Ћирилица Latinica
25.05.2018.
Politika

Draško Šoć: Glasajmo broj 1, jer Srbi u Baru nemaju drugih opcija!

Autor: Redakcija 15 Ostavite komentar

Ugledni barski intelektualac,privrednik,  profesor istorije i direktor Izdavačke kuće „Jerusalim“ Hadži Dragiša Šoć, pozvao je Barane da u nedjelju na lokalnim izborima glasaju za listu „DF-SNP-Za grad koji volim“.

Šoć, koji je i kolumnista „Barskog portala“, u izjavi za medije naveo je da nije čovjek politike, ali prirodno, izlazi da glasa.

„I ovoga puta ću to uraditi, a ako nešto znači, podržavam listu DF-SNP iz razloga jer smatram da su najbliži mojim razmišljanjima, ideološkim opredjeljenjima i odnosu prema budućnosti ovog grada i države.

Na kraju, ja i moja porodica smo Srbi i nemamo drugih opcija!

Svima na koje ja mogu uticati preporučujem: Zaokružite broj 1! Počnite od početka“ –  poručio je Šoć.

Komentari
Baki
Baki: Legenda od covjeka ! Bravo Drasko care.
25.05.2018 12:47
za Bakija
za Bakija: Baki a zasto je Soc legenda od covjeka, obrazlozi, mozda zbog toga sto se izjasnjava kao srbin, a je li to to je vec diskutabilno, ako na zemaljskoj kugli nadjes ijednog srbina sa prezimenom SOC, kidam kapu, gospodin je uz svo postovanje, anonimus u kulturnom i svakom drugom miljeu u CRNOJ GORI, cudno mi je da nijedan Crnogorski portal i knizevni casopisi i novine ne objavljuju njegocve kolumne i pisanja, osim prosrpskih.
25.05.2018 13:52
za SOCA
za SOCA: A da li su i ostali Soci Srbi, gospodine SOC, ja ih mnogo poznajem koji se jeze od toga da su srbi, e jedino su Crnogorci kao i njihovi preci koji su sebe tako zvali i borili se za CRNU GORU i Crnogorsku naciju, ja imam dosta godina ali sam prenerazen ovakvim vasim izvrcanjem cinjenica, pa ja jos ne procitah da je ijedan od pisaca, pjesnika, etnologa, slikara i drugih licnosti iz Evrope ikad ista zapisao i poistovjecivao Crnogorce sa srbima, svi oni pisu o Crnogorcima o njihovoj junackoj istoriji, vjekovnoj borbi za svoju naciju i drzavu, ovo je fenomen koji ne postoji u svijetu, da neko blati rodjenu otadzbinu i naciju i negira sve ono sto su uxcinili njihovi preci, ja nikad nijesanm cuo bilo koga od mojih predaka a znao sam i djeda i pradjeda koji je bio komita i borio se protiv srpske okupacije, i sjecam se njegovih prica o zlocinima srba po Cucima, i Katunskoj nahiji, i uvijek su za sebe isticali da su Crnogorci , nikad ih nijesamn cuo ni pomena o srpstvu ni srbima, nemojte nas mnoge ubijedjivati da smo srbi, jer nijesmo samo Crnogorci, i nijesmo prodali nikakvu vjeru ni proslost, nasa crkva je CPC kako se zvala u knjazevini CG, navedite ga Soce pa kazite da je DRZAVNA VJERA ISTOCNO PRAVOSLAVNA - CRKVA CRNOGORSKA AUTOKEFALNA CRKVA, zar NJegos ne nosi bijelu kamilovku na glavi sto nose samo vladari Autokefalnih crkava, uzmite katalog pravoslavnih crkava nppr ATINSKU SINTAGMU iz 1855 pod brojem 9 CPC, ajde negirajte to, i jos mnogo i mnogo toga.
25.05.2018 14:33
Ish
Ish: Podukljiceeeeee tisinaaaa pssssst,klanjajte se vasem vodji lupezu milu blavoru
25.05.2018 14:39
ZA ISH
ZA ISH: Nemamo se mi kome klanjat, mi smo sve postigli ono protiv cega ste vi bili, gubitnici jedni, imamo sve nas Montenegro, sto vi imate nista, Blavoru jedan, nijesi Milu ni do maloga prsta.
25.05.2018 15:48
za sve.
za sve.: NA ovom portalu prisutno je mnogo primitivizma i nepristojnih komentara, kao ovaj ISH, trebalo bi na jedan kulturan nacin komentarisati i polemisati, koliko vidim na svaki normalan kmentar koji negira nesto od gospodina SOCA ili bilo koga drugog , dolazi do nepristojnih i vulgarnih komentara, trebalo bi da argumentima i cinjenicama negirate nesto , a ne uvrijedama, jedini koji ima korektne komentare je xxy, morate shvatiti da postoje ljudi koji ne misle kao vi, ali i da postoji demokratski dijalog.
25.05.2018 15:53
Лауфер
Лауфер: Кад поменете име Хаџијино да се поклоните,да знате ишта о њему са поштовањем би му се обраћали.Он је све какав човјек треба да буде,на многа љете комаданте!
25.05.2018 17:16
BANJO
BANJO : ZA MIRKA, TAKO JE DRASKO. ZA KOGA DRUGOG, NEGO ZA DF I SNP. OPET OVAJ MIRKO O PORODICI SOC!? ISKOMPLEKSIRANI MONTENEGRIN! PORODICA SOC, JE POZNATA U BARU. SVI MI STARI BARANI IH ZNAMO, ZA RAZLIKU OD TEBE, ANONIMUSA! TI SI NA PORTALU DEZURNI PROVOKATOR. NEMAS TI HRABROSTI NIZASTO. JA SAM TE PROBAO. ORTODOKSNA KUKAVICA. STO TEBE BRIGA, KO JE KO! NEDAS LJUDIMA DA SE OSJECAJU, KAKO HOCE! NPR, KAD JE U BARU BILO BOSNJAKA!? O TOME TI PISI. NE TA TEMA TI NE IDE U PRILOG. POKUSALI SU OD MRKOJEVICA DA PRAVE BOSNJAKE, ALI SE NESTO NE PRIMA. SPAVAJ MIRKO! SANJAJ!
25.05.2018 22:28
Дадо.Никшић
Дадо.Никшић: А Драган Шоћ стари народњак, Миле и Марко Шоћ рукометаши не познати широј јавности, па Јелена Шоћ студент глуме и то су Срби.
26.05.2018 10:10
krivashi
krivashi: Srbima se nudi podvala u liku Milacica i nazalost veliki dio ce na istu nasjesti. Momak je osnovao stranku, sa programom koji ne moze oteti ni glasa dps-u, sd-u, ali zato moze df-u i demokratama. Na njegovoj listi ima mnogo casnih momaka i djevojaka, ali da li znaju, posebno desnicarsko krilo Prave, da njihov vodja na bicepsu ima tetovazu Stjepana Filipovica, covjeka kojeg su ubili oni kojima se vecina u Milacicevoj partiji ponosi. Da li znaju da je Milacic bio medju zagovornicima crnogorske nezavisnosti, istaknuti lobista medju studentima, zajedno sa svojim najboljim drugom Andrijom Nikolicem? Da li znaju kako je slavio crnogorsko zlato u Malagi provocirajuci srpske navijace, kako je slavio izborne pobjede dps-a? Kako se ponosio svojim ateizmom, jednako kao i drug mu Dajkovic. Kako se to preko noci postaje veliki Srbin od velikog Dukljanina? A da nije neki interes, neka sluzba, neka podvala. U pamet se Srbi. Mozda i nisu najbolji, ali df je jedina realna opcija.
27.05.2018 01:27
List Crne Gore
List Crne Gore: Zna li neko u ovoj velikoj drzavi, da je osnovan sanatorijum za lijecenje Srbomrzaca? Ajde ivih tek izaslih iz pelena, nego ovih anonimusa od puno ( kao rekose) ljeta. S obzirom da poznajete puno Soca, vise id bratstvenika gospoduna Dragise, bilo bi dobro da se sretnete pa da malo intelektualno opricate. VI VJEROVATNO BOLJE ZNATE ID NJEGA I O PLEMENU SOC. ( Mozda da mu predlozite da uradi DNK, da ga po ridjenju kao Srbina nisu zamjenili, pa da je covjek u zablud( citaj: Drasko Soc- ljudurina! )Znate li gdje bi vam ( malo v) bio kraj? Tukli bi se sakama u glavu koliko ste se zanijeli montenegrinstvom. Prosti jadi da ste Crnogorac, cestit, znaven, sirok i otvoren prema bratu. Vi ste izmanipulisani ustasoidnim idejama i svako pametniji i uceniji od vas, a jos , Srbin je vas rak rana koja ceka metastaze. A one su vas vec nacele jer se brinete za ino sto nikada niste uzeli u ruke da pricitate. Doduse, tesko vam ide ta nasa Cjrilia i eto, ja vam barem tu olaksavam. Kako li ste naucili potomstvo, kada nisite zestok teret neizlecive mrznje prema svemu sto je SRPSKO. Mozete da imate i godina 100, niste dorasli raspravi sa gospodinom Soc. NISTE MIGLI CUTI DA SE PO BILO KOM PITANJU U OVOM JADNOM BARU NI LAKTAO NI OBRAZ PRODAVAO NITI SPIJUN DA JE BIO. E, SRBIN- JESTE!
27.05.2018 21:10
Mito
Mito: Draško, a zašto to Boško Čarmak, Mikica Novaković i Dado Marković nisu dobra opcija za Srbe a Vasko Lalošević i Dejan Đurović jesu? Priupitaj mitropolita Draško, priupitaj vladiku Joanikija, priupitaj Srbe s Topolice kome više vjeruju. 1,000 eura je koštala kampanja Prave u Baru, iz džepa smo vadili novac, bez budžet, bez infrastrukture. Zamisli da smo imali uslove koje su DF i SNP? Molim vas da budete toliko fer i objavite ovaj komentar. Nikog ne vrijeđam.
28.05.2018 01:01
Lscg
Lscg: Profa.Mikica je legenda gimnazije,pozdrav za njega,steta sto luta neostvaren pod stare dane van svoje profesije,nego danas je dovoljno biti crnogorac ili srbin pa odmah biti kvalifikovan za politicara,ludost..
28.05.2018 15:19
Права ЦГ
Права ЦГ: И што кажете, ПЦГ нема цензус??!?!
28.05.2018 22:33
Vladimir
Vladimir: Za ish Posrbice ajte vi polako za srbijicu kad vam nije dobro odje. Nas ne mozete izbrisat. Ovo je nasa zemlja. Po nama se zove. A kad se bude zvala po vama mi ćemo je postovat ko i dosad. A i vi cete morat ili idite polako dje mislite da je ljepše. Bolje polako nego na brzinu kao sto ste radili dosad. A da nije vas mi bi mozda i poceli da mislimo o prosperitetu drzave i promjenama. Ovako vi svojim činjenjem ne dozvoljavate promjene u drzavi
02.08.2020 12:34
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar