Ћирилица Latinica
27.01.2018.
Politika

Čega se pametan stidi, Opština se ponosi - ili režimsko mas(a)k(r)iranje puteva

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Lokalni izbori u Baru i još deset crnogorskih opština još uvijek nijesu raspisani, ali je izvjesno da će se  održati na proljeće. U maju najvjerovatnije.

 Ipak, to što se nije čuo „pucanj“ koji označava start predizborne trke (i formalno dopušta vođenje predizborne kampanje), za vladajući DPS u našem gradu nije prepreka za agitaciju prema potencijalnim biračima.

Brutalnija i agresivnija od svake do sada, kampanja partije Mila Đukanovića u gradu pod Rumijom traje već mjesecima. Finansiraju je građani Bara! Svih naroda i narodnosti, kako bi to neko rekao. Svih konfesija, i naravno  -  svih partija!

Niko ih i ne pita da li su saglasni. Asfaltiranje ulica, kanalizaciona infrastruktura, vrijeđanje inteligencije ljudi, dubljenje na glavama, skupocjeno iživljavanje – sve o trošku poreskih obveznika Bara.

DPS sve te „poduhvate“ predstavlja kao svoje investicije. U poslednje tri aktivnosti, među nabrojanim, zaista su uložili  vlastite kapacitete. Sve svoje znanje, i svu svoju bezobzirnost. 

S razlogom, jer su u tome, dokazano, neprikosnoveni šampioni. Nenadmašni prodavci demagogije. Uzged, mora im se odati priznanje i da su savršen magnet za poltrone i polusvijet koji ih na bilo koji način, eto, podržava. Magnet za prepadnute, izgubljene u vremenu i prostoru, zastrašene, nekad i one materijalno iscrpljene koje su isti oni poharali. A tek za duhovne bogalje...

Organizuje DPS press konferencije po mjesnim zajednicama slaveći bruku svoju. Doduše, ništa novo.

Egzaltirano, evo, svjedoci smo, saopštavaju kako će do kraja februara dovršiti asfaltiranje prekopanih ulica u centru grada i svim prigradskim mjesnim zajednicama, gdje su postavljane vodovodne i kanalizacione cijevi. Ovdje se već radi o sredstvima iz ogromnog  kredita poznate međunarodne banke koji se, vidjećemo već, kako troši. Kredita koji će plaćati građani Bara, podrazumijeva se.

Prije svega, to se zove krpljenje, a ne asfaltiranje, gospodo gradski prvaci.  Kako je započeto, najoriginalnije bi stanju na barskim putevima pristajao opis – maskiranje. Ne rekosmo masakriranje. Mada...

Maskiranje, dakle! I to najprimitivnije i najgrublje moguće. Potez Šušanj – Ratac je najbolja ilustracija. Kako su asfaltirali donedavno prekopani dio ove saobraćajnice na Jadranskoj magistrali, bolje da tom poslu nijesu ni pristuapali. Bolje da su kanale iskopane ostavili. Manje bi štete bilo po vozila koja saobraćaju ovom dioniocom. A znamo da ih je na hiljade svakodnevno.

„Što slavite, nesoji ?“ -  pitanje je sa popularnog transparenta iz  podgoričkog „Delta sitija“ koje se i te kako može postaviti i onima koji infrastrukturne radove za koje sredstva izdvajaju građani Bara na svečanostima prikazuju kao ostvarenje DPS-a.

Na svečanostima na kojima se serviraju najogavnije laži o dostignućima stranke koja na svakom koraku i svakim danom sve više nanosi  štetu ukupnim interesima Bara i Crne Gore.

Urušavajući ekonomiju prije svega. Umjesto da se slikaju pred praznim i porušenim radničkim halama pa da utučeni narod vidi prave rezultate njihove pogubne vladavine.

Narod koji to najbolje osjeća, ali u svojoj materijalnoj bijedi ne stiže da se bavi svojim dželatima, boreći se za golu egzistenciju. Za prehranjivanje porodice!

Djece prije svega. Djece kojoj DPS otima iz usta!

 

Komentari
Jelic
Jelic: Ovo se zove brijanje na suvo. Hahaha. Konacno u centar!!!
27.01.2018 16:52
Саша
Саша: Ово за отимање дјеци из уста је болно али тачно
27.01.2018 17:32
Milica
Milica: Naviru mi suze od ovoga. Ima nade. Ima ko ovim lopovima da saspe istinu u oci
27.01.2018 22:53
Baranin
Baranin: Nikakvih konkretnih činjenica! Ko ovdje i šta kopa, ko i šta plaća???
28.01.2018 01:46
Oops
Oops: Da bi imali vode! Lupate,a ne znate da je za dobrobit svih nas. Za sve vam kriv Milo,a nije problem nikako u vama 😁
28.01.2018 11:23
Ooopsu odgovor od Ibra
Ooopsu odgovor od Ibra: Vidi bate, DPS je mafijaska stranka to znamo svi bate. Ovo sto radu pred izbore je bruka bate. Nemo da ih branis. Ada lopovi bogoti. Teski.
29.01.2018 17:24
ImeNadimak
ImeNadimak: Bar-Sutomore katastrofa. ni jedna sahta se ne poklapa u ravni sa ulicom. 3 sahti na 3 metra... Lupa auto da ga slomis. vise ides suprotnom trakom nego svojom. Ulicu cijelu blojkiramo busimo, i na kraj je tako jadno skrpimo da to na nista ne lici, e tako ce i sve da bude.
31.01.2018 15:20
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar