Ћирилица Latinica
17.03.2021.
Politika

Novaković: Nedopustivo je da izgubimo još jednu turističku sezonu, Vlada mora da pomogne

Autor: Redakcija 14 Ostavite komentar

Predsjednik stranke Biram Crnu Goru i potpredsjednik Opštine Bar Radomir Cakan Novaković kazao je da Vlada Crne Gore mora hitno donijeti mjere kojima će ublažiti strmoglavi pad ekonomije i turizma i krenuti sa pripremama za novu ljetnju sezonu.

"Kao čovjek koji je više puta ukazivao na probleme u crnogorskoj ekonomiji, moram da se osvrnem na odgovor Ministarstva finansija i socijalnog staranja i pružim punu podršku predsjednicima opština sa primorja" - naveo je Novaković u saopštenju dostavljenom "Barskom portalu".

Prethodnih nedelja, kaže on, privrednici se susreću sa ogromnim problemima u poslovanju zbog potpunog zatvaranja pojedinih opština.

"Čak i ono malo što se do sada moglo zaraditi kako bi se preživjelo, sada je postalo nemoguće, jer su uslužne djelatnosti, ali i mala i srednja preduzeća koja su okosnica naše privrede, novim epidemiološkim mjerama Vlade-zatvoreni" - ukazuje Novaković.

Na zahtjev predsjednika primorskih opština, podvlači on, Vlada je ostala nijema i neće biti subvencija za 100 odsto zarada kod zatvorenih djelatnosti.

"Pred nama je dilema: da li ćemo umrijeti od gladi ili korone? Mislim da je svejedno. Vlada Crne Gore mora hitno donijeti mjere kojima će ublažiti strmoglavi pad ekonomije i turizma i krenuti sa pripremama za novu ljetnju sezonu. Mi još jednu propalu godinu sebi ne možemo dozvoliti.

Zbog toga u ime Biram Crnu Goru predlažem:

- da se naprave sporazumi sa potencijalnim zemljama iz kojih nam tradicionalno dolazi najveći broj turista, kako bi agencije i putnici bili sigurni da će moći ući u Crnu Goru i da neće biti otkaza;

- da se već sada propišu uslovi za dolazak turista;

- da gradovi na primorju krenu u zajedničku pripremu ovogodišnje turističke sezone;

- da se privremeno ukinu dozvole za izdavanje smještaja koje prošle godine nisu ni korišćene.

Situacija je jasna. Moramo gledati u budućnost ako želimo izlazak iz ove krize. Moramo stvarati okruženje za funkcionisanje ekonomije u Crnoj Gori jer, kao što rekoh ranije, ukoliko ne razmišljamo o budućnosti, pored pandemije korone imaćemo i pandemiju gladi" - zaključuje Novaković u saopštenju.

Komentari
Анастасија
Анастасија: Иронија је да овај Цакан који је у коалицији са ДПС-ом и СД-ом има коректнији и поштенији однос према Србији и Русији одакле нам долази највише туриста него што то има Јуда Кривокапић. Поздрав Баранима из Будве, и први пут да сам сагласна са неком иницијативом из барске власти. Ако нам не дођу гости из Србије и Русије заиста ће глад бити огромна, овдје људи ипак живе махом од туризма и немају друге приходе.
17.03.2021 10:02
Hemičar
Hemičar: Nema od sezone ništa, ovo je skupljanje jeftinih političkih poena. Dotakli smo dno, druge države regiona će preživjeti ali mi teško.
17.03.2021 10:08
Sassa
Sassa: Jos malo Caki doćićete i Vi na red u Baru i dps sa vama netrči bez nuzde polako i u baru cete udarit ko nikšiću..razumes dps privezak
17.03.2021 10:43
B.B.B.
B.B.B.: Napiši jedno pismo presjeniku pošto si snjim u koaliciji možda ti on nešto završi kao prošlog ljeta
17.03.2021 11:27
Ugostitelj
Ugostitelj: Da se ne lazemo, i sve da sad stane epidemija sezone nema pa nema. Posledice cemo tek da osjetimo narednih godina. Budimo srecni ako samo jos ova sezona propadne. Ovo je demonski projekat Zapada koji za cilj ima promjenu svijesti covjecanstvu i znacajno smanjenje broja zivih ljudi na planeti zemlji.
17.03.2021 11:47
Пожелеће црногорске плаже парадајз туриста
Пожелеће црногорске плаже парадајз туриста: Већина Срба и србијанских парадајз туриста је одавно преорјентисана на Грчку и друге дестинације,ЦГ чини само око 5% удела међу туристима у Србији.Што се Руса тиче неће бити директних авио летова из Русије за Црну Гору.Све у свему пропала сезона мрка капа!
17.03.2021 16:31
Za 🍅🍅🍅🏖️🏖️🏖️
Za 🍅🍅🍅🏖️🏖️🏖️: Prezivjeti cemo i bez njih i njihove "rike" srbija, Kosovo je srbija 👌👌👌👋👋👋🇲🇪💓🇲🇪💓
17.03.2021 18:33
Zorka
Zorka : VEC JE IZGUBLJENA NE MISLI
17.03.2021 18:36
za🍅🍅🍅🏖️🏖️🏖️дукљанског комиту
za🍅🍅🍅🏖️🏖️🏖️дукљанског комиту: Јешћеш ти кртолу и коприву а можеш и млевене крше а помидоре и парадајз туристе ћеш само да сањаш!Космет је♥️Србије🇷🇸🇷🇸🇷🇸Догодине у Призрену.
17.03.2021 20:44
Nole
Nole: Problem je što Bar nema Risorte i hotele visoke kategorije, tako da nama dolazi sirotinja. Dps zlikovci nisu ništa uradili iako imaju 70%podrške u Baru niti Maljevika, Liko Soho hotela, Irskog sela idr, samo stanove prave
18.03.2021 07:36
Gole bar polje
Gole bar polje: Sassa: BRAVO dobro ste mu rekli da netrči pred rudu dojce na red i oni u Baru da sto su lop...njali građanima na uvid bude
18.03.2021 17:57
Baranin
Baranin: Novakovicu ista ce biti kao i prosla , samo za razliku ova ce biti zbog zaraze . Jer proslu je Milo upropastio zbog izbora da ne dodju iz Srbije da glasaju ali Bog dade smece izgubi.
19.03.2021 15:26
malji komita
malji komita: Ovaj Cakan zna da sezone nema bez srba i rusa bosanaca imakedonaca i u ulcinj kosovara ali covek mora nesto pricat izbori ce brzo samo neznam dali je srbin ili komita ili jos vaga
19.03.2021 16:57
malji komita privalji..
malji komita privalji..: dosta je stvarno te price,dajte da se vratimo poslu,docekamo svakoga ko nam dodje,ostavlja pare,jer cemo jeti ili jedne ili druge u zimu...
20.03.2021 16:00
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar