Ћирилица Latinica
19.10.2024.
Политика

НСД: подржавамо протесте против насиља, одавно тражимо да школе ангажују социјалне раднике

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Општински одбор НСД Бар подржава оправдане протесте грађана Бара којима се тражи боља заштита дјеце од вршњачког насиља и адекватан одговор државних органа на ту девијантну појаву. Ово је поводом отопчињања данашњег протеста у граду под Румијом у вези са рањавањем малољетника Д.М (17) у дворишту барске Гимназије саопштено из овдашњег локалног одбора странке Андрије Мандића.

Овај проблем је, подсјећају, посебно изражен у Бару, гдје већ из године у годину се дешавају алармантне ситуације у којима се угрожава здравље и живот дјеце и омладине.

"У том смислу су потребне системске измјене законодавног оквира. Још прошле године наш одборник Бранимир Лакићевић је захтијевао да се кроз законске прописе уведе под обавезно запошљавање социјалних радника у свим средњим и основним школама, јер је социјални радник неко ко дјелује проактивно и унапријед рјешава проблем, односно утиче како до проблема не би ни дошло. Овако више једноставно не може. Статус quo и декларативне подршке немају смисла. Проблем треба ријешити одмах. Пребукиране школе, неадекватни школски садржаји су нешто што ученицима чини да школу сматрају као мјесто у којем се треба сто краце задржати, а не као што би требало - мјесто у којем се стичу знања и навике које ће им бити потребне за будући живот" - стоји у саопштењу ОО НСД Бар-

Коментари
Лаки
Лаки: Коректно и паметно.
20.10.2024 00:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar