Ћирилица Latinica
15.12.2022.
Politika

Đukanović i Gvozdenović ucijenili barski SD otvaranjem afera ukoliko odbiju Raičevića

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Iako je ogromna većina članova Opštinskog odbora Socijaldemokrata u Baru bila protiv toga da Dušan Raičević nastavi da vodi Opštinu Bar u naredne četiri godine, lokalni čelnici partije Damira Šehovića popustili su pred pritiscima lidera DPS-a Mila Đukanovića i visokog funkcionera njegove partije Branimira Gvozdenovića. Tako je, praktično na silu i suprotno stvarnom opredjeljenju barskog Odbora SD-a, dogovorena vladajuća koalicija koju će od petka 16. decembra zvanično činiti koalicija „Prava stvar DPS –SDP-LP“ i SD.

Prema postignutom dogovoru Dušan Raičević (DPS) ostaje predsjednik Optšine, dok će predsjednik Skupštine Opštine Bar biti predsjednik OO i nosilac izborne liste SD Branislav Bane Nenezić.

Izvori "Barskog portala" iz SD-a tvrde da su Đukanović i Gvozdenović otvoreno ucijenili pojedine visoke funkcionere SD-a koji su iz Bara da će im otvoriti afere koje bi lako završile zatvorom zbog nezakonitih radnji koje su preduzimali obavljajući odgovorne dužnosti u važnim državnim preduzećima.

Prvi čovjek DPS-a i aktuelni šef države, prema istim izvorima, kategorički je insistirao da Raičević dobije novi mandat na mjestu gradonačelnika, čemu se SD do juče izričito protivio.

U SD-u nisu krili da su na tom mjestu željeli aktuelnog predsjednika OO DPS Bar Mladena Đuričića, koji uprkos podršci jedne frakcije unutar svoje partije ipak nije imao dovoljno političke hrabrosti da se suprotstavi Raičeviću.

Epilogom kakav se očekuje u nastavku konstitutivne sjednice SO Bar, Raičević će ujedno potvrditi i dominaciju u opštinskom odboru svoje partije, ostavljajući nedoraslu unutarstranačku konkurenciju u položaj političkih fikusa,

Potpisivanje koalicionog sporazuma trebalo bi da uslijedi u petak 16. decembra prije početka nastavka konstitutivne sjednice SO, a potom slijedi izbor Nenezića za novog predsjednika lokalnog parlamenta.

Formalnu saglasnost na sklapanje koalicionog dogovora daju opštinski odbori konstituenata nove vlasti. SDP, koji je bio na listi sa DPS-om na lokalnim izborima, očekivano će podržati dogovor DPS i SD-a.

Inače, danas će biti  održane sjednice OO DPS Bar, a potom i OO SD Bar.

Kako su mediji juče već objavili, pored svih funkcija iz prethodnog mandata, SD je politički istrgovao da u kompezaciju za odustajanje od zahtjeva da Raičević ne bude gradonačelnik  dobio i čelne pozicije u Kulturnom centru, Turističkoj organizaciji Bar, Agenciji za investicije, mjesto glavnog menadžera opštine...

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar