Ћирилица Latinica
10.03.2018.
Sport

Atletičari Mornara odbranili trofej

Autor: Redakcija. 1 Ostavite komentar

Atletičari Mornara odbranili su trofej na 11. "Zimskom bacačkom kupu Crne Gore - Bar 2018", koji je danas održan na terenima SC “Topolica” u Baru, u organizaciji AK Mornar, a pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Crne Gore.

Mornar je pobijedio sa 114 bodova, drugo mjesto su zauzeli atletičari Tare iz Mojkovca sa 32 boda, a treće atletičari AK Sanja iz Bara sa osam bodova.

Član AK Sanja Amir Papazi bacio je koplje 62,32 metra i ispunio normu za mlađe juniorsko prvenstvo Evrope, koje se održava od 5. do 8.jula ove godine u Đeru (Mađarska).

Kristina Rakočević, članica AK “Tara” iz Mojkovca postavila je najvrijedniji rezultat u bacanju diska, od 55,10 metara, koji po tablicama IAAF-a vrijedi 981 bod.

Kako je saopšteno iz ASCG, ka takmičenju su postignuta četiri rekorda Crne Gore, a ostvarili sui h Petar Tomić iz Mornara (rekord za pionire u bacanju kladiva sa rezultatom 45,37metara), Amir Papazi iz AK Sanja (rekord za mlađe juniore u bacanju koplja sa rezultatom 62,32 metra), Ana Bošković, članica Tare (rekord za mlađe juniorke u bacanju kladiva sa rezultatom 49,70 metara) i Kristina Rakočević iz Tare (rekord za mlađe seniorke u bacanju diska sa rezultatom 55,10 metara).

Na ovom takmičenju je nastupilo oko 40 atletičara iz šest klubova - Mornara, Sanje, Zete 2012, Jedinstva, Tare, Nikšića, dok su van konkurencije nastupili atletičari Trebinja.

Izvor: Vijesti

Komentari
Kemal
Kemal: Bravo Barski ponosi
10.03.2018 17:07
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar