Ћирилица Latinica
10.08.2022.
Sport

Pedesetoro mladih sportista iz Crne Gore na prijemu kod Vučića

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

U Palati Srbija predsjednik Aleksandar Vučić primiće sjutra oko 200 najtalentovanijih mladih sportista iz Crne Gore, Republike Srpske, Sjeverne Makedonije, sa Kosmeta i iz dijspore. Riječ je o sportistima koji se od 1.avgusta nalaze na kampu u Beogradu u organizaciji Udruženja "Sportstars".

Oni tokom desetodnevnog boravka imaju priliku da treniraju, ali se i takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu, a treninge vode profesionalni sportisti i istaknuti treneri iz Srbije.

Kamp se održava u Domu učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle", a osim sportskih treninga i takmičenja polaznici mogu da kroz šetnje upoznaju i neke od kulturnih znamenitosti Beograda.

Kamp pod nazivom "Srbija te zove" su podržala  četiri ministarstva Vlade Srbije, uz pokroviteljstvo predsjednika Aleksandra Vučića.

Iz Crne Gore je za učešće na kampu odabrano 50 mladih sportista uzrasta od 12 do 15 godina, a najbrojniji su oni iz Bara, Berana, Herceg Novog i Plužina. Tu su i talentovani dječaci i djevojčice iz Podgorice, Mojkovca, Danilovgrada... Promoteri kampa, pored ostalih proslavljenih srpskih sportista su nekadašnji rukometaš Nenad Peruničić, košarkaš Milan Gurović i odbojkaš Željko Tanasković. Kamp posjećuju i  menadžeri poznatih klubova iz Srbije i svijeta. Neki od polaznika prošlogodišnjeg kampa "Sportstarsa" već su angažovani u najboljim srpskim klubovima, a organizatori vjeruju da je među djecom koja ovdje svakodnevno treniraju po dva puta dnevno pod nadzorom istaknutih stručnjaka, dosta potencijalnih reprezentativaca Srbije u pet popularnih sportova.
Stoga je, kažu organizatori, moto ove izuzetne smotre sportista "Igraj za Srbiju - Srbija te zove" .
 

 

Komentari
Danica
Danica: Bravo djeco nasa dobra. Srbija majka Vam je raširila ruke i srce a ovdje nema hljeba u nedodjiji koju hoce da nam omrznu Milo, Zdravko, Dritan i slicna bagra
10.08.2022 15:35
Баранин
Баранин: Бар вазда уз Србију
11.08.2022 16:40
Sta pricas zeno???!!
Sta pricas zeno???!! : U ovoj kako je Vi rekoste nedodjiji, zive ljudi. Ima dobrih i loših, kao i svuda. Nit Milo, Zdravko i svii na gomili mi je nisu, niti mi je ikad mogao omrznuti. Ovo je najlepsa zemlja na svetu, koju Vi nazvaste nedodjijom. Zasto se jednostavno svi, pa i Vi koji tako mislite ne odsele i lepo presele gde im je lepse? Mislim da bi vazduh, energija i nacin zivota tada bili mnogo lepsi. Do tada, postujte gospodjo zemlju u kojoj zivite, jer kako cete voleti drugu ako za svoju kazete ovako. A deci mogu da kazem da i tu i ovu zemlju izgradite nekada davno svi ljudi zajedno na radnim akcijama, ne stedeci sebe i svoju snagu da bi vi deco mogli i poci tamo. A i Vi otici draga gospodjo.
11.08.2022 16:53
Za.Danicu
Za.Danicu: E crna Danice pa tebi su vrane i to malo mozga sto si imala popile i sad avetas po ovom portalu.Sta ti radis ovde sto ne ides kod majke grom te avetnu gadjao kreni i ne vracaj se vise i kad vidis kako je kod majke lijepo zovi sto vise ovih cetalja sto misle kao ti i pravac Pirot,Babusnica,Kursumlija,Surdulica boje vam se nevidjelo.
12.08.2022 16:03
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar