Ћирилица Latinica
30.03.2024.
Политика

Поданик Маида и часна Маја

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Свака разумна и добронамјерна особа похвалила би гест посланице ДНП-а Маје Вукићевић да гласа против пријема лажне државе Косово у Савјет Европе.

Ово је за "Борбу" рекао историчар Александар Раковић коментаришући медијске нападе на Вукићевићеву али и изјаву предсједника Србије Александра Вучића гдје је јасно поручио осталим црногорским званичницима који подржавају лажну државу – срам их било.

Раковић је наставио и казао да свака добронамјерна особа не би осудила гласање нити би покренула било какав линч против ње.

 „Та жена је била изложена правом медијском линчу. Када је ријеч о одласку у Приштину од стране министарке европских послова Маиде Горчевић то је показатељ једне крајење поданичке политике какву Спајићев режим води чак и према тзв. Косову, да не говоримо само о Европској унији и НАТО-у. Замислите какву је бруку доживјела Црна Гора, стара историјска држава, гдје њена министарка мора да отпутује у сепаратистичку Приштину да би се извињавала неком функционеру. Потпуно бесмислена ситуација и логично је да предсједник Србије онако реагује“, казао је Раковић за БОРБУ.

Притом, додаје историчар, то су људи који су ту гдје јесу захваљујући српском народу – али их то не занима.

„Њима српски народ треба као ресурс који ће их гласати а када је ријеч о емоцијама српског народа, њих баш брига за то, Спајића и друштво“, јасан је Раковић.

На питање да прокоментарише спољну политику коју води ова Влада и све Владе ДПС-а, Раковић истиче да нема никаквих разлика.

„Нема чак ни покушаја да се искорачи из такве спољне политике, осим када је ријеч о рецимо Андрији Мандићу који није честитао дан тзв. Косова и није се свијет срушио због тога што га није честитао. Исто би се десило и када ови из режима у Подгорици не би предузимали такве поруке или макар били неутрални. Нису спремни да искораче на тај начин јер су они поданици. Они мисле да они своју функцију дугују Западу а не српском народу. Сад се поставља питање шта ће се догодити са садашњим премијером, министром спољних послова који су се тако дрско понашали према Србији. Шта ће они после када све ово прође. Да ли ће их бити срамота? Филипа Ивановића ће вјероватно бити срамота када схвати шта је урадио. Кад је ријеч о тим људима, они не виде ништа даље од своје тренутне позиције и своје краткотрајне каријере на том мјесту“, казао је Раковић.

Додао је да се утакмица наставља а да ће Спајић и Ивановић и остало друштво бити губитници исто као и Мило Ђукановић.

„Зато што игноришу српске интересе у Црној Гори, српски народ у Црној Гори и зато што игноришу интересе Српске православне цркве у Црној Гори која је врло јасно иступала у корист територијалне цјеловитости и суверенитета Републике Србије на Косову и Метохији. Све је ово прилика да се добро промисли и у будућности коме ће народ на следећим изборима дати глас“, закључио је Раковић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar