Ћирилица Latinica
05.10.2021.
Politika

DPS u rastrojstvu nakon što su kadrovi DF-a i Demokrata preuzeli rukovođenje Lukom Bar

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

Demokratska partija socijalista se još uvijek ne miri sa činjenicom da više nije u izvršnoj vlasti u državi, te da se polako ali sigurno njen monopol nad ključnim privrednim subjektima (pretežno opustošenim) - gasi. Filijali partije Mila Đukanovića u Baru naročito je teško pao rastanak sa upravljanjem Lukom Bar, nekada žilom kucavicom crnogorske privrede, koju je DPS u protekle tri decenije brutalnim sistematskim uništavanjem doveo u krajnje nezavidan položaj. 

Nedavna imenovanja novog Borda direktora na čelu sa Slađanom Perišić (kadar DF-a) i izvršnim direktorom Ilijom Pješčićem (Demokrate), mladim i obrazovanim ljudima koji nemaju nikakvih "repova" u dosadašnjim poslovnim karijerama, osim što predstavljaju osvježenja u pogledu nove kadrovske rukovodeće strukture, nada su i da će najveća južnojdarnska luka u dogledno vrijeme krenuti putem stare slave.

Građani, ali i ukupna javnost, takođe očekuju da će njihovim angažmanom biti do najstitnijih detalja ispitana i poslovanja prethodnih uprava ovog preduzeća, te da će brojne kriminalne radnje koje su se ovdje organizovano sprovodile, dobiti svoj epilog u sudskim postupcima.

Upravo strah od razotkrivanja brojnih malverazacija koje su, kako se sumnja, ponajviše, baš u ovom kolektivu "praktikovane" u ime "patriotizma" i "odanosti" Crnoj Gori, Đukanovićeva stranka se poslednjih dana obrušava na novo rukovodstvo Luke, "targetirajući" (kako se to pomodarski kaže), upravo novu upravu Luke Bar odnosno izvšrnog direktora Pješčića, "ne dozvoljavajući" mu gotovo ni da preuzme dužnost kako dolikuje.

Izbor Pješčića za direktora Luke u DPS-u Bar, kako su saopštili, vide kao partijsko uhljebljavanje uz zloupotrebu javne uprave i državnih preduzeća. Pri ovome, DPS spočitava Pješčićevoj partiji da nema kadrove koji posjeduju znanje i kompetencije da sjede u direktorskim i ministarskim foteljama (koje im predviđaju u Vladi čija se rekonstrukcija očekuje).

Demokrate međutim primjećuju da je ugledni Baranin Pješčić tema kojom kontuzovani DPS pokušava nemoguće - da skrene pažnju sa giga afere "Pandora papers" u čijem su središtu najprljaviji mogući poslovi šefa njihove partije i njegovog sina.

Zanimljivo je da DPS-u nije smetalo što su sve donedavno na najvišim funkcijama Luke Bar, kao i drugih značajnih državnih preduzeća, bili isključivo njihovi najodaniji partijski "vojnici" i članovi partija s kojima su u koaliciji vršili vlast godinama odnosno  decenijama unazad.

Njihov rezultat je evidentan. Crna Gora i Bar su ostali praktično bez privrede, ako se izuzme turizam u čiji razvoj je takođe daleko manje ulagano nego u džepove raznih Đukanovića, Gvozdenovića, Brkovića, Mićunovića....

Na novoj upravi Luke Bar je u svakom slučaju velika odgovornost. Uz znanje, posvećenost i ozbiljan rad, potrebno je, svakako i dosta sreće nakon "cunamija" zvanog DPS koji je iza sebe ostavio potpunu pustoš u odnosu na ono što je najveći kolektiv u gradu pod Rumijom predstavljao prije dolaska na vlast sada već bivšeg režima. 

Komentari
Asovic Stari Bar
Asovic Stari Bar: Sakibe, ti si dosljak u Bar i lijepo smo te primili, familija ti je zaposlena ovdje, postuj Bar i nasu tradiciju tri vjere ne treba nam zla krv sa strane.
05.10.2021 17:27
Nole
Nole: Zašto nije bodovanje i zaposlenje javno, šta da rade ljudi koji nisu članovi partija.ali dako i ovo bude nešto, Baru trebaju hitno investicije u Luku i poslovi i risprti kao Porto Novi, Luštica idr, grad je postao najgori na primorju
05.10.2021 17:36
Drnodje
Drnodje: Hapsiti mafiju bez odlaganja.
05.10.2021 17:53
Goca
Goca: Bravo za Barski portal. Sve tacno do bola.
05.10.2021 18:33
Mino
Mino: Asoviću svaka čast a Sakib se treba civilizirat i ponašat u skladu sa pravilima lijepog ponašanja.Primili smo ga kako treba a Sakib podivljao u znak zahvalnosti
05.10.2021 20:42
Sale
Sale: Srecno ,ali do kada Dps uposljava svoje kadrove tolike godine ,sada nova vlast uposljava svoje,pa sto da rade obicni gradjani kako doci do posla ,a ne pripadati politici,treba da crkne obican narod ,sem pozicija i opozicija,ma u kojoj zemlji ovo ima..
05.10.2021 23:02
SOJICI JASU.OPA DJURDJO
SOJICI JASU.OPA DJURDJO: Mozda je ovaj Pjescic dobar momak ali to mu vazi samo ako ce da se zeni a osim dobar momak da bi bio na celu najvece firme u Baru trwba da ima i znanje i iskustvo a on ima samo dobar momak litijas veliko srbin ali i to je kod Zdravka dovoljno evo u Monte put je dosao neki Mitrovic glavna preporuka mu je bila sto mu je otac pop .Oce li biti dje koje mjesto i za hodzinu djecu valjda i tu ima mladih ,lijepih i pametnih ko ovi apostoli.
06.10.2021 02:21
B.B.B.
B.B.B.: Ako su ovi dosadašnji kadrovi mogli voditi luku može i Pješćić koji je pošten čovjek, da malo odmorimo od ovih lupeža. Pokazali su se kad su privatizovali KT kakve su to poltrončine i prevaranti ukrali su sve što za nebo nije vezano
06.10.2021 18:53
Pravednik
Pravednik: Kad je mogao Zarija pršutar da vodi luku onda moze svako .
10.10.2021 22:28
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar