Ћирилица Latinica
04.02.2019.
Sport

Budućnost ipak prejaka za Mornar (102:71), Barani se okreću utakmici sa Zvezdom

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Barski košarkaši nisu uspjeli da pruže ozbiljniji otpor znatno kvalitetnijim Podgoričanima, pa je poraz od 31 poena razlike ustvari odraz razlike u igri dva tima  večerašnjem derbiju odigranom u "Morači".

****************************************************************

Košarkaši Budućnost Volija ubjedljivo su slavili nad Mornarom u okviru 18. kola Aba lige rezultatom 102:71 (22:15, 26:17, 28:15, 26:24).

Trener Mornara Mihailo Pavićević  je neposredno pred utkamicu i sam priznao da je razlika u kvalitetu velika, a nakon utakmice je čestitao ekipi Budućnosti na zasluženom trijumfu (102:71).

"Oni su igrali maksimalno i njihov kvalitet je došao do izražaja. Ne mogu da zamjerim mnogo mojim igračima, pružili su koliko su mogli u ovom trenutku”, kazao je Pavićević.

Ovim trijumfom aktuelni šampion Aba lige izjednačio se sa drugoplasiranom Cedevitom na tabeli, ali zbog slabijeg međusobnog skora, ostaje na trećem mjestu.

"Plavi" su od početka nametnuli svoj ritam, konstantno bili u prednosti koja je sredinom druge četvrtine dostigla i dvocifrenu brojku, da bi na poluvremenu ona iznosila +16.

U drugom poluvremenu prednost je rasla, dostigla maksimalnu od 36 poena četiri minuta prije kraja, da bi se završilo rezultatom 102:71.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Edvin Džekson sa 18, Noris Kol sa 16, a pratili su ih Koti Klark i Goga Bitadze sa po 14 postignutih poena.

Dvocifreni su bili Nikolić, Bel i Gordić sa po 11 datih.

U ekipi Mornara istakao se Antabia Voler sa 19, koliko je postigao i Nikola Rebić, a Đorđe Drenovac 10.

U sljedećem kolu Budućnost gostuje Partizanu, a Mornar dočekuje Crvenu Zvezdu.

Komentari
VARVAR
VARVAR: AJ Barani - Trešnja - Višnja, batalite više, plivajte malo, imate more, pobjeda nad Budućnošću će za vas biti ubuduće misaona imenica, dok se god bude igrao ovaj sport.
04.02.2019 21:07
Barska Srbadija
Barska Srbadija: Dok se god bude igrao ovaj sport ti ces biti mali seljacic varvaric ;)
04.02.2019 22:43
List Crne Gore
List Crne Gore: Sada, kada ti gazdici zaigraju, "varvarcino", igraces bliske, a " Mornar"- kosarku. U pravu si, Bar ima more. Plivamo, suncamo se, a vi sljegnete kada vam ko dozvoli. Pored te prirodne privilegije imamo i grad koji promovise, izmedju ostalog, bas, KK"MORNAR". MALO LI JE LIGA KOJOJ PRIPADA?
06.02.2019 14:32
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar