Ћирилица Latinica
08.03.2018.
Sport

Svečani doček za Karolinu Ilić ( osvojila najveći vrh Južne Amerike)

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Baranka Karolina Ilić osvojila je nedavno najveći vrh Južne Amerike – Akonkagvu u Argentini (6.962.metra), a NVO „Biram Bar“ priredila joj je juče svečani doček nakon što se vratila u svoj grad. Ilić je članica međunarodne ekspedicije koja je u osvajanje Akonkagve krenula 30. januara pod vođstvom srpskog alpiniste Zorana Pavlovića.

U toj ekspediciji bilo je šest planinara iz bivše Jugoslavije: Pavlović, Ilić, Dragan Bogdanović iz Srbije, Slovenci Andrej Petelin i Jernej Nejc Švigelj i Maja Boskoska iz Makedonije.

Prema saopštenju koje je Udruženje „Biram Bar“ dostavilo „Barskom portalu“, Ilić nije krila oduševljenje zbog gesta te organizacije.

“Ovaj doček me baš dirnuo, izgleda da mi je sudbina da promovišem ovaj grad, moj Bar“, kazala je Karolina ilić.

Ona je naglasila da je žalosno da se u našoj sredini ne pridaje dovoljna važnost sportskim uspjesima, posebno žena. Dok se penjala ka vrhu, mislila je na ljude koji su joj davali podršku i iz toga je crpila snagu.

“Turistički sam vodič već 17 godina i počelo je da mi smeta što se ne zna dovoljno o turističkim potencijalima Bara i bilo bi mi drago ako bi ovaj moj uspjeh doprinio promociji Bara na turističkoj mapi Crne Gore“, rekla je ona.

Karolina Ilić je rođena u Parizu i tamo je provela prvih 19 godina svog života. Nakon Pariza vratila se u Bar, rodni kraj svoje majke. Planinarenjem je počela da se bavi relativno skoro i za to kratko vrijeme je zavoljela planinu, pogotovo naše crnogorske vrhove. Ali kao i svaki sportista željela je da postigne više. Za Akonkagvu se spremala posljednjih mjeseci tako što se skoro svakog dana penjala na vrh Rumije.

Akonkagva, planina koju je pokorila, dio je masiva Anda, a nalazi se u pokrajini Mendoza u Argentini.

Ilić je podvukla kako joj je želja da njen uspjeh bude podstrek svim ženama da shvate da mogu da ostvare svoje ciljeve, „samo ukoliko to istinski žele“.

 

Komentari
Komsija
Komsija: Ovoj curi svaka cast,a vidi ove ulizice oko nje i neostvarene persone...E moj Cakane ako ti ovi poziraju na svaku sliku zapitaj se malo...
09.03.2018 06:38
Baranin
Baranin: Jeste, vidi sve neostvareni ljudi na slici. Sreća pa su komentatori ostvareni, kroz neupućene komentare u vezi nečeg što pojma nemaju. "Ulizice" su se jedini sjetili da je dočekaju za razliku od komentatora komšije, koji je vjerovatno pomogao Karolini na način što je rekao "ovoj curi svaka čast" i tu ga veži! E moj komšija, ako su ti ovakvi svi komentari, zapitaj se treba li uopšte da pišeš bilo što.
09.03.2018 16:01
Ćoze
Ćoze: @Kosija, ovakve komentare pisu samo neostvareni ljudi.
09.03.2018 16:15
Za komsiju
Za komsiju: Komsija je potpuno u pravu! Sad pred izbore koriste se tudji uspjesi,tudji rezultati...sve moguce..da bi se ubrao neki jadni poen. Ovi na slici šminkeri i moleri koji bi sada da budu političari...sramota za Cakana,ako je mislio sa njima naprijed.
10.03.2018 23:00
Komsija
Komsija: Upravo...Njihovi uspjesi su nevidljivi(odnosi se na ove sa slike)...Kozmeticarke,izlivacice noktiju,satro novinari i aktivisti...Polemisu i komentarisu ovdje jer ih boli istina.Pokusace danas sa Cakanom,sutra sa nekim drugim,smijesno zaista...
11.03.2018 20:08
Za baranina
Za baranina: Ni vi je nebi docekli nego vam je dobrodoslo da ispozirate tu,ulizice i tiskavci sa nasilnim osmjesima...Mozda se ogrebete za kakvu dnevnicu...
11.03.2018 20:12
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar