Ћирилица Latinica
24.08.2023.
Хроника

Аида Србе назива стоком и пријети да ће из Црне Горе отићи тракторима: Јавна пријетња и новом "Олујом"

Аутор: Редакција 14 Оставите коментар

Уредништво "Барског портала" поднијело је Основном државном тужилаштву у Бару кривичну пријаву против Аиде Омербожовић Хадиахметовић због јавно испољеног говора мржње.

Она је, наиме, на фејсбук страници "Барски портал" 18.августа испод текста "ВЕЛИЧАНСТВЕНО СРПСКО ВЕЧЕ У СУТОМОРУ: Журка слоге и љубави" написала са свог профила коментар следећег садржаја: "Стоко оставите паре и трактором за Србију хахааааа".

Истовремено Уредништво нашег медија, уз одговарајуће доказе, кривичну пријаву поднијело је и против власника фејсбук профила са називом "Cromont Crnogorac" који је испод истог линка са текстом о журци у Сутомору написао следеће: "Славите ви на кур.у сви литијаши која багра се свјецког гласа долази вам нова Олуја нема вам спаса".

Из ОДТ Бар је нашем порталу потврђено да је кривична пријава примљена и да је предмет у фази извиђаја.

Ово иначе није први пут да се испод текстова на "Барском порталу" демонстрира говор мржње и фашизам од стране острашћених појединаца, иако  нашом уређивачком политиком, као што је познато, промовишемо толеранцију, суживот и афирмацију најпрепознатљивијих вриједности Црне Горе, њене традиције, историје и културе.

Наша редакција очекује да ће ОДТ у овом случају реаговати професионално и након утврђивања чињеница, сходно доказима које смо поднијели, квалификовати дјело и пред лице правде извести промотере мржње, фашизма и етничког чишћења.

 

Коментари
Gorica
Gorica: E takve osobe nam kontaminiraju cist vazduh. Ti miroljubivi i "mirišljavi". Gadluk najgadniji. Pi.
24.08.2023 12:51
Вуксан
Вуксан: Милојко, прими је у Владу. И тако си све овакве узео.
24.08.2023 12:59
Ilhan
Ilhan: Ta spodoba nema vjeru ni naciju. Ološka rabota. Podrska Barskom portalu sto je procesuirao te fasiste
24.08.2023 13:01
Topolica
Topolica: Multietnicki sklad u baru, prica za budale, oni binekog na traktore no da ne bude poslije plakanja...
24.08.2023 13:18
Ilhan
Ilhan: Stidim se i u njeno ime. Ovo nijedan castan Musliman nece ni da pomisli a ne da napise. Podrska Barskom portalu sto je procesuirao ovu zenu punu mrznje i tog drugog tikvana koji je pomenuo Oluju. Oluja mu u kucu bila.
24.08.2023 13:20
CG
CG: Po prezimenu i jednom i drugom ne bih rekao da je od porodica barskih Muslimana koji su vazda bili mirni ljudi i spremni na suzivot. Oni jako znaju svoje porijeklo posebno Mrkojevici a i ostali jer su to sve nasi davni brastvenici katunjani, rijecani,ljesnjani, crmnicani i oni do toga drze i nijesu spremni na ovakvu mrznju. Ovo sve dolazi iz Rozaja tj iz Raske ili ti Sanduaka valjda bi zeljeli da od CG naprave Saudi Arabiju.
24.08.2023 14:09
Za cg
Za cg: Ne noces ss 😆 😆
24.08.2023 14:41
BaranIN
BaranIN: Nema ovdje baranke ljudi,ovo nije naša baranka nego neko od ovih pridošlica sa strane koji su se doselili ovdje,mi ih primili kao svoje i ovako nam vraćaju.Najstrožije je treba kazniti!Da ima Zakona bar 3-6 mjeseci zatvora je minimum za ovo.Stidim se u njeno ime kao pravi Baranin.
24.08.2023 15:26
Objektivan Barski Musliman
Objektivan Barski Musliman: Redakcijo treba biti objektivan i ne siriti mrznju medju narod a to upravo radite vi portal in4s sve nas koji ne mislimo kao vi nazivate ustase i to vam je normalno ali kad se spomenu cetnici tu ste jako osjetljivi .Ne podrzavam ove sto su to pisali ali vi vasim tekstovima provocirate gradjane koji ne misle kao vi.Primjer kad je na Utjehu izvjesni Medo Djurovic istjerao Rozajce sa bazena i javno rekao da mrzi Muslimane svi su to objavili i osudili a vi gospodo niste nasli za shodno ni da objavite ni osudite znam da necete ovo objaviti ali bar procitajte.
24.08.2023 16:08
Ђука
Ђука: Предлог Милоку од Дон Мила да је уѕме ѕа Амбасадора у Њујорку
24.08.2023 20:14
гаврило
гаврило: Објективном барском муслиману: јадан не био какав си тек када ниси објективан!
25.08.2023 07:34
Љутко
Љутко: Бар који се поноси са вјерским складом и суживотом...
25.08.2023 08:49
Srpkinja/Crnogorka
Srpkinja/Crnogorka: Govor mržnje sam po sebi i ne bi bio toliko opasan ukoliko bi ostao „mrtvo slovo na papiru“, međutim u postkonfliktnim državama postoji bojazan da govor mržnje može voditi u nove podjele u društvu, pa čak i prouzročiti izazivanje nacionalne i vjerske netrpeljivosti i dovesti do ugrožavanja sigurnosti građana. Aidu i slicne drasticno kazniti za primer. Dosta je bilo "oluja" i krvi i nase i njihove i svacije. Nek nam deca zive u miru a one koji i dalje ratuju u bele kosulje sa kopcanjem na ledja.
25.08.2023 18:48
Skuter
Skuter: Ova je sa draca iz pg
26.08.2023 15:02
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar