Ћирилица Latinica
09.05.2018.
Politika

Za DF - SNP koaliciju najvažniji investitori i turisti iz Rusije i Srbije

Autor: Redakcija 51 Ostavite komentar

Nova lokalna vlast u Baru koja će biti uspostavljena nakon lokalnih izbora 27.maja, a koju će sa ostalim opozicionim subjektima  formirati Koalicija „DF-SNP, Za grad koji volimo“ , posebnu pažnju posvetiće stvaranju ambijenta za investitore iz Ruske federacije i Srbije, ali i za povratak ruskih i srpskih turista čija osjeka je očigleda poslednjih godina na barskoj rivijeri – saopštio je danas odbornički kandidat ove  koalicije Bogić Beli Mitrović.

Kako je naglasio, pokazalo se da u sunovrat i ekonomsko beznađe vodi  „neprijateljska politika režima prema onima koji su nas oslobađali u vremenima najtežih okupacija i koji su u miru isto tako najviše pomagali Baru i Crnoj Gori i ulagali u razvoj našeg turizma“.

Mitrović je podsjetio da građani Srbije, ali i Rusije posjeduju bezbroj nekretnina u barskoj opštini,  „tradicionalno su nam najbliži u svakom smislu, i da bismo povratili njihovo povjerenje DF i SNP kao okosnica buduće vlasti u Baru uradiće sve da se stvore uslovi kako bi se oni u našem gradu i državi osjećali  kao kod kuće, i ovdje u značajnijem broju provodili  ljetnje odmore i investirali u razvoj barskog turizma“.

„Naročito ćemo nastojati da uspostavimo korektan i efikasan sistem koji bi podrazumijevao određene poreske olakšice i privilegovan status za ruske i srpske investitore i turiste“ – podvukao je Mitrović.

 „Vrata Bara i barske rivijere, svakako, biće širom otvorena i svim drugim investitorima i turistima, a boljim i sadržajnijim ponudama u odnosu na druge primorske destinacije povratili bismo i turiste iz drugih zemalja regiona i svijeta, koji nas, nažalost, zbog loše infrastrukture i amaterizma u ovoj grani privrede takođe zaobilaze u širokom luku“ – poručio je odbornički kandidat Koalicije „DF-SNP, Za grad koji volimo“.

Mitrović se pridružio apelu svojih kolega i saradnika koji su pozvali opozicione birače da 27 maja na lokalnim izborima zaokruživanjem broja 1 na glasačkom listiću daju povjerenje najvećem subjektu u opoziciji i spriječe rasipanje glasova poput onog na predsjedničkim izborima.

 

 

Komentari
Гаврило Принцип
Гаврило Принцип: Наравно, Митровићу, Русија и Србија. Немамо ми никога другог у свијету осим њих. Издајнике побиједимо, не распипајмо гласове, и онда исправљамо неправду према Русији и Србији. Браво што сте се ујединили. ДФ- СНП, народ је уз вас !!!
09.05.2018 10:02
mirko
mirko: Naravno , turisti iz Rusije i Srbije kao i svi ostali, sto ih je vise bolje za nas i ekonomiju , nista drugo, a sto se tice koalicija mozete se sa crnim djavolom udruziti sve vam je uzalud, jer vecina nas odlicno vidi sto nam nudite i dje bi nas odvela vasa v;last, vidimo i po komentarima tkz gospodje Marine Jocic obrazovane zene ali koja se nazalost spusta na nivo najneobrazovanijih ljudi i komentarise po fejsbuku o prsutima koje pojedu ministri islamske vjeroispovjesti, za jednu poslanicu vrlo primitivno, tako da ce i gradjani islamske vjeroispovjesti zakljuciti sto bi ih cekalo da pobijedi ta koalicija.
09.05.2018 10:16
Drago
Drago: Bravo Beli !!! Imate glas familije Ostojic iz Crmnice !!! Rusija i Srbija i velika tacka !
09.05.2018 10:19
JULKA
JULKA: DOBRO JE STO JE DF I SNP LISTA NA BROJ 1 NA LISTICU, DA NE TRAZIMO PUNO, SAMO ZAOKRUZIMO JEDINICU I TO JE TO. SVI NA IZBORE I SVI ZA DF -SNP ZA GRAD KOJI VOLIMO
09.05.2018 10:30
zaDraga
zaDraga: Drago, pa jeli ti glasas za df i snp ili za Rusiju i srbiju, znas li ti da zivis u zemlji clanici NATOA i ti opet o rusiji i srbiji.
09.05.2018 10:35
za Julkicu
za Julkicu: Julcice, a mi ostali sigurno ne volimo Bar, samo vi sa s'evera., izvini ali mi tvoje ime naginje na to.
09.05.2018 10:36
via Drago
via Drago: O KOMSIJA, nijesam ni znao da si ti takav '' srbin'' prvi put cujem.
09.05.2018 10:39
Limljanin Klisic
Limljanin Klisic: Oj Crmnice, srpska perjanice !
09.05.2018 12:32
za Klisica
za Klisica: E MOJ KLISICU BRUKO I SRAMOTO, o nasoj Crmnici mozes samo pjevati kao o Crnogorskoj perjanici kao sto su i nasi stari pjevali, kao o jednoj o d 4 nahije Crnogorske inikad porobljene, pitaj mnoge Klisice pjevaju li kao ti bruko.
09.05.2018 13:32
Za Limljanina posrbicu Klisica
Za Limljanina posrbicu Klisica: Klisicu, ja koliko znam Crmnica je uvijek bila u Crnogorskoj drzavi i pripadala Crnogorcima, osim okupacije od Nemanjica i 1918, tako da ne vidim zasto je ona srpska perjanica, uzmi popis moj Crmnicanine zadnji pa vdi koliko se nasih Crmnicana izjasnilo da su Crnogorci , a koliko da su posrbice pa ce ti biti onda jasnije.
09.05.2018 13:42
BANJO
BANJO : BRAVO BELI! MNOGO SI URADIO NA OSVJESCENJU MNOGIH BARANA! NIKO NE BRANI, BILO KOME DA DOLAZI U CRNU GORU, NA ODMOR, ALI MORAMO PRIZNATI, 55% UKUPNOG BROJA TURISTI SU SRBI I RUSI. S TIM STO RUSI, POJEDINACNO, NAJVISE TROSE. PRIMORJE SE IZGRADILO, NAJVISE ZAHVALJUJUCI RUSIMA. JOS NIJESAM. UPOZNAO RUSA, KOJEMU SE NE SVIDJA C. G.! JOS JE SV. PETAR NA SAMRTI REKAO SVOME BRATANICU, PETRU II, UZDAJ SE U BOGA I RUSIJU. NAZALOST RUSIJU SMO ODBACILI, ALI VOLIMO NJIHOVE PARE. VJEKOVNO PRIJATELJSTVO, NE MOZE UMRIJETI, BEZ OBZIRA NA TRENUTNA DESAVANJA. BRACO, CEKAMO VAS.
09.05.2018 16:31
1918
1918: Бар је стара српска престоница. Град чији је заштитник први светац у роду српском - Свети Јован Владимир. Придружујем се апелу читаоца који је негдје написао да примитивне садржаје заустављате у коментарима, јер завриједили сте уистину пажњу која ипак треба да се у границама могућности одржи на академском нивоу. Не кажем да мање образовани не треба да коментаришу, али филтер мора постојати. Вријеђање Срба који су створили Црну Гору је недопустиво. Исто тако и вријеђање других народа који су мањине или преображени у неку нову нацију. П.С: Подршка уваженом Митровићу и његовим саборцима из ДФ-СНП коалиције.
09.05.2018 17:08
za 1918
za 1918: Molim te kad je Bar bio srpska prijestonica, za tvoju obavijestenost KNEZ VLADIMIR je rodjen u 10 vijeku a umro 1016 godine kad nije bilo ni pravoslavlja ni katolicanstva vec samo hriscanstvo tako da on nije bio pravoslavac , i ja bih isto kao i ti zamolio redakciju da zabrani takve vase komentare koji vrijedjaju nas kao npr da su CRNU GORU stvorili srbi, PA zamisli te srbe koji su svoju drzavu nazvali drugim imenom, vas srba ima 28 posto i vi ste nacionalna manjina jer imate srpski manjinski nacionalni savjet, i kad nesto pises onda argumentuj cinjenicama.
09.05.2018 17:18
Mirko za 1918
Mirko za 1918: A sto mislis jesu li uvrijedljivi tvoji komentari da su srbi stvorili CRNU GORU, mislis li mozda da to i nas 45 posto koji se osjecamo Crnogorcima vrijedja, vidis kako si kontradiktoran, dje si nasao taj podatak da su srbi stvorili CRNU GORU, ja u svojoj familiji nikad nijesam nikad cuo da smo srbi osim da smo Crnogorci, zar nebi logicno bilo da su Srbi stvorili CRNU GORU da je nazovu Srbija i pripoje Srbiji, zar to uvijek nijesu bile tendencije, zivjeti u jednoj drzavi, molim te u kojem je to perioduBAR bio srpska prijestonica, a sto se tice Jovana Vladimira on je umro 1016 godine kad je samo postojalo hriscanstvo i jos se nije desila podjela na katolike i pravoslavce koja je nastala tek 1054 a tada Srbije nije ni bilo.
09.05.2018 18:23
Mirko
Mirko: I JA se Slazem Banjo, rusi i srbi dodjite da vam uzmemo pare., a onda adio do slijedeceg susreta.
09.05.2018 19:06
BANJO
BANJO : ZA MIRKA, VIDI SE DA SI INTERESDZIJA. TAKVA JE TVOJA LJUBAV I PREMA C. G. KO DA VISE. MIRKO, MIRKO, KAD CES SE UOZBILJITI!? BOG UPOMOC!
09.05.2018 20:28
za Banja MIRKO
za Banja MIRKO: BAKI u nedostatku argumenata ovako infantilan komentar, moja ljubav prema CRNOJ GORI JE BEZ INTERESA , kao i prema mojoj familiji, jer Crna Gora je moja jedina domovina, nijednu drugu nemam.
09.05.2018 21:22
BANJO
BANJO: ZA MIRKA GRESNOGA, CRNA GORA JE I MOJA DOMOVINA, I DRAGO MI JE DA SVAKOG UGOSTIMO, LJUDSKI I DOMACINSKI. TI SI ZA VARIJANTU, UZMI PARE OD RUSA I MRS. MIRKO, MIRKO! GDJE SAM JA TO POGRIJESIO U KRATKOJ ANALIZI TEBE! NE BUDI SEBICAN. NIJESI TI MIRKO..., ZNAM JA DOBRO. IZ TEBE ISIJAVA NETRPELJIVOST PREMA SVEMU, SRPSKOM I RUSKOM. TO NIJESU PRAVOSLAVNE VRIJEDNOSTI. U PAMET SE 'MIRKO'.
10.05.2018 07:54
Mirko za banja
Mirko za banja: DA Banjo CG je i tvoja domovina, ali ti tvoju ljubav poistovjecujes sa vlascu , ja ne , Crnu Goru volim bez obzira ko je na vlasti, i sto se tice mog imena ja se zovem tako kako se potpisujem , inace sam Crmnicanin.
10.05.2018 10:48
Mirko za 1918
Mirko za 1918: EVO 1918 se ise ne javlja, vjerovatno prelistava literaturu vezi KNEZA VLADIMIRA i prijestonice.
10.05.2018 12:41
1918.
1918.: Мирко, нисте ви ниво за озбиљну полемику, ваше знање је оскудно у сваком погледу, контаминирате простор који по дефоницији није за људе вашег менталног склопа.
10.05.2018 14:49
Mirko za 1918
Mirko za 1918: Standardna prica kad neznate da odgovorite, ja sam vam argumentovao a vi pobijte to argumentima, , da ti kazem nesto 1918ja imam 56 godina i zavrsio sam fakultet u sretno vrijeme 80 tih godina kad se fakulteti nijesu zavrsavali kao sada i nivo znanja bio kao sada, a bas bih volio da mi ti objasnis na osnovu cega si zakljucio da je moje znanje oskudno, nije postovani moj 1918 nego si ti oskudnog znanja, napisao si nesto sto si cuo od nekoga a onda na kontraargumente ne znas da odgovoris i onda je najlakse napisati kako si napisao, pa portal i sluzi za dijalog
10.05.2018 19:45
za mirka
za mirka: mirko legendo svaka ti je na mjesto ali kakve koristi od toga kad mozes dovesti sve moguce istoricare i da im odrze cas od 24 sata oni bi ko papagaji opet ponavljali isto srbija i rusija zar nije zalosnospominjati 1918 i okupaciju i prestanak jedne stare drzave zivjeti u CG a navijati za sve osim za nju mirko da zavrsimo sa jedino mogucim u ovom slucaju CEGA SE PAMETAN STIDI BUDALA SE S TIM PONOSI tolko pa ko se dje nadje u ovom tekstu pozdrav za mirka i sve crnogorce pa bili pravoslavci hrvati albanci muslimani i eskimi
10.05.2018 22:57
Mirko
Mirko: Slazem se potpuno, sa njima je svaka polemika suvisna, mislim da je njima najveca muka sto zive u nezavisnom i suverenom Montenegru, koji ne bastini nista srpsko.
11.05.2018 10:21
Лауфер
Лауфер: Монтенегро није суверен ни независан,обична окупациона зона ,којом управља кафе куварица из амбасаде САД.Трајаће колико и амерички интереси на Балкану,врло кратко .
11.05.2018 13:09
za Laufera
za Laufera: Laufere, a dje su te okupacione trupe, ja ih ne vidjeh, koliko znamo Laufere nikakvi Americki interesi nemaju veze sa Natoom jer ga nijesu samo oformili Amerikanci , nego i druge zemlje, a inace Laufere CRNA GORA je nezavisna i suverena sto i ti znas kao sto je uvijek bila vjekovima osim kad su je okupirali Nemanjici koje i NJegos u G. V. tako tretira kad ih uporedjuje sa Muratom i Bonaparteom koji nasrtase na CG i 1918 kad su je brutalno okupirali srbi, e to je jedino tada bilo, da nam vjecno zivi na vasu zalost nas junacki Montenegro
11.05.2018 13:37
BANJO
BANJO : ZA MIRKA, TI SI ZA C. GORU, BEZ OBZIRA KO JE NA VLASTI! A JA DODAJEM, SAMO DA NIJE SRBIN! ZAR NE MIRKO!?MENE INTERESUJE, POSTENA, DEMOKRATSKA, CRNA GORA BEZ MRZNJE! APSOLUTNE NACIONALNE VECINE U C. G. NEMA! NE TREBA BARJACITI BROJEVIMA. NI OVA STATISTIKA, NIJE POUZDANA. PAR NEDELJA NAZAD, ZOVE MENE JEDNA GOSPODJA I KAZE, ZOVEM IZ AGENCIJE IPSOS STRATEGIC, DALI SE C. G. KRECE U DOBROM PRAVCU, JA ODGOVORIH, KAO IZ TOPA, NE. ONA, HVALA, ANKETIRACEMO NEKOG MLADJEG, JER IMAMO DOSTA ANKETIRANIH, VASEG GODISTA. ZNALA JE KAKVI CE BITI I DRUGI ODGOVORI I PREKINU, KAO OPARENA. ETO TI JEDAN VID STATISTIKE. PRVI BROJ JE BIO O78.....
11.05.2018 17:24
ZA BANJA Mirko
ZA BANJA Mirko: Banjo, ova nasa polemika je stvarno postala degutantna, ja Banjo ne poistovjecujem vlast sa patriotizmom i ljubavlju prema domovini , nadam se da razumijes, vlast je prolazna, a domovina se voli kao familija, Banjo uvjeravam te da to sto si napisao samo da nije Srbin nije tacno , ja imam puno prijatelja cak i rodbine koji se izjasnjavaju kao Srbi, i to su nasi plemenici i bratstvenici, ja samo ne zelim i protiv sam stranaka i politike koji na sve nacine negiraju i nasu naciju , nasu istoriju i nasu kulturu, zar je nenormalno da se osjecam Crnogorcem i samo to, zar je nenormalno da navijam za Crnogorske sportiste, zar je nenormalno da volim CG himnu, nadam se da se slazes da nije, meni je nenormalno da ljudi koji se osjecaju Srbi ali kojima je ovo maticna drzava i domovina , ciji su se preci borili za CRNU GORU pljuju po ovoj drzavi, ne postuju ovu drzavu, navijaju protiv svoje drzave i nipodostavaju sve Crnogorsko, I jos bih ti Banjo zelio reci u vezi CPC i Nikodima Milasa, onakav tvoj stav o njemu ,, parafraziram '' hvatate se tog Nikodima''' pokazuje tvoje neznanje o vjeri, jer Nikodim Milas je najvece ime i najveci srpski kanonista, provjeri to kod Amfilohija ili nekog duhovnika i svestenika u Baru, on nebi tako nesto napisao o CPC a da nije to tako,.
11.05.2018 18:49
za Banja
za Banja: Banjo, apsolutne nacionalne vecine tacno je nema, ali kad je u pitanju srpski jezik kojim govori 42, 5 posto gradjana u odnosu na Crnogorski kojim govori 38,9 posto gradjana onda kazete to je vecina, e onda je vecina stanovnistva u CG Crnogorci zar ne koji cine 45 posto stanovnistva, odlicno se sjecam popisa do 91 kad je bilo 80 posto Crnogoraca, znaci ta promjena je dosla iz cisto politikoloskih razloga, zar ne.
11.05.2018 18:59
BANJO
BANJO : ZA MIRKA, MIRKO, KAO PRVO, POSTO MI NE ODGOVORI OKO PRVE EPARHIJE U C. G, DA TI JA KAZEM! U TVOME GRBLJU 1219 G. SVETI SAVA JE NA MIHOLJSKOJ PREVLACI, OSNOVAO PRVU EPARHIJU NA OVIM PROSTORIMA. TI TO ZNAS, NO SI IZBJEGAVAO, ODGOVOR. DOBRO JA ZNAM, KO JE NIKODIM MILAS. NO SV. SAVA JE STARIJI I NADAM SE VECI! KAD PRICAS O CRNOGORCIMA I POPISU, ONDA NE TREBA TO POSMATRATI IZ VIZURE, POSLIJE AVNOJ - a. IMAM KNJIGU, ZEMLJOPIS KRALJEVINE C. G., ZA SKOLU! TU JE SVE JASNO! 95%SU SRBI, A OSTALO, MUHAMEDANCI I KATOLICI, SRPSKOG PORIJEKLA! TADA SU I TVOJI GRBLJANI, SVI BILI SRBI, IAKO NIJESU, PRIPADALI C. G. NA MOJE INSISTIRANJE DA MI ODGOVORIS, NA MNOGA, POSTAVLJENA PITANJA, IZBJEGAO SI, IZ PROSTOG RAZLOGA, ISTINA BOLI, ALI JE LJEKOVITA. JA NIJESAM VELIKI ZNALAC, RELIGIJE, ALI NESTO VISE OD ELEMENTARNOG, ZNAM. TI KOLIKO VIDIM NI TOLIKO. U SUDARU CINJENICA SA IZMISLJOTINAMA, ZNA SE KO STRADA! U NADI, DA CES UBUDUCE, REALNIJE, A NE OSTRASCENO, GLEDATI, ISTINI U OCI, JA TE POZ.
12.05.2018 19:01
Mirko.
Mirko.: E Banjo, tacno i ne u Grblju vec na ostrvu cvijeca -Miholjskoj prevlaci, ali to nije bila Eparhija Banjo vec Episkopija, pokazujes apsolutno neznanje o vjeri, i to je bilo za vrijeme okupacije Nemanjicke koja je vladala od 1185 do 1360 o ceu govori i NJegos u GV, znaci Banjo slozili smo se Rastko nemanjic u svom misionarskom i politickom radu osnovao je 1219godine episkopiju i poceo siriti pravoslavlje na tim prostorima.
13.05.2018 15:44
mirko
mirko: Banjo sa tobom je vrlo tesko polemisati izuzetno, ja tebi nijesam na nijedno pitanje izbjegao odgovorit, nego koliko se sjecam ti meni, evo ono zasto se NJegos potpisao MI PRIPADNIVCI CRNOGORSKE NACIJE NJEGOS I GLAVARI, evo odgovori, a tek tvoj komentar o najvecem umu srpske pravoslavne kanonistike Nikodimu Milasu, nemoj polemisati o necemu sto ne poznajes, jer to je stvarno infantilno, da jedan bukvar i zemljopis iz 1909 tebi su dokaz da su Crnogorci srbi, nacionalna pripadnost je licna stvar svakog covjeka i samo na osnovu popisa to se moze utvrditi, a popis iz 1909 je bio popis o vjerskoj pripadnosti, Banjo sa ovim zavrsavam svaku polemiku sa tobom jer je tvoje znanje na nivou mrava, mozda je dokaz da suu Crnogorci srbi i groblje.
13.05.2018 15:52
BANJO
BANJO : ZA MIRKO, MIRKO, GUBITNICE! SRECOM PO TEBE, PA NIJESAM HAZARDER, SKLON KOCKI, INACE BI, MIRKO, IZGUBIO SVE! NIJE EPISKOPIJA, NEGO ZETSKA EPARHIJA. KO SI TI DA SUDIS, O MOME KAPACITETU ZNANJA! NE PLEDIRAM DA SAM BOGOM DAN, JER NIJESAM, ALI SAM ZA TEBE AR ISTO TEL! SAMO SE NAMJESTAS, GUBITNICE! TI SPOMINJES NJEGOSA. O ZEMLJO, OTVORI SE. PA ON JE SRBOVAO, KAO NIKO PRIJE NJEGA! DA TE SAD MOZE CUTI, REKAO BI TI, SJEDI MOMCE I UCI. SVEGA SE NACITAH, OD TEBE. TE O PARTIZANIMA IZ GRBLJA, TE O EPISKOPIJI, TE NE VJERUJES ZA GROB, NA KOME PISE, LAKA IM SRPSKA ZEMLJA, TE, OVO, TE ONO. ZALUD JE GUBITI VRIJEME S TOBOM. LJETO JE BLIZU, RUSKINJE SU TU. PAMETNI JE JE TAKO, ZAR NE, EPISKOPE!
13.05.2018 19:11
za banja
za banja: Nauci sta je eparhija , a sta episkopija, uzmi literaturu pa provjeri, Rastko Nemanjic je na Prevlaci ustolicio Zetsku episkopiju neznalice.
14.05.2018 15:28
BANJO
BANJO : ZA BANJA, MIRKA, EPARHIJA, MRCO. PA MORAM LI JA BAS SVEMU DA TE UCIM. TEZAK MI JE ZADATAK, PRIPAO U DUZNOST. STO LI SI ZAVRSIO, JADO, JADNI!?MISLIO SAM DA SE VISE NECES JAVLJATI. SMIJU TI SE LJUDI. UKANALIO SAM TE. UGUGLAJ I VIDJET CES, DA SI JOS JEDNOM, POTONUO.
14.05.2018 16:18
BANJO
BANJO : ZA MIRKA, EPARHIJA SE, KAO TERMIN, KORISTI VISE, NEGO RIJEC EPISKOPIJA. OBA TERMINA, POTICU OD GRCKIH RIJECI I ZNACE, JEDNO TE ISTO, POKRAJINA ILI OBLAST. NA CELU EPARHIJE JE EPISKOP. NAD EPISKOPIMA JE ARHIEPISKOP, A TO JE U C. G. VISOKOPPREOSVESTENI GOSPODIN AMFILOHIJE, KOJEGA TI NE VOLIS! NA SRECU NAS OSTALIH, ON JE NA CELU, NAJPOPULARNIJE INSTITUCIJE U C. G. OBNOVIO JE I PODIGAO, NA TVOJU ZALOST, NA STOTINE CRKAVA I MANASTIRA U C. G. NARAVNO UZ POMOC OSOBLJA HRAMOVA I VJERNOG NARODA, A NESTO U RANIJEM PERIODU I UZ POMOC DRZAVE. TEBE UCITI, JE ZALUDNJI POSAO. CRKVA JE VJECNA, PA JOJ NI JEDAN, MIRKO, ARCI I INI, NE MOGU NISTA. AMIN!
14.05.2018 17:25
za Banja
za Banja: Banjo , ja sam zavrsio Elektro tehnicki fakultet u LJubljani 1984, u sretnom vremenu kad se cjenilo znanje i samo odabrani zavrsavali fakultete, a ne kao danas, meni je iskreno ispod svakog nivoa raspravljati sa takvim likom ciji je intelektualni nivo u rangu domacih zivotinja, to se vidi po tvom vokabularu, meni se niko ne moze sprdati jer ja sam ostvaren covjek na svim oblastima drustvenog zivota, nazalost usao sam u polemiku sa tobom iz najboljih namjera ., ali vidim da sam pogrijesio, jer ti kao i tvoji istomisljenici baratate samo uvrijedama i najvulgarnijim vokabularom, sa tobom raspravljati o religiji, a ne poznajes ko je i sto bio Nikodim Milas je stvarno suludo, mogu Banjo samo da ti pozelim da uzivas u zivotu, da naucis nesto i iz drugih udzbenika i knjiga, a ne samo onih za koje mislis da su ispravni, ljudska glupost i primitivizam su bezgranicni, .....
14.05.2018 17:38
BANJO
BANJO : ZA BANJA, PO KO ZNA KOJI PUT SI ME IZVRIJEDJAO, NA PRAVDI BOGA, NO NE UZIMAM TI ZA ZLO. U NEDOSTATKU ARGUMENATA, NAJLAKSE JE POSEGNUTI, ZA UVREDAMA. SVAKA CAST, NA ZAVRSENOM E. T. FAKULTETU. JA SAM ZAVRSIO, PO JEDNU G. PRAVNOG I FPN, U BG. NO TO NE ZNACI, DA SAM INDIFERENTAN. IMAM TAJ PORODICNI NERV, PO OCU I MAJCI, BIVSIM ISTAKNUTIM INTELEKTUALCIMA. VJEROVATNO TI JE SUPRUGA, SLOVENKA, PA JE ODATLE I TVOJ STAV, PO PITANJU SRBA, OCAJAN. VISE SAM OCEKIVAO OD TEBE, S OBZIROM, DA SI SE DEKLARISAO, KAO INTELEKTUALAC. IPAK JE STRUJA, ZA TEBE LIMIT! ZALUDO IZGUBLJENO VRIJEME, PROVEDENO U NADI, DA CES BITI BOLJI. MOGAO BIH TI VEOMA LAGANO, NIZ TESKIH UVREDAMA, ALI NECU, OSIM STO BIH REKAO, OPROSTI MU BOZE, NEZNA STO RADI.
14.05.2018 20:36
ZA BANJA
ZA BANJA: NE BANJO, supruga mi je Crmnocanka, i divno da si zavrsio po jednu godinu jednog i drugog fakulteta, to se odmah vidi po tvom znanju i vokabularu, a cisto sumnjam da su ti roditelji uopste intelektualci, jer bi te necem naucili, da imas kulturu dijaloga i da postujes drugacije misljenje, a ono o potpisu NJegosa nikako da objasnis. nastavi ti u svom misionarskom radu da ubjedjujes druge da su '' srbi'' i neka ti u tome prodje ostatak zivota, znas kako je rekao Hegel ako sii uopste cuo za njega, U MISLIMA SAM SLOBODAN, JER OSTAJEM SAM PRI SEBI.
15.05.2018 15:04
BANJO
BANJO : ZA BANJA, PRVI SI POCEO SA UVREDAMA, JOS ONDA KADA SI MI REKAO DA LAZEM. TADA SI IZGUBIO OPKLADU, KAO I ZA OVO STO SUMNJAS DA SU MI OTAC I MAJKA INTELEKTUALCI. PONOSAN SAM NA NJIH, JER SU BILI VRHUNSKI INTELEKTUALCI I LJUDI, IZUZETNO CIJENJENIIDII U BARU I SIRE. ZA TEBE SAM DOKTOR U SVEMU. POD JEDAN U KARAKTERU I U OPSTEM OBRAZOVANJJ! IZNAD SVEGA I VASPITANJU. ZA RAZLIKU OD TEBE, PONOSIT I HRABAR. TI IMAS SAMO JEDNU KONSTANTU, A TO JE DA SI SRBOMRZAC. NA DAN SV. VASILIJA, KAD NOVA SLAVI SLAVU, NAZVAO SI S. VASILIJA, TAMO NEKI CRNOGORSKI SVETAC. ZALOSNO I NISKO.IDI I TRAZI PARTIZANE PO GRBLJU. JA POSLIJE SVEGA STO SAM DO SADA PISAO NA OVOM PORTALU, STOJIM IZA TOGA I MOGU CISTE SAVJESTI, DA SE POJAVIM U SRED BARA, KAD GOD HOCES, ZA RAZLIKU OD TEBE, NEZNAVENOG I PLASLJIVOG.
15.05.2018 16:24
ZA Banja
ZA Banja: Vidim Banjo, ti si '' vrhunski intelektualac '' , to se odlicno vidi po tvom nacinu pisanja i vokabularu, pa napisi nam ko su ti tvoji roditelji kad su tako cijenjeni u Baru, za ovo neznavenog i plasljivog samo mogu da se nasmijem, necu da se spustam na tvoj nivo , a inace kad bi ti se predstavio sigurno bi se zastidio i pokajao zbog ovakvih rijeci upucenih meni, sto se tice SV Vasilije ja nijesam njega uvrijedio uopste iako sam samo tradicionalni vijernik kao vecina starih Crnogoraca, inace sam krsten , a to sto sam rekao da je Crnogorski svetac on i jeste, njegov manastir se nalazi u CRNOJ GORI i tu ce uvijek i biti, i u manastir dolaze svi ljudi bez obzira na vjeru. i da te naucim Banjo da se ne kitis zaslugama i intelektom tvojih roditelja, ti se dokazi u svim segmentima zivota, ti si u sustini jedan iskompleksiran tip, nedokazan u bilo kojoj sferi zivota, sto je ocigledno i po ovim tvojim komentarima sarolikim, ........ bitno je da ti posjedujes grobnicu na kojoj ti pise da si srbin, to je tvoj vrhunac.....
15.05.2018 17:30
BANJO
BANJO : ZA BANJA, TI TRAZIS DA KAZEM IMENA MOJIH RODITELJA, TEBI!? HAJDEMO DA SE VIDIMO JA I TI! ZASTO DA NE!? NE SMIJES! RAZLOG JE STO SI ISIJAVAO VELIKU MRZNJU, PREMA SVEMU, STO JE SRPSKO! E VIDIS, JA TAKAV PROBLEM NEMAM. SPREMAN SAM DA SE POJAVIM, KAD HOCES I GDJE HOCES! VJERUJ DA SAM CASTAN I KARAKTERAN, ZA RAZLIKU OD TEBE IZ PRIKRAJKA. TVOJE PISANJE LICI NA PISANJE COVJEKA, KOJI JE PREZIVIO DRUGI SV. RAT, KRIO SE I NA KRAJU NEDAVNO IZASAO IZ SUME! NAPISAO SI, E TO JE VAZNA VIJEST, SLAVE TOG CRNOGORSKOG SVECA! ON JE SV. VASILIJE, GEOGRAFSKI CRNOGORSKI, NACIONALNO, SRPSKI SVETAC! DEMANTUJ DA JE SRBIN, EPISKOPE. E NECE, GA NIKO MOJ STUDIRATI, TAMO GDJE SI TI DIPLOMIRAO, PROPALO SE! AKO SU KADROVI, SA TOG FAKULTETA, NALIK TEBI, CUDI ME DA JE SLOVENIJA, JOS U EU. RASPOLOZEN DA OTKRIJEM SVOJ IDENTITET, POD USLOVOM, DA SE UPOZNAMO, JUNACE, ZATROVANI!
15.05.2018 19:13
BANJO
BANJO : ZA BANJA, PS, NE DIRAJ MI GROBOVE PREDAKA, U PREPISCI SAMNOM, KUKAVICE. MENI KAZI STO HOCES, A SVETINJU NE DIRAJ.
15.05.2018 19:16
za Banja
za Banja: E moj Banjo, evo koliko sii ti obrzovan, trazis da se vidimo, ne pada mi na pamet da dolazim u kontakt sa takvim primitivcima kao sto si ti, ovo je prepiska i dijalog preko portala , a tvoje junacenje i pozivanje na dvooboj je odraz tvoje kulture i vaspitanja.
16.05.2018 11:44
BANJO
BANJO : ZA BANJA, JA POZIVAO NA DVOBOJ!? HA, HA, HA! TI SI FENOMEN! RACUNAM DA SI PREZIVIO LOBOTOMIJU! NA KRAJ PAMETI MI NIJE BIO OBRACUN! TI SI DOKAZANA, KUKAVICA. VRIJEDJAO SI MENE , GRBLJANE, NA KRAJU I S. VASILIJA!!! TEBE JE STRAH TVOJIH (NEDJELA) DJELA.! JADNA SLOVENIJA, STO DOCEKA!, PUN SI MRZNJE. U NEDOSTATKU ARGUMENATA, ISFRUSTRIRAN. NA KRAJU , JA TE ZALIM!
16.05.2018 16:01
za Banja srbina
za Banja srbina: HAAAAA, vrijedjao Grbljane moju ujcevinu, sto sam rekao da su 90 posto doselili iz CRNE GORE, i da vecina nije bila cetnici, vrijedjao sv Vasiliju zato sto sam rekao da je Crnogorski svetac, ti si stvarno smijesan, divan komentar ti je napisao u tekstu DF, SNP obilazi domove, komentator xxx, prava istina o tebi, sve znas , a u sustini nista ne znas
16.05.2018 19:54
BANJO
BANJO : ZA NEPOMENIKA, BICES TI BOLJI, NEPOMENKO! POZIVAS SE NA XXX! IZ ISTE KUZINE. HA, HA, HA! SV. VASILIJE, CRNOGORSKI SVETAC, SRPSKOG PORIJEKLA. SAGLASAN!!! 2500,GRBALJSKIH PUSAKA, ZA KRALJA I OTADZBINU! ISTINA! STO SE KACITE NA SRPSKE PORTALE, KAD IH MRZITE!? TO GOVORI O VAMA, KOMPLEKSASI! DF, SNP. DO POBJEDE!
16.05.2018 20:49
Mirko
Mirko: Sveznalico, Grbalj ima 28oo stanovnika, i ja cu ti navesti selo Glavati odale je mioja ujcevina, ni jednog cetnika nije bilo, ni u Zagoru, ni u Visnjevo, ni u pobrdje, ni u LJesevice, cetnici su bili vecinom iz Gornjeg Grblja iz Naljezica i Sisica, ti provjeri govorim li istinu, i provjeri po zadnjem popisu koliko se Grbljana izjasnilo da su Crnogorci, koliko da govore Crnogorskim jzikom i koliko da su pripadnici Crnogorske crkve, a tu tvoju euforiju DF do pobjede prilici djetetu od 10 godina.
17.05.2018 11:42
BANJO
BANJO : ZA MIRKA, PRICAS O BROJU STANOVNIKA GRBLJA, DANAS, A JA PRICAM O DRUGOM SV. RATU. PA KRAJEM DEVETNAESTOG VIJEKA, GRBALJ JE IMAO, OKO 4.000 LJUDI. TI ZAPEO O MILOVOM POPISU. UZ PRITISKE I UCJENE I OPET STE UBJEDLJIVA MANJINA! DONJO GRBALJSKI I GORNJO GRBALJSKI CETNICI SU ZAJEDNO, 1943 G. POSLIJE KAPITULACIJE ITALIJE, ZAJEDNO SA MANJIM BROJEM "PRESALTOVANIH" ITALIJANA, NAPALII FABRIKU MUNICIJE U KOTORU, KOJU SU BRANILI NJEMCI. NA CELU SU BILI CETNICI IZ GRBLJA, IVETIC I ODZA! I SAD BIH JA OVAKO MOGAO DO ZORE, NO ZA KOGA!?TROSITI ENERGIJU NA COVJEKA, TANKOG ZNANJA I KARAKTERA, KOJI VRIJEDJA SRBE.!!! NE PADA MI NA PAMET! AKO TI JE LAKSE, E VIVA FRONT, SNP. ZIVJELA POSTENA CRNA GORA, A NE MONTENEGRO!
17.05.2018 16:15
Mirko
Mirko: Banjo, rode, ti si pravo malo dijete, Banjo ja imam 58 godina , sigurno sam mnogo , mnogo stariji od tebe, ja ti opet kazem Grbalj nije bio cetnicki, tacno da je u Gornjem Grblju bilo cetnickih formacija i tacno da ih je predvodio Ivetic koji je bio oficir kraljevine JU, ja sam ti rekao da u Donjem Grblju nije bilo veci broj cetnika, ja ti opet kazem moja ujcevina su Bajkovici iz Glavata i odlicno znam, podji u Glavate pa reci nesto lijepo o cetnicima pa ces vidjeti kako ces se provesti, znas li ti koliko su cetnici samo pobili samih Grbljana iz LJesevica i Vranovica 1943 na plavim horizontima, Petovice, Itantovice, Janovice, Batute, nemoj Banjo o necemu sto neznas, i jos da ti kazem ako vec mislis da je neko nekoga silio da bude Crnogorac, uzmi popis iz 1981 i 1971 tada je bilo 100 posto Crnogoraca a niko ih nije prisiljavao, i sa ovim zavrsavam svaku polemiku sa tobom i mnogo su ti infantilni ovi uzvici na kraju, kao malo dijete, evo da ti se i ja pridruzim sa Zivio Montenegro.
17.05.2018 16:26
BANJO
BANJO : ZA MIRKA, SMIJESAN SI! JA MOGU KROZ CITAV GRBALJ DA VICEM DA SU BILI CETNICI I DA PRODJEM SA ZASTAVOM SA 4C I DA MI SE NISTA LOSE NE DESI! VOLIO BIH DA PROSETAS SA MIHAILOM, KROZ GRBALJ, A JA SA OCEM JOVANOM. VJERUJEM DA BI VAS DOCEKALI BRATSKI, A ISPRATILI AUTOMATSKI. GRBLJANI SU VECINSKI BILI CETNICKI ORIJENTISANI. POGLEDAJ POPIS GRBLJANA KROZ ISTORIJU. NE OD 1945.,PA NAOVAMO. PA STRIC SEFA OKG, SVETA MAROVICA, JE STRIJELJAN SA GRBLJANIMA POD STARI BAR, NAZALOST. KRIMOVICA JE DONJI GRBALJ, ZAR NE!? BIGOVA JE DONJI GRBALJ, LAZAREVICI SU TAMO, STAROSJEDIOCI! NA JEDNOJ BOVI JE IZLOZENA, SRPSKA ZASTAVA! TI POLU GRBLJANINE, POKUSAJ DA JE SKINES! E, STO TI PISES!? TEBI TREBA STARAOC! ZBOG KONTROLE I DA TI POVREMENO, PROMIJENI PELENE! LICNO POSTUJEM C. G. ZASTAVU. ZASTO MONTENEGRO!? CRNA GORA!!! KAKO TO GORDO ZVUCI!!! U SEZDESET PRVOJ G. SAM! CASNO I PONOSNO IH NOSIM! PONOSAN NA SRPSKO PORIJEKLO I CRNOGORSKU DRZAVNOST. NE KANALI SEBE VISE. OVO TI PISEM SA MINIMUM INTELEKTUALNOG NAPREZANJA!ZA TEBE, XXX, KKK, SASVIM DOVOLJNO.
17.05.2018 19:12
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar