Ћирилица Latinica
22.04.2018.
Politika

DPS Šušanj predložio Klikovca za nosioca liste

Autor: Redakcija 16 Ostavite komentar

Mjesni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Šušanj predložio je Dejana Klikovca za nosioca izborne liste te partije na predstojećim lokalnim izborima u Baru zakazanim za 27. maj ove godine.

Klikovac je aktuelni direktor Uprave javnih prihoda u Opštini Bar, po obrazovanju je mašinski inženjer, rođen 1970. godine. Školovao se u Baru, Podgorici i Sarajevu. Obavljao je pored ostalog i dužnost sekretara Sekretarijata za ekonomiju i finansije. Dobitnik je i brojnih priznanja za svoj rad.

Njega je, kako „Barski portal“ saznaje, za nosioca liste DPS-a predložila grupa aktivista i članova MO DPS-a Šušanj na čelu sa Dušanom Đurašićem, i taj organ stranke je prihvatio predlog.

Našem portalu je iz sjedišta Opštinskog odbora vladajuće stranke u Baru potvrđeno i da je kandidaturu Klikovca podržao Pešo Glavanović, predsjednik Mjesne zajednice Šušanj, inače odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu.

Do sada se govorilo o četiri moguća kandidata u lokalnom DPS-u za nosioca liste na predstojećim lokalnim izborima, tako da je veliko iznenađenje izbijanje Klikovca u prvi plan, i to na predlog najvećeg mjesnog odbora te partije u Baru.

Zainteresovani da stanu na čelo liste pored aktuelnog gradonačelnika dr Zorana Srzentića su još – direktor Luke Bar Zarija Franović, prvi čovjek Doma zdravlja Borislav Mujo Lalević i aktuelni potpredsjednik Opštine Dušan Raičević.

Podsjetimo, Raičević, koji je ujedno ubjedljivo najmlađi među potencijalnim nosiocima liste, nedavno je u vezi sa mogućom kandidaturom, zajedno sa rukovodstvom mladih DPS-a Bara  primljen kod predsjednika stranke Mila Đukanovića, gdje je dobio i direktnu podršku za to.

Uprkos tome što je Raičević nesporni favorit šefa stranke i predsjednika države, sa kojim je i porodični prijatelj, koordinator centrale DPS-a za Bar i aktuelni potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović nastoji da na čelu liste ponovo bude Srzentić.

Tome se protivi velika većina članstva i lokalnih funkcionerai aktivista stranke, a naročito Savjet mladih DPS-a Bar.

Poslednjih dana Gvozdenović je, kako se može čuti, intenzivirao pritiske na funkcionere DPS-a u ovom gradu koji su nezadovoljni njegovim kadriranjem, insistirajući da „ispoštuju ono što bude stav vrha stranke u vezi sa izborom nosioca liste“.

U međuvremenu, mjesni odbori će nastaviti da se pojedinačno izjašnjavaju sa svojim predlozima, iako oni nisu formalno obavezujući.

Komentari
Vojkan
Vojkan: Ovoga niko ne poznaje, taman. Nije se obrukao. Ponekom je pomogao oko poreza. Ove ostale niko nece glasat. Mgli ste i Cakana, isto je to.
22.04.2018 08:51
Paladin
Paladin: Pešo ne krije da organski ne podnosi Srzentica, kao i svi manje - vise u DPS. Ovim ga je nokautirao. Bravo Pešoni, majstore !
22.04.2018 08:57
Ковиљка
Ковиљка: Кога год да ставе ови секташи, ја и моја породица гласамо ДФ ! Сви други су слуге продате.
22.04.2018 09:27
Nikola
Nikola : Ovaj Klikovac je i pomogao mnogima, ovi ostali na listi su sve moj do mojeg.
22.04.2018 10:46
Baranka
Baranka: Ko god je dosao izasao mu je u susret ovaj covjek,ne podrzavam dps ali da su mu ovakvi svi clanovi sve bi bilo u redu!!!Nema baranina kome se nije ljudski okrenuo,svaka njemu cast!!!
22.04.2018 13:30
Sotonici
Sotonici: e ne moze Zecanin da prodje da su mu zubi od celika
22.04.2018 17:18
MAJA
MAJA: Ja ne mogu da vjerujem da vi bolje i prije znate od Mila ko ce biti nosilac liste i ko ce biti na listi. Svaka cast vjerovatno gledate u pasulj kao i za sve izbore gdje ste prosicali da cete DPS maci sa vlasti pa vam nije poslo za rukom. Dobro je dok mislite da se ne slazemo i da ne funkcionisemo u partiji. Mi nemamo vremena da se bavimo tracevima tako da to prepustamo vama i spremite se da dozivite jos jedan u nizu poraza 27.maja!
22.04.2018 19:28
Hercegovac
Hercegovac: Ovaj covjek je svakome pomogao ko god je posao kod njega u kancelariju i odlicno radi svoj posao i ljudina od covjeka i svaki dogovor kod njega vazi
22.04.2018 20:32
Sasa
Sasa: Covek dobar Koji hoce da izadje svakome u susret pravi gospodin
22.04.2018 21:08
Slobo
Slobo: Dobar čovjek.Da ga poželi svaka partija.
22.04.2018 21:24
mirko
mirko: Gospodin..pravi profesionalac..vaspitan obrazovan i ja iz opozicije bi podrzao ovakav kadar.Bravo Šušanj.
25.04.2018 21:49
srecko
srecko : Dejana za pedsednika jer je do svojim radom zasluzio kako u partiji tako i na posli
26.04.2018 18:31
Kalinic
Kalinic: Vanserijski inzinjer..Prvi sef mu je bio cuveni nas profesor Vasilije Popovic.Tacno je da je rijetkost da je masinski inzinjer na ovim poslovima, ali mnogi su napustali masinski fakultet a bez problema zavrsavali ekonomiju, a niko nije napustio ekonomiju i zavrsio masinstvo ili etf..Ante Markovic je bo ing.Svaka cast ovom covjeku a zelim mu da ga politika ne slomi ...sa 300.000 digao naplatu porez na 6.000.000.
26.04.2018 20:27
Savo Šušanj
Savo Šušanj: Čudo! Čuh danas da su ovog Klikovca poslali kući..Nevjerovatno. U školi je bio najbolji i čujem dobro radio, ali prednost se daje drugima.. A mnogi Šušanjani zbog njega glasali ..i ovi komentari od prošle godine govore da se radi o časnom čovjeku..
08.05.2019 18:58
Dusko
Dusko: Sve je istina moj savo sto si napisa za ovog covjeka to je primjer kako treba da izgleda covjek koji treba da prestavlja narod
09.05.2019 13:00
Glavanović
Glavanović: Veliki ugled i poštovanje ima u Šušanj, misli svojom glavom. Ali čudna vremena...
31.05.2019 22:49
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar