Ћирилица Latinica
28.09.2018.
Politika

Vučurović (DF): Biće još rokova za legalizaciju, ugrožene osloboditi plaćanja

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Poslanik Demokratskog fronta (DF) i Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović, kazao je danas u Skupštini Crne Gore da uprkos najavama vlasti da neće biti više novih rokova za legalizaciju građevinskih objekata - toga će sigurno biti, "još dva ili tri puta". 

„Iako nas je vlada više puta nemušto ubjeđivala da produžetka rokova neće biti, taj produžetak je napravljen zbog raznih tajkuna. Onih koji su iznad i izvan sistema, koji ne znaju koliko imaju više nekretnina, koliko imaju nelegalnih objekata.

Oni ne mogu sve da obiđu, ne mogu sami sve da popišu, ne znaju šta više da legalizuju! To su oni koji grade na poziciji Morskog dobra, u nacionalnim parkovima... To su oni koji imaju taj neki kompleks da im njihove kuće i vile zapljuskuju talasi - kazao je Vučurović.

On je naglasio da se DF zalagao,kao i da se danas  zalaže da se određene kategorije građana oslobode plaćanja troškova za legalizaciju, čemu se protive DPS i ostale partije na vlasti.

"Njima treba omogućiti besplatno i logistiku, izradu projektne dokumentacije i sve ostalo što proizilazi iz postupka legalizacije" - kazao je Vučurović.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović saopštio je ranije da je do kraja roka – 16.jula, predato skoro 50.000 zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata u državi. Od toga u Baru oko šest hiljada, što je nekoliko puta manje od broja nelegalnih objekata koji je procijenjen u ovoj opštini.

 

Komentari
Luci
Luci: Da je srece i da ima drzave tako bi trebalo. Jole legenda, dere kao munja. respekt za ponositog Niksicanina.
28.09.2018 20:26
crmicanin
crmicanin: MOZETE LI OBJASNITI REDAKCIJO GDJE SE MOZE DATI POTPIS ZA PONISTENJE PRIZNAVANJA KOSOVA I TO NE SAMO U BARU VEC I DRUGIM MJESTIMA
01.10.2018 15:03
mila
mila: pitanje: da li u crnoj gori postoji isti zakon za sve građane za legalizaciju ili se pojedinci moraju da bore sami za sebe, naprimer; u malesiji se izborili invalidi da ne plaćaju legalizaciju, da li je to isto za sve građane crne gore
15.11.2018 12:13
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar