Ћирилица Latinica
20.02.2019.
Politika

Radunović: Barani su obrazac za uspjeh protesta!

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Slaven Radunović, poslanik Demokratskog fronta, čestitao je danas Baranima na istrajnosti i uspjehu njihovih protesta koji se ogleda u odluci premijera Duška Markovića da Uprava javnih radova raskine ugovor o izgradnji vrtića u Baru.

On je ocijenio da povlačenje predsjednika Vlade u slučaju izgradnje vrtića u Baru, pokazuje da su protesti najbolji način da narod kroz njih dovede ne samo do poništenja pojedinih odluka Vlade, poput ove zbog koje su stradali barski čempresi, već i ostavke Markovića i pada Vlade i svih djelova korumpiranog režima, kako bi se krenulo u stvaranje uslova za fer i slobodne izbore.

„Nakon 2015. godine, sada smo opet na putu da čuveni DPS dvojac Đukanović-Marković koji je odgovoran za većinu nepočinstava u Crnoj Gori u proteklih tri decenije protestima građana u paketu počistimo sa političke scene„,ocijenio je Radunović.


On je podsjetio da su za proteste koje je DF organizovao 2015. godine, mnogi nalazili na stotine razloga da na njih ne izađu i da ih ne podrže.

„DF danas može naći hiljadu raloga da ne prisustvuje protestima, ali je nama dovoljan samo jedan da prisustvujemo – pad režima kroz ostavke Mila Đukanovića i Duška Markovića„, izričit je Radunović i dodaje da „Markovićeva slabost i popuštanje jasno ukazuje na činjenicu da režimski brod tone i da premijer pokušava da kupi kartu za neki drugi brod„.

Radunović navodi da su Đukanović i Marković „vezani pupčanom vrpcom pljačkanja zemlje i njenih građana i neophodno je da u cilju dobijanja fer i slobodnih izbora više ne obavljaju funkcije na kojima su sada“.

„Koristim ovu priliku da čestitamo Baranima na istrajnosti i uspjehu njihovih protesta koji su bili prava pokazna vježba kako natjerati Vladu da se povuče. Odlučna borba Barana je sjajan podstrek građanskim protestima u Podgorici da svi zajedno istrajemo u njima do pada Vlade i ostavke Đukanovića„, zaključio je Radunović.

www.in4s.net

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar