Ћирилица Latinica
18.07.2019.
Sport

Vučević na Mundobasketu igra za Crnu Goru

Autor: Redakcija 14 Ostavite komentar

Nikola Vučević igraće na Svjetskom prvenstvu u Kini. Naš slavni NBA as potvrdio je sinoć informaciju, koju je juče objavila Arena, pozivajući se na izvor iz Košarkaškog saveza Crne Gore.

Jedan od najboljih centara današnjice i prva zvijezda Orlanda u NBA ovih dana treba i da razgovara sa selektorom Zvezdanom Mitrovićem i detaljno dogovori program priprema. Baranin će naredne sedmice, 25. jula govoriti na konferenciji za medije, na okupljanju nacionalnog tima na pripremama za Mundobasket. Ipak, u uvodnom dijelu priprema neće moći raditi sa reprezentacijom, zbog obaveza koje se tiču kolektivnog ugovora NBA igrača sa svojim klubovima.

U dogovoru sa selektorom Mitrovićem Nikola će narednih dana dobiti jasan plan individualnog rada, kao i tačan datum kada će se priključiti treninzima reprezentacije. Očekuje se da uz nacionalni tim sigurno bude na prvim pripremnim utakmicama u avgustu.

Šanse Crne Gore u grupnoj fazi sa Ol-star centrom u postavi biće značajno veće za plasman u narednu rundu.

U konkurenciji vrhunskih reprezentacija Grčke i Brazila, kao i izuzetno opasne selekcije Novog Zelanda, ,,crveni“ će imati aduti u borbi za neko od prva dva mjesta u grupi koja se igra u kineskom gradu Nanđingu.

Vučević ovih dana boravi u Baru, već je obavio razgovore sa čelnicima Košarkaškog saveza Crne Gore i potvrdio da ima dozvolu Orlanda da nastupi na Svjetskom prvenstvu.

Novi ugovor sa Orlandom dogovorio je 1. jula, vrijedan 100 miliona američkih dolara za četiri sezone. Nikola će gotovo sigurno u narednoj sezoni 2019-20 biti najbolje plaćen evropski igrač u NBA, kao i najbolje plaćen centar u ligi. To je potvrda klase i vrhunskih partija, pogotovo u prethodnoj sezoni. Takođe i liderske igre u preporođenoj ekipi Orlanda, koja je nakon sedam godina u martu izborila plasman u plej-of.

Posljednji meč sezone za nama Vučević je odigrao 24. aprila, kada je novi NBA šampion pobijedio Orlando 115:96 i ukupnim skorom 4-1 izborio polufinalnu seriju Istočne konferencije. Iako će od tog meča do početka priprema reprezentacije proći puna tri mjeseca, Nikola ne brine za formu. Tokom ljeta radio je na fizičkoj spremi, nadajući se pozitivnim ishodom pregovora sa NBA klubom o nastupu za nacionalni tim.

Iza Vučevića su tri nastupa na velikim takmičenjima, na šampionatima kontinenta, posljednji put prije dvije godine. Na vrhuncu karijere dobio je šansu za nastup na najvećem planetarnom turniru, u najdražem dresu nacionalnog tima.

Svjetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a dan kasnije u Nanđingu Crna Gora igraće prvi meč, protiv Grčke.

 

Komentari
spicanino
spicanino: Sad si zacepio gubicu svijama sto su te omalozavali,bravo i sa srecom.Montenego nego sto,andiamoB-)B-)
18.07.2019 09:47
Baranin
Baranin: Steta da jedan takav momak i igrac se ponizava i igra za privatni antisrpski tim!
18.07.2019 11:07
Robin hud
Robin hud: Bravo za juniora Vucevica dje ce kruska no pod krusku. Pozdrav za porodicu Vucevic. Zupci su uvijek bili u Crnu goru nego sto.
18.07.2019 14:32
Za. Anti Baranina
Za. Anti Baranina: Ajde bogati ne balezgaj sta moras svuda uvlaciti politiku ponasaj se ko da si normalan ako mozes. Srbi igraju za Srbiju Hrvati Za Hrvatsku normalno je da Crnogorci igraju za Crnu goru. Sjeti se ako mozes kako Tumbakovic i jos neki jebivjetri izdadose Crnogorce ali Srbima je to u krvi jos od Kosovskog boja i Vuka Brankovica toliko samo da se zna za tebe i ove koji misle kao ti.
18.07.2019 14:41
Nikolin brat
Nikolin brat: Nidzo je Srbin, nemojte u komentarima da spinujete, i Crnu Goru dozivljava kao srpsku zemlju, isto kao i Republiku Srpsku i zato igra. Dolazi da pomogne. Ne voli niko vise Crnu Goru od Srba, dokazano. Srbi su je stvorili kad ovdje nije bilo druge nacije osim Arbanasa, to svi znate osim onih koji iz kompleksa dupelizackih sad forsiraju novoformiranu montenegrinsku naciju, koja generalmo sluzi za podsmjeh. Pozdarvljace vas Nidzo sa tri prsta sa tereba, bez brige, kao i do sada.
18.07.2019 14:48
Za. NN. Brata
Za. NN. Brata: Tebi je najvece dostignuce da se predstavis kao Nikolin brat bas si uspio u zivotu. Sta bi serdare ti si se vec odrekao Kosova kao srpske zemlje spominjes samo nekakvu republiku srpsku blago tebi i tvojoj familiji sto su rodile dijete sa pola mozga koje je vec zatrovano politikom. Baci drogu DJavo je izio.
18.07.2019 16:11
SrbIN
SrbIN: Srbi koji igraju za milonegro i stoje mirno na himnu koju je pisao ratni zlocinac i ustasa nisu pravi Srbi,nego obicni foliranti,jer niko normalan ne bi igrao za nekog ko ti progoni jezik,Crkvu i svrstava u gradjane drugog reda tebe i tvoj narod.
18.07.2019 16:28
Nikad mne
Nikad mne: Pravi Srbi igraju za Srbiju,a ovi ostali tzv.Srbi su obicni dukljani i to je jedina istina
18.07.2019 16:30
Zupci
Zupci: E moj Nikola umjesto da uzimas medalje sa Srbijom ako si Srbin,ti spustas sebe da igras za antisrpsku kvazi drzavu sa nekim diletantima
18.07.2019 16:31
Xyz
Xyz: Kad se prodao Carapic sto ne bi i ovaj zupcanin kojeg je pametni tata nagovorio da igra za milonegro
18.07.2019 16:34
spicanino
spicanino: Za "nikolinog brata"izes mi vocku " u ovom slucaju(bananu):-!:-!:-!:-!:-!
18.07.2019 17:43
spicanino
spicanino: Baraninu,savjetujes Nikoli da ne igra za "anti srpski tim" cudi me samo da jos zivis u (anti srpskoj) drzavi ,voda mi te ponijela,sikter.
18.07.2019 19:45
Leo
Leo: Dukljosi igraju za mne,a srbi za Srbiju,to je jasno ko dan
19.07.2019 19:09
Burtaisi
Burtaisi: Nek puknu dusmani, zivio Nikola 100 godina ti si ponos Bara i Crne gore.
21.07.2019 00:19
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar