Ћирилица Latinica
07.03.2021.
Politika

Vukoslavčević: Omogućiti legalizaciju objekata po prihvatljivim cijenama

Autor: Redakcija 12 Ostavite komentar

Na poslednjoj sjednici Skupštine opštine Bar, partija Biram Crnu Goru je nedvosmisleno odbila predlog predsjednika opštine da se usvoji Predlog odluke o naknadi za urbanu sanaciju.

"Razlozi su višestruki i ne želimo da ih ponavljamo, tako da je sada odluka na Vladi kako bi istu donijela u skladu sa rokom utvrđenim zakonom" - kažu u ovoj partiji.

Ljubomir Vukoslavčević, šef odborničkog kluba Biram Crnu Goru u SO Bar napominje da se od svog osnivanja partija Biram Crnu Goru zalaže za fer i korektnu legalizaciju za sve građane Bara ali i Crne Gore.

"Smatramo da sam zakon ne omogućava ubrzano i jednako legalizovanje postojećih objekata za sve gradjane, samom činjenicom da zavisi od prostornog plana i da se na taj način ne poštuju ustavna načela da svi građani moraju biti jednaki pred zakonom.

Partija Biram Crnu Goru će Vladi Crne Gore predložiti set članova zakona kako bi svi građani bili u ravnopravnom položaju, ali i kako bi se legalizacija izvršila u najkraćem roku i kako bi uspjela u potpunosti" - ističe Vukoslavčević.

Ono, što je možda najbitnije za građane Bara, navodi on, novo zadiranje u njihove džepovenije neophodno.

"Činjenica je da se ni do sada opština Bar nije pretrgla sa investicijama u infrastrukturu i da takvoj vlasti nije potreban novac ni za šta osim za dotacije nekim nevladinim organizacijama."

Zato i ne treba naplaćivati legalizaciju po zonama i kvadratima, već je treba uprostiti, taksirati i izvršiti što prije kako bi gradjani mogli pravno koristiti svoje objekte u različite namjene. Povrh svega, građani su u nekoj mjeri izgradili nedostajaću infrastrukturu i nije je neophodno naplaćivati naknadno" - zaključuje Vukoslavčević.

Komentari
Zoran
Zoran: Svaka cast za ovu inicijativu! Da li zna neko da mi objasni od citalaca da li je i dalje moguce podnijeti zahtjev za legalizaciju objekata ili su rokovi prosli? Molim za pouzdanu informaciju.
07.03.2021 09:47
Sado
Sado: Pa Cakanovci, vi ste u vlasti sa DPS mafijom, zasto to ne zavrsite kao stranka na vlasti nego sad kao nesto predlazete ???
07.03.2021 09:49
Drago komsija
Drago komsija : Opet jeftini populizam.Dje ste bili do sad? Uz svo poštovanje, ali većinu glasova ste dobili zahvaljujući ovoj priči.
07.03.2021 09:56
Senka
Senka: Ljubo kralju.Prava priča.
07.03.2021 10:00
Jelka
Jelka: Bravo Ljubo, dokle je takvih ljidu u BB i Baru ima nade za nas Barane. Pratila sam tvoje izlaganje na sjednicu sve si rekao kako treba da bude. Svaka cast jos jedanput
07.03.2021 10:06
Marko
Marko: Principijalno Ljubo, ovo su zivotni problemi. Njih treba resavati . Mozda jednog dana shvatimo da se na podjelama sreca ne gradi. Bar i Crna Gora su svih nas!
07.03.2021 10:46
Nole
Nole: Legalizacija mora biti besplatna jer su građani sami doveli struju, vodu, asfalt. Nema para u narodu, plate mizerija. Svaki dan Cg napušta po jedna porodica
07.03.2021 13:04
samo tako
samo tako: Ovo je postena prica,bravo gosp. Ljubo.
07.03.2021 16:31
Koko
Koko: Koja je ovo prica.Pa kakvu legalizaciju.Da je srece sve treba srusiti .Ko je dozvolio gradnju.Pa pogledajte dobre vode jedno ruglo .Nelegalno sve napravljeno i urbanisticki unisteno.Sramota sta covjek izjavljuje.Zakon sve treba srusiti.Svi ste se vi nasklapali sa dpsom.Lopovcine
07.03.2021 18:42
Dzingis kan
Dzingis kan: Kakvi prevaranti za ginisa svasta ste nesto obecali nista od toga ispunili do kad mislite da manipulisete nardom debeli neka prodaje patike i trenerke. To je najveci sarlatan barske politike koji bi da bude na par stolica od jednom anjemu je i jedna malo. To je sto se tice politike inace debeli je dobar covjek koji se samo malo zaigrao nije isto prodavati patike i baviti se politikom shvatice on to mlad je.
07.03.2021 21:25
Рашо
Рашо: Подршка Љубу и Цакану, лезилебовићи само лајте
07.03.2021 21:27
Za dzinkis kana
Za dzinkis kana: Sjedi djesi ni za djesi nisi
07.03.2021 22:34
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar