Ћирилица Latinica
11.07.2020.
Sport

Balša Čejović postao "Španac"

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Nakon uspješno odigrane sezone u dresu grčkog PAOK-a, juniorski
reprezentativac Crne Gore, Balša Čejović, potpisao je dvogodišnji ugovor sa
španskim klubom Benidorm.

„Uveliko se spremam za novi angažman, nisam prestajao sa treninzima, i vrlo sam uzbuđen jer mi je oduvijek bila želja da igram u jednoj od vodećih zemalja kad je u pitanju rukomet, a to je svakako Španija“ - kazao je Čejović koji već krajem jula kreće za Benidorm.

Ove sezone, još jedan Crnogorac je pojačao Benidorm, jer osim Baranina Čejovića, ugovor sa ovim klubom je potpisao i Ivan Nikčević, lijevo krilo iz Nikšića. Oni se nadaju da će u naredne dvije sezone Benidorm igrati Ligu Evrope, dok će u Španiji igrati dobro poznate turnire i lige kao što su ASOBAL i Kup kralja.

Podsjećamo da je Čejović svoje prve rukometne napravio u barskom „ Sedmercu“,
nakon toga se usavršavao u "Mornaru 7" i solunskom klubu PAOK. Proglašen je za perspektivnog sportistu grada Bara 2017.

Ivan Nikčević je u svijet profesionalnog rukometa kročio još 1997. kao desno krilo Sutjeske. Nakon toga, učestvovao je u osvajanju duple krune 2003-2004 u Crvenoj Zvezdi, i bio vodeći igrač crveno-belih sedam sezona. Rukometnu karijeru je gradio u Altei, Sijudad Almeriji, Portland San Antoniju, Granoljersu, Valjadolidu,Visla Plocku, Lisabonu. Nastupao je za sve mlađe selekcije reprezentacije Jugoslavije, a kasnije i Srbije i Crne Gore. Sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2012. godine. Bio je i kapiten reprezentacije, a od nacionalnog tima se oprostio 2016. godine.

Đorđe Đukić

Komentari
Aurora
Aurora: Svaka cast! Mladi covece ! Neka te Zdravlje I Sreca u zivotu prati.
12.07.2020 11:14
Brat
Brat: Stcno brate
14.07.2020 09:42
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar