Ћирилица Latinica
13.06.2021.
Politika

Milena Božović: Nastavak sjednice SO čim se Branka Nikezić izvini građanima Bara

Autor: Redakcija 17 Ostavite komentar

Predsjednica Skupštine opštine Bar mr Milena Božović saopštila je da će prekinuta sjednica lokalnog parlamenta biti nastavljena u roku, ili, kako je rekla, kada  Branka Nikezić i DPS upute izvinjenje građanima Bara. 

Božovićeva je 10 juna prekinula sjednicu SO na zahtjev šefa Kluba odbornika stranke Biram Crnu Goru kojoj i sama pripada, a nakon neprimjerenih optužbi odbornice i funkcionerke DPS-a Branke Nikezić, koja je prvoj dami barskog parlamenta  javno zamjerila zbog učešća na litiji održanoj u Baru povodom dana Svetog Jovana Vladimira, nebeskog zaštitnika ovog grada.

U izjavi dostavljenoj "Barskom portalu" predsjednica SO Bar je ponovila "da Biram Crnu Goru nijednog trenutka nije dijelila svoje sugrađane po političkoj ili vjerskoj pripadnosti kao što to radi Branka Nikezić".

Kako je podvukla, za razliku od funkcionerke DPS-a, stranka Biram CG sve sugrađane u Baru doživljava kao ljude koji zaslužuju poštovanje.

"Kao predstavnik politike u koju vjerujem i koju moja stranka zastupa, organizovala sam iftar, išla i na misu i na litiju. Sebe i moje partijske drugove vidim kao one koji su potekli iz naroda, žive sa narodom i razumiju njihove probleme. Funkciju na kojoj sam trenutno ne vidim kao mjesto na kojem ću ostati 30 i više godina, već mi je još jedna prilika da budem bliža komšijama i da im koliko mogu sa tog mjesta pomognem.

Žao mi je što se danas Bar, a i cijela Crna Gora, dijeli po mnogim osnovama zbog takvih isključivosti. Usta su im puna ravnopravnosti- dok neko ne iznese svoj stav koji je različit od njihovog. Politika BCG je u osnovi politika zaštite običnog građanina i njegove ekonomske i svake druge sigurnosti. Od toga ne odstupamo.

Mnogo je neriješenih stvari u ovom trenutku u Baru. Počev od legalizacije objekata, preko neriješenog šetališta, a samim tim i sezone u Sutomoru, pa do azila za pse i lošeg rada društvenih preduzeća. Umjesto da pričamo o tome, DPS te teme na svaki način pokušava da izbjegne.

Skupština je dom gdje o svemu trebamo raspravljati. DPS mora da shvati da mi nismo kao njihovi sateliti koji na svaki njihov mig poslušno klimaju glavama i dižu ruke prilikom glasanja. Biram Crnu Goru je partija uspješnih i ostvarenih ljudi koji imaju svoje mišljenje i znaju kako da promjene Bar na bolje.

Nekorumpirani političari mogu da postavljaju pitanja ne strahujući. Zbog toga, u ime građana od Branke Nikezić i DPS-a prije svake druge rasprave očekujem odgovor na pitanje: u čije ime je donijeta odluka da se Cetinju pokloni 5.000 evra. Ko je to potpisao i na kom organu u gradu je to odobreno? Zašto taj novac nismo pametnije iskoristili i uložili u brži završetak šetališta u Sutomoru, ili kao jednokratnu pomoć socijalno ugroženima?

Zbog svega navedenog, Biram Crnu Goru i ja kao predjsednica Skupštine očekujemo, u najmanju ruku, izvinjenje gospođe Branke Nikezić i DPS-a u čije je ime govorila. Uvažavajući njene godine i više od 30 godina u politici, moram da joj kažem da su i u Crnoj Gori došla neka druga vremena kada je razmišljanje sopstvenom glavom poželjno.

Mi iz BCG smo uvijek spremni da na konstruktivan način diskutujemo i glasamo za sve odluke koje ce doprinijeti da gradjani Bara imaju više posla i žive bolje" - zaključuje Božovićeva u izjavi dostavljenoj "Barskom portalu".

 

Komentari
Savjet mladih
Savjet mladih: Vama da izvini neko??? Hahahaaa
13.06.2021 09:59
Геро
Геро: ДПС у Бару је синоним за злочине над привредом и лоповлук. Покрали су све што је могло да се покраде а они из правосуђа који су то знали а нијесу се мијешали у свој посао морају са њима заједно у Спуж. И полицијске фуњаре на челу ЦБ Бар из досадашњег периода
13.06.2021 10:02
Realni
Realni: Građani Bara ne padajte na jeftine fore i trikove Gospodina Novakovića Cakana. Ovako je radio i 2016. I 2018. I nakon toga otisao sa DPS-om. U pamet se građani !!!
13.06.2021 10:02
Boljevici
Boljevici: Jeftine fore ili ne, ali gospodine Realni, jedino ih CAKAN ovako zestoko PRCA. Drugi se ne cuju, ne postoje.
13.06.2021 10:10
Djokica
Djokica: Prevarant Dps, sd ,sdp ,bcg isti suuu nema razlike
13.06.2021 10:17
Grgur barski
Grgur barski: Pometnja u pravi vakat
13.06.2021 10:39
Oooo
Oooo: Jeli Bozo jos u malde? Ili je porastao.
13.06.2021 10:43
vuk
vuk: vi iz „savjeta mladih“ i treba da idete na savjetovanje, detoksiranje i edukaciju.. jer se vidi da ste mladi i da razmisljate po principu „ sve sto leti moze i da se jede“.. ako je vecina vas mladih pobjegla iz CG po zapadnim zemljama i preko bare, znaci da vam je vlast bivseg rezima uskrstila buducnost u baru.
13.06.2021 10:50
Marko
Marko: Milena bravo, cista si kao suza!
13.06.2021 10:53
Za marka
Za marka : Vjerovatno je tako kao sto ti "kazes" vidjet cemo za par godina 😉😉😉😉
13.06.2021 12:26
Erikson
Erikson: HRANI BRANKA KEROVE DA TE UJEDAJU. TO JE TVOJA,BRANOVA,DUŠANOVA I JEVRIĆEVA POLITIKA.NARAVNO IZVRŠNI VAM JE RASPAD KAO I OPŠTINSKI..NAPREDUJU VAM LJUBAVNICE U DPS-u I OSTALI OTPAD..NIKAD GORI DPS NIJE BIO U BAR..ŠESTOVIĆKA VAM SA BRANOM MAGLOM I NJOJ BLISKIM PRIJATELJIMA PIŠE SAOPŠTENJA .TAKO VAM TREBA..NEKA VAS PLJUJU..ZASLUŽILI STE..RADITE PROTIV DRUGIH ISKRENIH I EVO VAM SAD.SIMOVIĆ UZEO 52.000.EURA OTPREMNINE I DALJE PREDSJ.ODBORA MOŽURE..ĆAZO NIKEZIĆ GA SAVJETUJE..SIN MU VOZI MOŽURINO AUTO U PRIVATNE MUĆKE.NE MOŽE VIŠE TO..NEMA PROLAZA..UGASILI STE GA. MLADI RASPAD SA BOŽOM CRTOM. PIIIIIIIII..FUJ..ŠTO STE DOČEKALI.. DPS SA VAMA NA DEPONIJU..
13.06.2021 14:44
Sanja
Sanja: Vidji joj masku ,sliku,Milovu... najveceg lopova i prevaranta. Sto ne stavis slike sinova ?
13.06.2021 15:31
Oooo
Oooo: Izvuce ih Pedja Ristovic.
13.06.2021 16:51
BCG
BCG: Uzesmo vam 70 glasova i pomami se DPS. Hahahaaha A nismo vam još uzeli sve što planiramo. Pazite što pišete gospodo iz DPSa jer mi smo ti koji odlučujemo jeste li vlast ili opozicija !
13.06.2021 17:20
Za sanju
Za sanju: Kuku ti u "pamet"!!! Ko si ti da nekome odlucujes??? 🧐🧐🧐🤐🤐🤐👋👋👋
13.06.2021 17:29
Ana
Ana : Dokle će ova baba mrziteljka da vedri i oblači Barom. A mičite se više simboli nepotizma i korupcije. Ti ćeš da zamjeraš nekom što je bio na Litiji s0a svojim sugradjanima, sram te i stid bilo.
14.06.2021 02:46
XYZ
XYZ: Za Đokicu-vidi se po komentaru da si pravi "mali Đokica"(valjda znaš za koga se to kaže).Ova nova vlast obećava revanšizam,šovinizam,razdor među građanima,veličanje ratnih zločinaca... Bravo...ovi će vas "eksperti" daleko odvesti...u budućnost,napredak,bolji standard...sigurno ne.
15.06.2021 14:22
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar