Ћирилица Latinica
09.02.2023.
Sport

Bar domaćin Balkanskog prvenstva u triatlonu

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

U okviru nastojanja i napora da se popularizuje bavljenje sportovima kod svih naših sugrađana, predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić, sekretar Sekretarijata za sport i mlade Goran Simić i rukovodilac službe za sport i mlade Zorica Đukić primili su u zvaničnu posjetu predstavnike triatlon saveza Crne Gore i to predsjednika saveza Vedrana Roćenovića i njegovog saradnika Dejana Radunovića.

"U susret organizaciji Balkanskog prvenstva u triatlonu koje će se održati 16. i 17. septembra u Baru, Opština Bar biće domaćin ovog sportskog događaja, regionalnog karaktera, koji predstavlja značajan događaj kako za naš grad, tako i rekreativce i sportske radnike našeg grada.

Susret sa predstavnicima triatlon saveza Crne Gore značajan je i za buduće zajedničke aktivnosti u cilju promocije ovog sporta, kao i organizacije narednih velikih međunarodnih takmičenja u triatlonu, čiji će domaćin nadamo se biti naš grad" - saopšteno je iz kabineta predsjednika SO Bar.

"Pored prestiža, koji nam donosi jedan sportski događaj ovog obima, svjesni smo i odgovornosti u pogledu organizacije, čemu ćemo i mi i građani Bara sigurno znati odgovoriti imajući u vidu bogatu tradiciju našeg grada kao domaćina sportskih dešavanja“ poručio je  Nenezić.

On je rekao da opština Bar nastavlja da ulaže napore u promociju bavljenja sportom, "jer danas se i mi kao i cijeli svijet nalazimo pred novim izazovima kako očuvati i unaprijediti zdravlje ljudi".

Ekonomski razvoj i uopšte progres je, dodaje on, donio i promijenu načina života.

"Ipak, generalno bolji životni standard nije dovoljno iskorišćen za unapređenje i poboljšanje zdravlja, te se nalazimo pred novim pandemijama nezaraznih bolesti, kao što su debljina, bolesti srca i slično. Upravo iz tog razloga moramo snažno djelovati na pravcu popularizacije bavljenja sportom, kako bi s jedne strane omasovili uopšte bavljenje sportom, a s druge strane činimo napor da popularizujemo različite vrste sportova konstantno“ - istakao je sekretar Sekretarijata za sport i mlade Goran Simić.

Komentari
Sekretar
Sekretar: Sekretar je stvarno ok, ali on je vec u pandemiji debljine...
09.02.2023 21:17
Riki
Riki: A u martu kilo organizuje pljuvanje u dalj
09.02.2023 22:47
Ivan
Ivan: Mislim stvarno
10.03.2023 17:39
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar