Ћирилица Latinica
24.02.2018.
Kultura

Otvorena izložba slikarke Stanković - Drobnjak i predstavljen Kulturni kalendar

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Kako je „Barski portal“ i najavio, izložbom akademske slikarke Danijele Stanković - Drobnjak sinoć je u hotelu "Korali" u Sutomoru počeo kulturno-umjetnički program NVO "Novo i ljepše Sutomore" za ovu godinu.

Izložbu je otvroila Anastazija Miranović, istoričar umjetnosti, kazavši pored ostalog da pejzaži Danijele Stanković - Drobnjak nisu puke reminiscencije stvarnosti ili uhvaćeni kadrirani segmenti realnog svijeta, već su uhvaćeni detalji sjećanja “koji s dramatičnim, epskim zapletima hororvakuovski zaposijedaju prostor”.

Stanković – Drobnjak završila je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Smaja Karaila, a radi kao likovni pedagog u O.Š. "Jugoslavija" u Baru.
Izložena su njena 23 rada iz ciklusa "Morske priče".

„Djetinjstvo je nešto što u svima nama ostavlja trag, mene je kao "primorsko" dijete uvijek fasciniralo more, plaže, morsko dno, njegova tišina i harmonija. To je neki paralelni svijet sličan nama i danas takođe, tražim inspiraciju u tome“ –kazala je Danijela Stanković - Drobnjak , o čijem likovnom stasavanju je govorio urednik "Kulturnog kalendara Sutomore 2018 ." publicista Vladimir Lukšić.

On je ujedno najavio seriju zanimljivih manifestacija u ovoj godini, uključujući i valorizaciju manastirskog kompleksa Marije Ratačke, na morskom rtu između Bara i Sutomora. Program je vodila Tijana Vukčević.

Izložba Danijele Stanković Drobnjak u hotelu „Korali“ traje do ponedjeljka, 26.02. kada se seli u barsku galeriju "Velimir A Leković".

Veče u „Koralima“, briljantnim nastupom na gitari upotpunila je mr Ivana Cikić.

Komentari
Pravo Sutomore
Pravo Sutomore: Ovaj Lukšić postade nekakav stručnjak veliki...pričaju stariji mještanu da kad je bio u osnovnoj crtao je kukaste krstove po klupi...a Slobodanka nam se u sve razumije...umjetnost,politika,sport,turizam...dje je krila sve te talente 50 godina...
25.02.2018 09:03
Toni
Toni: A moze li neki fini dogadjaj da prodje bez sujete iskomleksiranih komentatora, koji od dokolice i ljubomore mrze prvo sebe pa cijeli svijet
25.02.2018 10:52
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar