Ћирилица Latinica
12.05.2022.
Politika

Nova srpska demokratija proslavila krsnu slavu - Svetog Vasilija Ostroškog

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Nova srpska demokratija proslavila je stranačku slavu sv. Vasilija ostroškog.

Slavski kolač i slavsko žito su osveštali sveštenici Jovan Plamenac i Branko Tapušković.

Nakon osvećenja obratio se predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić koji je kazao da danas NSD obilježava sv. Vasilija kao stranačku slavu.

„On je jedan od naših najvećih svetitelja, a naš narod vjeruje da su upravo njegovom rukom vođene i litije koje su srušile obezboženi režim. Sjutra ćemo svi biti u Nikšiću na litiji kojom obilježavamo njegov praznik. Mi kao nacionalna hrišćanska stranka moramo nastaviti ovim putem, bez gordosti, ali da jasno znamo ko smo. Mi smo stranka srpskog naroda, i mi procjenjujemo kako treba voditi srpski narod i šta je njegov interes. A interes srpskog naroda je da u Crnoj Gori ne budu diskriminisani. Srbi su godinama bili diskriminisani kao narod Crne Gore. Naša Crkva je bila diskriminisana. Naš je interes da budemo jednaki sa svim građanima Crne Gore.“, kazao je predsjednik NSD-a.

Mandić kaže da su oni kao stranka možda bili u hendikepu jer nisu predstavljali sve građane Crne Gore već samo srpski narod.

„Ipak mi kao takva stranka možemo da se dogovaramo sa drugima, bez problema. Tako je nastao i Demokratski front i na to sam posebno ponosan. DF je izvukao ovu zemlju iz terora bivšeg režima. 30. avgusta smo u rukama imali veliku pobjedu, ali je ona ovih dana kompromitovana. Glas naroda je glas Boga, a svima mora biti jasno da su Srbi državotvorni narod. Oni su ovu državu vjekovima stvarali.“, precizirao je Mandić.

On naglašava da su Srbi najveći garant opstanka Crne Gore i da mogu sa svima zajednički raditi na dobro Crne Gore.

Osvrnuo se i na nedavne afere sa „Skaj“ aplikacijom gdje je naglasio da se evropski put, o kom mnogi političari govore, najbolje zastupa borbom protiv mafije i organizovanog kriminala.

„Taj evropski put o kom svako priča se najbolje zastupa kad se bori protiv mafije. U Crnoj Gori, u visokim državnim institucijama, Tužilaštvu, sudovima, sjede milioneri koji su opljačkali ovu zemlju. Da oni to nisu radili, danas bi svaki građanin Crne Gore imao platu preko 2000 evra, a isto važi i za penzije. Kada se sabere iznos koji se nalazi u onim objavljenim djelovima „SKY“ komunikacije i kako nižerangirani policijski funkcioneri na računima imali po 50 miliona evra, onda možete zamisliti šta posjeduju njihovi šefovi. Zbog toga trebamo napraviti široku koaliciju koja će vratiti te pare ovom narodu!“, naglasio je Mandić.

On je kazao da su danas na sjednici Glavnog odbora Nove srpske demokratije odlučili da u ovom vremenu ne posustanu i da su pretrpjeli dvije velike krize.

„Prva kriza bila je sa Krivokapićevom vladom i ljudima koje niko nije glasao. Druga kriza je ova današnja gdje se DPS pokušava vratiti na mala vrata. Moramo znati da ne smijemo da posustanemo. Spremni smo da odbranimo narodnu volju.“, naglasio je Mandić i čestitao slavu svim funkcionerima, članovima, simpatizerima i prijateljima stranke.

Otac Jovan je nakon osveštavanja kolača okupljenima poručio da je ovo vrijeme u kom živimo vrijeme gdje su „oboženi“ novac i čovjek, kao i da je ovo vrijeme kad su društveni sistem i demokratija pretvoreni u Bogoborstvo.

„To je vrijeme rastakanja Hrišćanskih vrijednosti koje su vrijednosti naših predaka i pokušaj odvajanja svega onoga Božijeg što mi kao ljudi nosimo.“, kazao je o. Jovan.

 

Komentari
Sanja
Sanja: Časni otac Jovan Plamenac i divni otac Branko Tapušković, na pravom mjestu, sa jedinim dosljednim političarima i liderima srpskog naroda. Svoji medju svojima, ponosno i časno ! Bravo divni ljudi. Nazdravlje svima Sveti Vasilije
12.05.2022 09:05
MILOŠ
MILOŠ: Slavite grešnici, ali je Bog veliki i sve vidi, udili ste se sa Milom i Dritanom i samo lažete i varate ovaj pošteni narod. Sram vas i stid bilo na ovaj današnji sveti dan...
12.05.2022 19:32
E Milose
E Milose: Teske rijeci rece na ovaj dan .
14.05.2022 03:24
MILOŠ
MILOŠ: JEDINI JE BOG KOJI ĆE SUDITI SVAČIJEM DJELU...
16.05.2022 21:29
1235
1235: Svakome po zaslugama
26.05.2022 17:19
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar