Ћирилица Latinica
31.07.2019.
Sport

Desetogodišnjak velika nada Partizana i Crne Gore

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Anđelo Vukić (sa slike) je čuvar mreže mlađih kategorija u FK Partizan iz Beograda, gdje već tri sezone radi sa svojim, 2009. godištem, pod dirigentskom palicom trenera Dragana Obradovića.  Mlađani Vukić pod stručnim nadzorom je i nekadašnjeg golmana tima iz Humske, Darka Božovića.

Ovaj talentovani desetogodišnjak koji nosi Partizanovu jedinicu najmlađih kategorija ljetnje raspuste provodi u Baru, rodnom gradu svog djeda Slavka, gdje smo ga i zatekli kako vrijedno trenira na terenima Madžarice, fudbalskom kompleksu barskog Mornara, uprkos teškim uslovima i visokim temperaturama.

Na naše pitanje zbog čega kao i većina druge djece ne provodi vrijeme na plaži ovaj simpatični dječak odgovara da želi da ostane u formi za sezonu koja predstoji i da ozbiljno doživljava svoje golmanske obaveze.

Iz istog razloga Anđelo ljeti trenira i u školi fudbala "Libero" koju već godinama sa uspjehom vodi Oliver Beli Merdović, nekadašnji prvotimac beogradske Crvene Zvezde.

Pitamo Anđela šta smatra najvećim dostignućem u dosadašnjoj karijeri i kakvi su mu ciljevi u budućnosti a on kao iz topa odgovara da mu je cilj da jednog dana stane između stativa gola prvog tima beogradskih crno-belih ali i crnogorske reprezentacije.

Pokazuje nam fotografije sa brojnih turnira na kojima je učestvovao s Partizanom i ističe turnire "Dragan Mance" u Zemunu, "Ilija Pantelić" u Novom Sadu, zatim turnir "Prijateljstva", a naročito ističe turnir FSS u Staroj Pazovi na kojem su učestvovali Crvena Zvezda, Dinamo Zagreb, Paok Solun, Honved Budimpešta, Maribor i drugi, a na kojem je proglašen za najboljeg golmana turnira i navodi da su mu najdraže pobjede nad vječitim, crveno-belim rivalom.

Ono na što je posebno ponosan je učešće na kampu jednog od najvećih svjetskih klubova, FK "Juventus" iz Torina, koji je 2017. godine održan na Cetinju i gdje je dobio sve pohvale za svoj rad i talenat.

Opraštamo se od ovog vrijednog, upornog i nadasve simpatičnog dječaka uz želju da mu se ispune svi fudbalski snovi.

Saša Stojanović

Komentari
TKOVLA
TKOVLA: Bravo Andjelo buduća zvjezdo Svaka čast i samo napred!
31.07.2019 20:33
Pedja
Pedja: Bravo mali!
01.08.2019 11:36
Sime beharovic
Sime beharovic: Moj ljepotane..ako nastavis trenirati ..dostces do legende soskica...
01.08.2019 13:04
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar