Ћирилица Latinica
08.02.2021.
Politika

Crnogorci izlaze na kosovske izbore: Glasamo za Srpsku listu, nemamo bližih od Srba!

Autor: Redakcija 13 Ostavite komentar

Pripadnici crnogorske nacionalne zajednice koja tzv. Ustavom Kosova nije priznata u pokrajini (pa samim tim nema ni zagarantovan poslanički mandat kao manjina), izaći će na predstojeće parlamentarne izbore koje su vlasti u Prištini zakazale za 14. februar.

Crnogorska liberalna stranka i Udruženje kosovskih Crnogoraca „Matica“ sa sjedištem u Kosovu Polju pozvali su  svoje članove, simpatizere, glasače i prijatelje, da svi izađu na predstojeće pokrajinske izbore i glas daju Srpskoj listi, kao, kako su saopštili, prirodno i ideološki najbližem subjektu ovoj partiji i crnogorskom udruženju.

"Ista nam je vera, ista nam je Crkva, a veoma su nam slični i ciljevi sa Srpskom listom. Privremene institucije sistema nemaju osećaja za probleme Crnogoraca Kosova i Metohije, ali zato ima predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čija politika zaslužuje svaku pohvalu i zahvalnost kosovskih Crnogoraca" - navodi se u saopštenju koje potpisuju predsjednik CLS-a Radoman Doderović i prvi čovjek Udruženja kosovskih Crnogoraca "Matica" Boban Filipović.

Oni podsjećaju da je na Kosmetu do 1999. godine živjelo blizu 30.000 onih koji su se nacionalno izjašnjavali kao Crnogorci.

"Imali su status državotvornog naroda. Danas ih tzv. Ustav Kosova ne prepoznaje čak ni kao nacionalnu manjinu, a crnogorska groblja, naročito u Metohiji su preorana, crnogorske kuće mahom spaljene, zemlja uzurpirana, velikoj većini protjeranih Crnogoraca se ne dozvoljava ni povraćaj imovine čiji su vlasnici, a kamoli povratak u pokrajinu" - stoji u saopštenju najvećih crnogorskih subjekata na KiM.

Oni naglašavaju da kao predstavnici Crnogoraca Kosova i Metohije na nabrojane notorne činjenice ne žele da ćute, i zato daju podršku Srpskoj listi i predsjedniku Vučiću koga jedino i priznaju kao svog predsjednika.

"Apelujemo na sve Crnogorce Kosova i Metohije, kako one koji žive u pokrajini, tako i na one koji će doći iz raseljeništva da glasaju, da svoje povjerenje, glasanjem za broj 119 na glasačkom listiću, povjere Srpskoj listi, u nadi da ćemo se uz njenu pomoć i podršku izboriti i za vlastite zagarantovane mandate u pokrajinskom parlamentu" - zaključuju Doderović i Filipović.

Komentari
Rados
Rados: Ovako rade prave casni Crnogorci a ne ova prdljavine prodate Milove
08.02.2021 09:58
Grom
Grom: Ovaj doderovic rodom iz Pljevalja i Filipoivic Bjelopavlic su Vucicevi i Mandicevi Crnogorci, pune se kao pri / pejd kartice. Hoce Veliku Srbiju a sebe zovu Crnogocima. Idite u leskovac ako vam se ne svidja zivot na kosovu
08.02.2021 10:00
Пећанац
Пећанац: Браво браћо. Долазимо и ми који смо у ЦГ, гласамо сви за Српску листу. Број 119. До победе и повратла српске Војске на српско Косово и Метохију!!!
08.02.2021 10:07
za Groma
za Groma: Ti nisi grom nego g.....
08.02.2021 10:24
Za. Pecanca
Za. Pecanca: Pecanac da nisi kakav rod sa onim Kostom ako uopste ti znas ko je bio Kosta Pecanac ja cu ti reci Drazina desna ruka tj. Veliki cetnik to su bili veliki borci oni su partizanima davali municiju kroz cijevi od pusaka. A sto se tice tvoje vojske na Kosovo oce kad na vrbu rodi grozdje u L imburgu mjesecu
08.02.2021 10:43
Za pecanca
Za pecanca: Samo idite, tamo ce vas HARADINAJ "fino" Docekat, a i mi cemo vas se osloboditi, srecan put i brz "povratak" 😉 😉 😉 😂😂😂😂
08.02.2021 14:03
Za 🕵️‍♂️🕵️‍♂️🕵️‍♂️👮‍♂️👮‍♂️👮‍♂️
Za 🕵️‍♂️🕵️‍♂️🕵️‍♂️👮‍♂️👮‍♂️👮‍♂️: Ovaj filipovic mi "lici" na onoga te ubi onoga pomorca u susanj???????????
08.02.2021 14:51
Пећанац
Пећанац: Одоговор непотписаном магарцу: Ми смо у Црној Гори своји на своме. Били у Метохији или ЦГ све је то наше. А ти си дођош и вуцибатина, теби и свима којима набијамо комплексе супериорношћу у сваком смислу, не може помоћи ни бечка медицина. И, ко ти дрма кавез, стоко дукљанска, окупаторска, који ћеш ти мој у Црној Гори ???
08.02.2021 14:59
Za pecanca
Za pecanca: Ja sam od KUCA, ali onijeh PRO EVROPSKIH i zelim naprijed, a ne ka vi da se vrcemo u KAMENO DOBA!!! CAPISCO 💓🇲🇪💓🇲🇪💓🇲🇪💓
08.02.2021 16:03
rolls royce
rolls royce: za pećanca:Ma jesi svoj na svome u Crnoj Gori, ali nijesi svoj u glavi!!!
08.02.2021 19:51
Vujadin Cetkovic
Vujadin Cetkovic: Tako je Pecanac, ovi sto dislajkuju su goveda montenegrinska, kopilad Pircija Birolija. Sve su to pravili talijanski fasisti. Zivjela Crna Gora srpska pokrajina !
08.02.2021 20:37
Cetinje
Cetinje: Vujadine bog te pomogao.Suska se dugo dugo sakriveno bilo .Italijani ostavili duboke tragove.Da se urade testovi Genetski Cetinje bi pripalo Italiji.
09.02.2021 12:25
🇮🇹🇲🇪🇷🇸🇹🇷
🇮🇹🇲🇪🇷🇸🇹🇷: Vujadine crni sine i ti i ova baraba sto se potpisuje kao Cetinje znate li kolko dugo su to talijani bili na Cetinje pa bi Cetinje trebalo da pripadne Italiji. A kad ste tako sveznaveni kolko ono turci bijahu po zemlji Srbiji cini mi se nesto oko 400 ~ 500 godina onda Srbija treba da pripadne Turskoj ako sam ja vas dobro razumio. Alah imanet braco srbijanski turci.
09.02.2021 19:18
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar