Ћирилица Latinica
09.05.2024.
Политика

Пада Влада ако се гласа за антисрпску Резолуцију о наводном геноциду

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Демократска народна партија сматра да је данашња изјава премијера Милојка Спајића да ће Влада Црне Горе гласати за Резолуцији о Сребреници, нанијети непоправљиву штету српском и црногорском народу у Црној Гори, уводећи нас у друштевно политичку нестабилност и додатну поларизацију.

"Нажалост, овим чином Влада Милојка Спајића је озбиљно пореметила односе и са нама најближом Републиком Србијом и Републиком Српском, сврставајући се у подржаваоце тезе и злокобног наума о жигосању српског народа као геноцидног" - саопштио је лидер ДНП-а Милан Кнежевић.

Такође, констатовао је он, да је оваквим ставом Милојка Спајића грубо нарушен коалициони Споразум којим је јасно прецизирано да нова извршна власт неће потенцирати и отварати теме које ће нас дијелити по националним, вјерским и идеолошким шавовима.

"Ако томе додамо неумитну и оптерећујућу чињеницу, да нико од потписника коалиционог Споразума још није видио економски програм назван Европа сад 2, који је доминантно и опредијелио нашу подршку Влади Милојка Сапјића, а чија реализација је у овом тренутку веома упитна, наша тврдња о озбиљности друштвено политичког тренутка добија на тежини.

Зато обавјештавамо премијера Спајића да су непостојање економског програма Европа сад 2, индолентан, нестручан и врло сумњив и скандалозан начин понашања и рада једног броја министара, али и данашња подршка Резолуцији о Сребреници, довели у питање нашу даљу подршку његовој Влади.

А то даље подразумијева да је у питање доведена и наша подршка евентуалној реконструкцији Владе у јуну. ДНП- у није прихватљиво да тргује ни са срамним етикитрањем српког народа, али ни са жртвама Сребренице, како би заузврат добио министарске позиције у Влади .
Свакако, коначну одлуку о даљој подршци влади Милојка Спајића донијеће Предсједништво и Главни одбор у догледном временском периоду" - казао је предсједник ДНП-а.

Коментари
гаврило
гаврило: Милане само да вас зној фотеље не повриједи! Одавно Србство плаћа због својих шпијуна и фишкала, ваљда и ви нећете доживјети ту судбину да вриједите онолико колико вас може чоек попишат!
09.05.2024 16:07
LOLA CG
LOLA CG: Danas je Dan pobjede nad fasizmom. S.irite fobije i strasti pada 1041- 1045; ipak dohvatismo 2024 godinu mrzeci sami sebe. Prljavi geni plove i morem i nebom. A kiliko je onih koji se zove Č0VJEK- a hodamo zajedno zemljom. Tuga.
09.05.2024 21:20
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar