje!!! Imamo gi dosta od kude "Leskovac" Bratko 😉😉😉
24.08.2020 14:52
Za spc "simpatizere"
Za spc "simpatizere" : Toje 🇲🇪🇲🇪🇲🇪imovina, i tako ce i biti!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪💓💓💓
24.08.2020 15:08
ma da
ma da: Suljo nije slobodan bio ni kao novinar ni kao politicar, nazalost sve je manje slobodnih novinara. Suljo Mustafic je podlo ucestvovao u podrivanju pravoslavlja, ucestvovao je u dovodjenju Mirasa Dedica iz Italije, on i njegovi drugovi iz Mrkojevica koji su tad u ona smutna vremena radili u policiji.
24.08.2020 16:00
topolica
topolica: @za spc simpatizere Pa Crna Gora je nasa koliko i vasa. Njegos je nas, a vi ste ga se odrekli kreirajuci neku novu istoriju, odricuci se njegove Crne Gore. MCP institucija iznad svega.
24.08.2020 22:59
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar