Ћирилица Latinica
27.05.2022.
Sport

Za vikend na Sutormanu velika biciklistička trka

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

TO Bar u saradnji sa Opštinom Bar i Biciklističkim klubom (BK) „AMSK Sutorman“ i ove godine organizuje veliku međunarodnu „Downhill bike“ trku na Sutormanu, saopštili su iz TO Bar.

Ova tradicionalna, deveta po redu velika biciklistička trka biće održana od 28 – 29. maja.

"Uložen je veliki trud da se staza za trku adekvatno pripremi, očekujemo više od 30 takmičara iz Crne Gore i zemalja okruženja.

Za ljubitelje aktivnog odmora, ekstremnih sportova, kao i svih avanturista željnih ove vrste andrenalina „Downhill bike“ trka je pravi izazov, i zato dobrodošli ovog vikenda na Sutorman" - poručio je utmeljivač trke i predsjednik BK “AMSK Sutorman” Aleksandar Trifunović.

„Downhill bike“ je veoma popularan sport za koji pored domaćih takmičara, najviše interesovanja za učešće pokazuju turisti, navode iz TO Bar.

"Ovaj sport crpi mnoštvo ulaganja u pripremu staze i opremu, jer se koriste specijalna bicikla predviđena za brdska područja.

Ovi bicikli su napravljeni od masivnih metala i shodno tim karakteristikama veoma su teški i jaki, ali, pružaju veću stabilnost i maksimalno ubrzanje.

Bezbjednost u ovom tipu sporta je od ključnog značaja, imajući u vidu velike brzine prilikom spusta i samog balansiranja na neravnim terenima.

 „Downhill bike“trka „Sutorman 2022“ kao dio aktivnog odmora je idealna prilika za promociju veoma bogatog zaleđa grada Bara i ujedno zdravih stilova života.

S obzirom na povećanje broja interesanata Turistička organizacija Bar ima u planu kontinuirano održavanje ove tradicije" -zaključili su iz TO Bar.

www.feral.bar 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar