Ћирилица Latinica
17.04.2024.
Политика

Вукићевић: За већину држава свијета Космет је саставни дио Србије

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Троје посланика из Црне Горе у Савету Европе, приликом одлучивања у Парламентарној скупштини СЕ о препоруци да тзв. Косово буде примљено у чланство, гласали су разлитичито.

Тако је Борис Мугоша из Социјалдемократа гласао за, против је била Маја Вукићевић из Демократске народне партије, док је Василије Чарапић из Покрета "Европа сад" био уздржан.

Чарапић је, уочи гласања у ПС СЕ, подржао амандман Италије који подразумева прво испуњење услова у вези са Заједницом српских општина, па тек након тога пријем Косова у Савет Европе.

Посланица ДНП Маја Вукићевић током дискусије у скупштини рекла је да она неће подржати одлуку, јер, иако је Црна Гора признала тзв. Косово, посланици могу да гласају по сопственом ставу, што значи да ће се чланови црногорске делегације разлитичито опредијелити на гласању.

"Овдје сам да будем глас оних људи који су гласали за мене у Црној Гори. За Србе, гдје год живјели, Косово и Метохија је камен темељац наше вјере и историје“, рекла је Вукићевић.

Указала је и да у међународној заједници нема консензуса да је Косово држава, јер већина земаља чланица УН не признаје Косово, као и све земље ЕУ, као и да никада у историји Савета Европе, територија није тражила чланство.

Коментари
Baka
Baka: I svijeta i gakaksije . Naravno
22.04.2024 02:07
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar