Ћирилица Latinica
14.04.2024.
Политика

Ђуровић: НСД са партнерима има најбољу листу у Будви, Микијељ ће бити градоначелник

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Посланик Нове српске демократије Дејан Ђуровић казао је гостујући у Слободној зони Прве ТВ са Драженом Живковићем да очекује да резултат Владе и Парламента буде као претходних мјесеци.

„Свједоци сте да смо у протеклих пар мјесеци направили искорак кад је рад Парламента у питању, усвојили смо Судски савјет, ВДТ-а, седмог судију Уставног суда, гувернерку ЦБЦГ. Влада је испунила дио својих обавеза и повећала пензије на 450 евра. То је значајна ствар. Кад смо направили овако велике искораке, очекујем да ИБАР, који подсјећа на протоколарне задатке које треба испунити, да и њега испунимо“, казао је Ђуровић.

Додаје да је пут Црне Горе ка Европи, а пут Црне Горе је био много бржи и много конкретнији него претходних 30 година када је на челу Црне Горе био ДПС са сателитима.

„Готово сам сигуран да ће ова парламентарна већина увести Црну Гору у ЕУ, гдје и припада, дио Европе и европске породице. Не би требало толико подизати на пиједестал тај задатак који се зове ИБАР у односу на те који требају бити испуњени“, казао је Ђуровић.

Ако се присјетимо да су Весна Меденица и Блажо Јованић били у затвору а да је Саша Чађеновић и даље у затвору, ту се јасно види какво је правосуђе било.

„Можемо причати и о томе како се чувено јемство даје. Одакле људима који су радили на службеничким пословима са платама до 3.000 евра – одакле им милиони евра? Одакле јемство од 9.3 милиона? То је огромна сума. Правосуђе је свакако проблем који ће бити нерјешив уколико не окренемо лист и не кренемо ка конкретним акцијама“, казао је Ђуровић.

Помирење

На питање да прокоментарише реконструкцију Владе, Ђуровић тврди да они поштују коалициони Споразум.

„Taj 15. новембар је задњи рок. Ипак, парламентарна већина је постигла велики искорак и сходно томе, за очекивати је да реконструкција буде што прије. Ако бих ја био премијер умјесто Спајића, ја бих предложио реконструкцију колико сјутра. Што се нас тиче, нисмо против ничијег учешћа у Влади ако ће позитивно да допринесе. Ја колико сам примијетио у Парламенту, осим Бошњачке странке постоји још партија које неће јавно да признају, али које нису далеко од учешћа у Влади“, казао је Ђуровић.

Као коалиција су, наводи он, неко ко заговара помирење у Црној Гори а велемајстори подјела су били у ДПС-у.

„Можда су се понекад и због политичког неискуства одређене партије са националним предзнаком излијетале када су коментарисале поједине појаве. ДПС је 30 година на подјелама владао у Црној Гори а вјероватно су били највећи мајстори када је у питању та врста политичког несојлука да свађају грађане Црне Горе. Ми желимо потпуно другачије. Ми желимо да се грађани помире а што се нас тиче, ко год жели да помогне и Влади и већини а није ДПС, зашто да не. Доста је било подјела. Помирење је нешто што се у најкраћем року мора спровести“, казао је Ђуровић.

СД је, ипак, како наводи, постао дио ДПС-а.

 

SКY преписка

Говорећи о понашању премијера према посланицима, Ђуровић подсјећа да је Мило Ђукановић, предсједник Црне Горе рекао да је једино добро „битанги“ Дритану Абазовићу што је Албанац.

„Присјетимо се и тих дешавања на Скупштини а дешавале су се горе ствари од овога. У Црној Гори имамо жељу за ретроградном амнезијом да врло брзо заборављамо ствари“, казао је он.

SКY преписка, како наводи, треба да буде тема за судство и тужилаштво а не за грађане Црне Горе. Говорећи о улози Управног суда у поништавању Владиних одлука, Ђуровић тврди да Управни суд преузима улогу извршне власти.

„Имали смо в.д. стање и Владе која је трајала скоро годину дана али Црна Гора генерално треба да изађе из в.д. стања. Конкурс је требао бити расписан за директора полиције али га нема. Имамо тужбу Министарства унутрашњих послова против Владе. Имамо и тужбу чланова Владе против Владе, имамо и господина Брђанина који тужи, а Управни суд не даје право на позитиван одговор у овој ситуацији а највећи губитник је држава Црна Гора“, казао је Ђуровић.

У Будви су, коментарисао је будванске локалне изборе, узели апсолутну побједу али се завршило како се завршило.

„Ја сам сигуран да ће НСД са коалиционим партнерима постићи најбољи резултат и да ће нови предсједник општине бити Младен Микијељ јер он има резултата у Морском добру“, казао је Ђуровић, преноси "Борба".

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar