Ћирилица Latinica
24.12.2019.
Politika

Đurović (DF): Kriminalci relaksirani, grad nesiguran, ubistva pored zgrade policije

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Jučerašnju sjednicu SO Bar obilježila je informacija o stanju bezbjednosti u gradu načelnika ovdašnjeg Centra bezbjednosti Veselina Magovčevića odnosno kritike na njegove ocjene o tome. Magovčević je, naime, konstatovao da je bezbjednosna situacija stabilna, na šta je pored ostalih reagovao odbornik Demokratskog fronta dr Dejan Đurović.

On je kazao da  nedopustivo da se ubistva dešavaju u centru grada, na nekoliko stotina metara od Centra bezbjednosti, aludirajući da nedavno ubistvo Jovana Klisića kod restorana "Savoja".

Pošto je šef barske policije iznio statističke podatke o rasvijetljenim krivičnim djelima prema kojima je procenat rasvijetljenosti 91,6 odsto u ovoj godini, napomenuvši i da su spriječena tri pokušaja ubistva, Đurović je kazao da ovi podaci podsjećaju na bikini, "jer pokazuju sve, a ne otkrivaju ništa".

Odbornik DF-a je kazao da se od policije očekuje preventivno djelovanje, i da poslednji događaji veoma uznemiravaju.

"Ja kao građanin nemam sigurnost kada mi dijete izađe u grad, pa ga zovem svakih sat vremena... Vođe kriminalnih grupa postaju idoli. To je poražavajuće i za policiju i za kompletno društvo. Kriminalci djeluju relaksirano kada je policija u pitanju. Mora se obezbijediti školski policajac koji bi donekle umanjio mogućnost fizičkih napada unutar školskih dvorišta i prodaju narkotika u krugu škole. Strah se uvukao i kod roditelja i kod mladih pa ne izlaze naveče u grad, kazao je Đurović.

 

Komentari
Мирис Тамјана
Мирис Тамјана: Љепота од града. Спичо је узор омладини, и Спичови штићеници. Тако ће бити све док не постанемо правна држава.
25.12.2019 10:02
Unkaš
Unkaš: A Purlija iz DPS reče nikad bolje stanje u gradu čak gluplja od ovog dođoša Magovčevića Maga
25.12.2019 10:05
Poslanik
Poslanik: U ulici Mia Boskovica vise dilera droge nego u Kolumbiju pa da pustim dijete samo necu ni do skole .
25.12.2019 15:50
Za poslanika
Za poslanika: Ziva istina ima ih a niko ne reaguje.
25.12.2019 17:00
Smiljan
Smiljan: Pa to je sve sasvim normalno kad su nam najugledniji građani šverceri oružja. cigara i droge. Naravno imaju vozni park bolji od Trampa, plaže, restorane, hotele i sve je normalno. A ovamo pretresaju ugledne građane, jer voze pošteno zarađeni Hamer. Sve je postavljeno na glavu. Uostalom čudi me da Dejo ne progovori o ovome.
26.12.2019 08:26
Sasa
Sasa: Ovaj covjek uvjek govori istinito.
26.12.2019 18:23
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar