Ћирилица Latinica
28.01.2018.
Sport

Mornar - Budućnost

Autor: Redakcija. 0 Ostavite komentar

Prvi put u istoriji crnogorske klupske košarke duel dva sastava sa ovih prostora zaslužio je i epitet regiona. Ulog s kojim se ulazi u duel je velik: Budućnost brani lidersku poziciju, Mornar mjesto koje vodi u plej of.

Prvu od potencijalnih deset mečeva u drugom dijelu tekuće sezone Mornar i Budućnost igraju od 13:00 sati u barskoj Topolici. Bez obzira čija će serija pobjeda biti prekinuta, gotovo da je izvjesno da se poredak na tabeli ABA lige neće promijeniti nakon 18. kola, jer Budućnost ima pobjedu više od Crvene zvezde I bolji međusobni skor sa aktuelnim prvakom, baš kao Mornar u odnosu na “crno-bijele” koji sutra igraju veliki srpski derbi.

Bez obzira na to, jasno je da ni Barani ni Podgoričani neće propustiti priliku da dobiju meč makar i zbog prestiža odnosno psihološke prednosti u predstojećim duelima koji dva tima očekuju u nacionalnom Kupu, crnogorskom prvenstvu i naravno već viđenom okršaju u polufinalu plej ofa.

Bukmejkeri su ulogu favorita, i to apsolutnog, dodijelili gostima pa se na pobjedu Budućnosti u većini crnogorskih kladionica daje kvota 1,6, dok se za trijumf Mornara nudi 2,45.

Mornar i Budućnost već su dva puta ove sezone odmjerili snage, u ABA Superkupu i ABA ligi u Podgorici. Teoretski do kraja sezone, mogli bi da postave apsolutni rekord po broju međusobnih okršaja dva tima u toku jednog takmičarskog ciklusa: očekivano finale Kupa, potencijalnih pet mečeva u finalu crnogorskog prvenstva i tri u polufinalu ABA lige. Dakle uz dvije odigrane i današnju, još devet utakmica!

Izvor: Mondo

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar