Ћирилица Latinica
16.10.2024.
Политика

Ђуровић: ДПС 30 година водио политику исељавања становништва

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Попис становништва у Црној Гори је показао да су ДПС и њихови сателити водили катастрофалну политику у посљедњих 30 година, сматра шеф посланичког клуба Нове српске демократије (НСД) Дејан Ђуровић.

“Политика те партије је да све што ваља упути у иностранство, а они да владају 30 година. То су резултати пописа и њихова шема по којој су владали. Зато имамо негативни природни прираштај и мањи број становника. У Шавнику је висе гласача него становника”, указао је Ђуровић у емисији “Клуб А плус”.

Ђуровић је казао да се стога мора створити амбијент да грађани добро живе у својој земљи и у добрим условима.

“ДПС је направио такав амбијент да су људи одлазили из државе. Зато морамо да направимо национални програм са којим ћемо младе научнике вратити у Црну Гору”, оцијенио је Ђуровић, гостујући на Аплус телевизији.

Ипак, мишљења је да је попис био демократски спеоведен и да је показао да може нешто да се уради на задовољство свих субјеката.

“Наратив опозиције је био да након пописа неће бити грађанске државе, нису могли да имају никакве примједбе. Са овом парламентарном већином нема негативних конотација након избора и нема незадовољних”, рекао је он.

Он је честитао грађанима и организаторима пописа, поручивши да притужби није било, љутње, а ни протеста.

“Ово је први слободан попис након 1945. године. А поруке да је Београд утицао на исход пописа и избора су неозбиљне флоскуле ДПС-а”, закључио је Ђуровић.

(Aplusme.me)

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar