Ћирилица Latinica
05.04.2024.
Политика

Кнежевић: Срамно jе ћутати о случају невино утамниченог Екрема Бајровића из Бара

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

Предсједник ДНП-а Милан Кнежевић коментарисао је излагање предсједника ДПС-а Данијела Живковића и казао да разумије потребу да се медијски афирмише.

„Зато сте и узели да сједите са Жељком Обрадовићем. Само што се још не зна за кога Мило Ђукановић навија, за Партизан или Будућност“, казао је он.

Коментаришући гласање Маје Вукићевић у Савјету Европе по питању Косова, Кнежевић тврди да је она саопштила партијски став.

„Тај став је познат и Спајићу и колегама из већине. Мене сад занима јесте ли ви писали овај Споразум, како ламентирате над њим. Можда сте писали и програм НСД-а када знате члан 10. А што се тиче Косова, сад ћу на једном примјеру да питам – да ли познајете овога човјека? Наравно да не. Ово је господин Екрем Бајровић. Црногорски држављанин. 17 мјесеци утамничен на Косову и Метохији, само зато што није желио да прода имовину Албанцима“, казао је он.

Показао је и фотографију кратера, и разрушене куће Бајровића, понављајући да  је он црногорски држављанин.

„17 мјесеци је у затвору, шећераш, нико не зна за њега. И онда питате зашто је Маја Вукићевић тако гласала. Док год овавко буде, да се уништавају људи само зато што чувају своју земљу, увијек ћемо гласати против тога“, казао је он.

Подсјетимо, Екрем Бајровић (63) са пребивалиштем у Бару, ухапшен је 19. октобра 2022.године у Пећи због сумње да је 1999. године починио ратни злочин над албанским становништвом у том метохијском граду. Налази се у притвору у Подујеву, а у међувремену му је почело суђење у Приштини.

Занимљиво је да је до хапшења  дошло мало пошто је Бајровић станици полиције у Пећи пријавио да су му непознати починиоци опљачакали и демолирали кућу у тамошњем селу Витомирица.

Такође, како је "Барски портал" већ писао, Бајровић у Пећи води неколико судских спорова због земље која му је узурпирана и фалсификатима преведена, због чега му се највјероватније покушава подметнути наводни ратни злочин, са сасвим извјесно, измишљеним свједоцима, што је масовна пракса у судским поступцима против неалбанаца на Косову и Метохији.

Бајровић је био припадник МУП-а Србије, а у последње двије деценије често је одлазио у Пећ и родну Витомирицу.

Њему се на терет ставља да је учествовао у наводним ликвидацијама 18 цивила у Ђураковцу, у метохијској општини Исток.

Након рата на Космету са породицом је избјегао у Бар прије више од 23 године. Важи за изузетно узорног и поштованог човјека у граду под Румијом.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије ангажовала је адвоката који заступа Бајровића у овом поступку. Прије лидера ДНП-а Милана Кнежевића нико се из Црне Горе оглашавао о Бајровићевом случају, иако је свима који га познају јасно да је невино утамничен и да се ради о фарси са циљем да буде сурово кажњен зато што се усудио да заштити своју имовину.

Коментари
Victoria
Victoria: Spavas li mirno Ibrahimovicu? Sramoto jedna. Sramota za cijelu Crnu Goru da je ovaj covjek jos uvijek u zatvor.
06.04.2024 22:04
Aida
Aida : Dobro se neko setio da o ovoj bruci prigovor. Svi ćute kao zaliveni. Da je pas digla bi se udruženja za zaštitu životinja, a ne ovakva ljudina. Retko dobar čovek. Velik je Alah, neka naplati svima koji su se ogrešili o Ekrema. A GOSPODINU KNEZEVICU HVALA DO NEBA !!!
06.04.2024 22:16
Komsija
Komsija: Svaka cast gospodinu Knezevicu na onakvom stavu i borbenom izlaganju za mog velikog prijatelja Eka. 💪
06.04.2024 22:19
Nasko
Nasko: Ako ima pravde, i imalo ljudskosti u ovoj prokletoj drzavi, potrudice se da ovaj covjek dodje sto prije kuci…. Sramota da se tek sad prica o ovome. Knezevic je gospodin bez imalo straha, i izgleda jedini ima stav i svoje JA
06.04.2024 22:31
Za Viktoriju:
Za Viktoriju:: Spava jer njega interesuje samo fotelja.Sramno je da se niko iz bošnjačke stranke nije oglasio za 17 mjeseci iako svako ko ga bar malo poznaje zna da te optužbe nemaju veze sa mozgom.
06.04.2024 23:23
Franko
Franko: Covjek nevin lezi u zatvoru, sramota za citavu crnu goru. Svi znaju da covjek nije mrava zgazio. Najpostenija porodica sto je dosla u baru!
08.04.2024 13:34
Bruno
Bruno: Ovo je jedan od najhrabrijih ljudi ,koji ne da svoju djedovinu.Cim ga spominje Knezevic siguran sam 1000% da sada nije kriv. Drzi se ljudino svi smo uz tebe,tvoja porodica moze samo bit ponosna na tebe.A djeci posebno sinovima svaka cast sto se lavovski bore za tebe.Izdrzite sve ce doci na svoje,a Crnu Goru treba da je sram.
08.04.2024 15:17
Komsinica
Komsinica: Svaka cast gospodine Knezevicu, necete zazaliti ako spasete ovog dobrog covjeka. Neduznog, a iskrenog i postenog iznad svega.
10.04.2024 16:16
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar