Ћирилица Latinica
14.03.2023.
Politika

Prepun Sportski centar u Nikšiću, Knežević poručio: "Ko izdao, iskopao se!"

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

Predsjednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić sinoć je u  u Nikšiću održao predizbornu tribinu.

Sala nikšićkog sportskog centra je prepuna i sva je obojena u tri boje – crvenu, plavu i bijelu.

Kandidat za predsjednika DF-a Andrija Mandić kazao je da kada se bude pisala istorija politike Crne Gore, zlatnim slovima će se pisati DF.

„Ta politika je izdržala da se ne preda i proda i da sa svom snagom pobijedi režim Mila Đukanovića. Mnogi su se zalijetali na taj režim, mnogi su paktirali i imamo neslavnih primjera od Novaka Kilibarde do Darka Pajovića koji su htjeli da ga slome iznutra, a same se pokvarili. DF je izdržao Danajske darove kada je Đukanović nudio da uđemo u tu Vladu. Mi smo stali ispred naroda“, kazao je on.

Mandić dodaje da je veliko djelo što su oborili Mila Đukanovića ali se neko prevario i kazao da ljudi iz DF-a nisu zaslužili da vode Crnu Goru.

„Objašnjavali su da su DF i DPS dvije različite strane iste medalje. Najglasniji u tome su bili oni koji su godinama podržavali DPS, ali uoči 2020. godine su se naprasno preorijentisali kada su vidjeli da Đukanović gubi“, kazao je on.

 Umjesto, kako je kazao, da budu naša braća, oni su pomislili da je njihovo vrijeme političke borbe završeno a da sada u sporadičnom udarcu treba očisititi dominantnu snagu u Crnoj Gori.

„Ali ponovo se pune sale u Crnoj Gori. Vidjeli ste Pljevlja, Budvu, sve sale po Crnoj Gori pune. Nikši večeras, prepuna dvorana, i hvala vam Nikšićani. Ovo je ono što mi raduje srce. Sjećam se 2015. godine u vrijeme velikih protesta, svi su gledali put Nikšića kada stižu autobusi i velika snaga koja je iznijela promjene“, kazao je Mandić.

Upravo je Nikšić, kako je kazao, bio vjesnik slobode.

„Kada vidim prepun Sportski centar, znam da ne možemo da izgubimo. A i zašto bi izgubili kada smo 2020. godine pobijedili“, podvukao je on.

Pobijedili su, i upravo gdje god je govorio, kako je kazao, da od 2020. godine nisu više opozicija.

Dok smo bili opozicija, vodili smo računa i o nama i o zajednici koju smo branili. Vodili smo računa i o našoj Crkvi. Kada je pitanje Crkve u potpunosti riješeno, kada više nema diskriminacije, sada kada smo većina u Crnoj Gori i u svim opštinama, imamo obavezu da povedemo računa i o onoj manjini koja postoji“, kazao je on.

Ne može se, dodaje, vlastita sreća graditi na tuđim nesrećama.

 „Od 1997. godine, sjećate se, svakog ko nije želio da im se pokori su htjeli da zgaze. Disrkiminisali čitavu nacionalnu zajednicu. Danas, mi nećemo tako da se ponašamo“, podvukao je one.

Oni su, dodaje, čitali primjere čojstva i junaštva Marka Miljanova i da obnove vrijednosti koje su krasile naše predake.

„Prva lekcija na tom putu je da pokažemo odnos prema manjini i prema manjinama. Idemo prema onim ljudima koji nisu krali“, kazao je on.

Mandić je kazao da neće nikoga da gaze i pozdravio je predsjednike opština i funkcionere opština i državnih preduzeća.

„Kao predsjednik Crne Gore kazao je da nikada nijedan od njegovih najbližih neće se ponašati kao Milov brat, sestra ili djeca. Niko nema pravo da krade Crnu Goru. Nije niko od njih otrkio internet. Postali su vlasnici banaka i najboljih zgrada u Podgorici. Odakle, kako? Svi se mi znamo. Sjećamo se kako smo živjeli 90-ih. Neko postaje milijarder a neko ostaje i bez posla. To će da se mijenja“, podvukao je on.

Novi zakon o anti mafiji oduzeće imovinu svim lopovima i tajkunima koji su pljačkali ovu zemlju, tvrdi Mandić i dodaje da je potrebno da pravda zakuca na svačija vrata, da se završi sa lažnim suđenjima ali i da se završi sa akcijama koje je započeo SDT.

„Tamo su bili predsjednica Vrhovnog suda, predsjednik Privrednog suda, tužilac koji je bio član najopasnijeg klana u Evropi… Vidite kakvo nas je čudo zadesilo. Večeras pozivam tužioca i tužilaštvo – ne trebaju da gledaju političke borbe. Oni su već do sada trebali da procesuiraju niz kriminalaca koji se nalaze u pravosuđu i u Skupštini Crne Gore kao i Vladi Crne Gore. To je već trebalo da se procesuira“, kazao je on i dodao da ne mogu vagati ko pobjeđuje.

 

 Njihova borba je, dodaje, izvojevana na odlučnosti i treba da se završi najkasnije 2. aprila.

„Ona se završava tako što lažni predsjednik Crne Gore mora biti pobijeđen. Od koga? Od onih koji su svojim životima svjedočili tu borbu. To je značajano. Ja poštujem mlade ljude, ali oni niti imaju iskustva niti kondicije niti su prošli sve ove borbe. Ima vremena za njih. Evo smo ih učinili ministrima i predsjednicima Skupština pa ne treba toliko da budu halapljivi. Jednom smo i pripremili da vodi Podgoricu, ali je njemu to malo pa bi da bude i predsjednik Crne Gore“, kazao je on.

Dugo je, kako navodi, u politici i zna da prepozna dobre političare.

„Znate li kakav je Marko Kovačević za sve ove mlade? Šta su naši mladi političari koji vode opštine? Koliko su superiorniji od njih?“, pita Mandić.

Na ovoj pobjedi se gradi budućnost Crne Gore, kaže Mandić i dodaje da će ona biti dovoljno široka za svakog čovjeka dobre volje.

Knežević: Dok smo mi hapšeni u Skupštini braneći SPC, nečije babe su glasale DPS, dok smo mi skandirali Milo lopove, neki su šaputali Francuskinjama

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da poslednji put kad su govorili u ovom sportskom centru, završili su u zatvoru jer su poručili Đukanoviću da je arhilopov.

„Sedam godina kasnije, bio bi grijeh da nastavimo kako smo počeli. Nepomenik je prije neko veče saopštio da ne može prežaliti što je izgubio Nikšić i da će učiniti sve da ga vrati. Pošto su mu očigledno nešto sipali u drogu, da ga podsjetimo da će morati da vrati i Podgoricu i Zetu i Budvu, i Kotor, i Žabljak i Danilovgrad i Pljevlja i sve ostale gradove“, kazao je on.

Prije će se, navodi, prije njemu vratiti lokne na glavi nego što će on vratiti Nikšić.

Kada Đukanovića, kako je kazao, ne proganjaju uništeni preduzetnički giganti, onda ga proganja velika Srbija i SPC iako je bolje branio Banja Luku i od Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

„Nije mu smetalo da ode na Cetinje i da kao deklarisani ateista naopačke naložio badnjak. Kamo sreće da je on uskočio u onaj oganj. Bolje bi bilo Crnoj Gori“, kazao je on.

Knežević dodaje da ovih dana slušaju različite sumnjičavce koji kevću o tome da oni nisu isti DF.

„Želim da znate u Nikšiću. Svi ti koji sumnjaju u nas da smo se odrekli trobojki, neka ih pogledaju večeras kako se vijore. Svi ti koji sumnjaju u nas da ne znamo gdje je Kosovo i Metohija, da ne znamo da nam je najbliža država Srbija, svi koji sumnjaju da je naša jedina kanonska Srpska pravoslavna crkva, svi ti koji sumnjaju u nas da smo zaboravili 2006. kada smo glasali za zajedničku državu jer volimo Crnu Goru, oni nikad nisu bili DF i njihovi glasovi nam nisu potrebni“, podvukao je on.

Oni su svjedočili borbu na ulicama crnogorskih gradova.

„Zajedno nas je tukla policijska hunta 2015. godine. Zajedno smo gutali suzavac i gumene metke. Zajedno smo bili po tužilaštvima i sudovima, zajedno bili na litijama, i zato su svi oni u DF-u. Zato samo Andrija Mandić može napuniti ovaj sportski centar“, kazao je on.

Dok su oni u Skupštini svi uhapšeni braneći SPC, nečije babe su glasale DPS, kaže Knežević i dodaje da dok su oni u Skupštini skandirali Milo lopove neki su šaputali Francuskinjama.

„Dok smo mi po zatvorima zbog protesta jeli sardine i pasulj bez kostiju, neki su sa Japankama žvakali suši i zaboravili Crnu Goru. Onda se pojavila 2020. godina i litije i onda smo pokazali snagu, dovevši čovjeka kog niko nije znao osim njegova familija. Pokazali smo širokogrudost, a najviše Andrija Mandić jer je pošao na 81. mjesto“, kazao je on.

Juče se, kako navodi, oglasio Zdravko Krivokapić i da će on vidjeti, kost u kost, ko je bio sa Đukanovićem.

„Za razliku od njega, mi ga nikad nismo uvažavali. Za nas je Đukanović uvijek bio arhilopov. Za razliku od tebe, nismo stavljali pelene kada smo se tukli sa njim niti smo pili onu rakiju a ono što je on pio, sigurno si sipali lokume“, kazao je on.

 

Obavezao se i da će podržati Milatovića ili Bečića ali i da traže da se potpiše zakletva da će drugog aprila snažno podržati i Andriju Mandića kako bi vidjeli ko radi za Mila Đukanovića.

„Nemamo problem da saopštimo ono što zna čitava Crna Gora. Nećemo se miriti sa Đukanovićem, ali onoj sirotinji ćemo pružiti ruku jer su to naše komšije i prijatelji. Oni koji su se ogriješili o zakone prvo treba da idu u Spuž, pa onda u prošlost“, kazao je on.

Stari Crnogorci su, dodaje, govorili staru zakletvu – ko izda, iskopa se.

„E pa ako mi izdamo, iskopali se ko šareni konji. Ovu ideju niko ne može da zaustavi. Ovo je ideja koju ste vi stvorili, ona je zaslužila da pobijedi u Crnoj Gori. Kao što smo 2016. Mandić i ja završili u optužnici, sada je Božija pravda da posle Andrijinog govora on završi u zgradi predsjedništva na čast i ponos Crne Gore i Nikšića“, kazao je on.

U to ime, dodaje Knežević, u ime svetog broja 3, Svetog Trojstva, Oca, Sina i Svetog, duha, amin za pobjedu DF-a, zaključio je on.

Kovačević: Onako kako vodimo Nikšić, želimo da vodimo i Crnu Goru
Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je putem video poruke da Nikšićani daju podršku Andriji Mandiću.

„Najbolje smo pokazali kako mi vodimo naš grad. Sačuvali smo Željezaru i stvorili perpsktivnu da se otvori još radnih mjesta. To je politka kojom vodimo naš grad a želimo i da čitava država ide tim putem. Zato DF treba da preuzme poluge vlasti“, kazao je on.

Prva prilika, dodaje, je 19. mart.

„Želim da se zahvalim Andriji Mandiću na ličnoj i političkoj podršci koju mi je dao i na svakom savjetu koji mi je udijelio kako bih uspješno vodio opštinu. 19. marta ne treba imati dilemu. Mandić je u stanju da pomiri Crnu Goru“; zaključio je on.

 

Komentari
Za pipuna 🍉
Za pipuna 🍉: Kad ti izrastu "loknice 💇" 👄👄👄gdje god ti kazes 💓💓💓😅🤣😅🤣😅🤣🤣
14.03.2023 15:48
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar