Ћирилица Latinica
22.04.2018.
Politika

Neobičan zahtjev DPS-a: Da urednik "Barskog portala" objelodani ko mu dostavlja informacije iz naše partije

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

Reagujući na naš tekst objavljen juče pod naslovom "DPS Šušanj predložio Klikovca za nosioca liste" (http://barskiportal.com/lat/politika/dps-%C5%A1u%C5%A1anj-predlo%C5%BEio-klikovca-za-nosioca-liste.php) Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Bar pozvao je urednika našeg medija da objavi identitet osoba koje mu dostavljaju informacije o dešavanjima u toj partiji.

"Očekujemo da urednik Barskog portala pokaže makar malo dostojastva i profesionalnosti i javno saopšti imenom ko mu je iz odbora naše Partije potvrdio informaciju da će nosilac, na narednim lokalnim izborima biti, naš uvaženi član Dejan Klikovac" - stoji, pored ostalog u reagovanju DPS-a Bar.

DPS u istom reagovanju optužuje uredništvo "Barskog portala" da, kako navode, nastavlja sa ustaljenom praksom širenja dezinformacija, manipulacija, spinovanja i obmanjivanja javnosti.

"O kredibilnosti i tačnosti informacija koje plasira Barski portal nećemo trošiti puno riječi s obzirom da je opštepoznatno da Barski portal nije ništa drugo nego p.r. služba Demokratskog fronta.

Svjedoci smo da se svi tekstovi pišu, uređuju i cenzurišu u kancelariji Nove srpske demokratije, tako da ne čude svakodnevne laži koje se plasiraju na račun našeg Opštinskog odbora.

Čitanost u proteklih par mjeseci zasnivaju na licitiranju ko će iz redova našeg Opšinskog odbora biti nosilac liste na predsjedničkim izborima.

Pored svih laži koje plasiraju na naš račun, za jednu stvar im veliko hvala!

Drago nam je da i oni koji su oštri protivnici naše politke toliki broj kvalitenih ljudi iz naših redova koje promovišu i prepoznaju kao dostojne te funkcije, s obzirom da takvih u svojim redovima nemaju!

Nakon Raičevića, Lalevića, Srzentića i Franovića na red je došao još jedan vrstan kadar naše Partije. Obrazovan čovjek, profesionalac u svom poslu i dobitnik brojnih priznanja, Dejan Klikovac.

Takođe, oštro demantujemo navode koje je Barski portal plasirao o navodim pritiscima koje koordinator predsjdništva DPS-a za Bar, Branimir Gvozdenović, vrši na lokalne funkcionere, te uredništvo podsjećamo da je uloga koodrinatora Gvozdenovića obezbjeđivanje dodatne sinergije i podrške, a sve u cilju ostvarivanja što veće podrške građana Bara, što se i pokazalo na prošlonedeljnim izborima, kada je naš kanditat u Baru osvojio 54%.

Kako redovno putem medija informišemo javnost, OO DPS Bar već duži vremenski period sprovodi aktivnosti kroz Mjesne odbore,sve sa ciljem prikupljanja predloga za izbornu listu, koja će biti najbolji izbor svim građanima Bara, a za koju smo sigurni da će ostvariti veliku podršku" - zaključuje se u reagovanju.

 

Odgovor urednika "Barskog portala" DPS-u: Ništa niste demantovali

 

U vezi sa nepotpisanim reagovanjem DPS-a Bar, koliko god ne zavrjeđuje ozbiljniju pažnju, želim da vam u ime "Barskog portala" poručim sledeće:

Vaš zahtjev da saopštimo imenom izvor informacija iz DPS-a je do kraja neozbiljan, jer su zahtjevi mnogih naših izvora iz vaše partije za diskrecijom više nego opravdani, i za razliku od vas mi ne želimo da crtamo nikome metu na čelu.

Naše izvore poštujemo i s pažnjom čuvamo. Po potrebi i njegujemo.

Uzgred, poziv da objelodanimo identitet izvora koji prilično nepromišljeno upućujete insistirajući na dostojanstvu, po svojoj sadržini je nečuven i vjerovatno jedinstven, ne samo u Baru i Crnoj Gori.

I što je ključno: Nigdje u tekstu na koji reagujete ne stoji da je bilo ko iz Opštinskog odbora DPS-a potvrdio "Barskom portalu" da će uvaženi gospodin Klikovac biti nosilac liste te stranke na lokalnim izborima 27. maja.

Jasno smo naveli da je Klikovca za nosioca liste DPS-a predložila grupa aktivista i članova MO DPS-a Šušanj na čelu sa Dušanom Đurašićem, i da je taj organ stranke (dakle Mjesni odbor) prihvatio predlog. 

S druge strane, iz vašeg Opštinskog odbora nam jeste potvrđeno da je osim Mjesnog odbora DPS-a Šušanj, kandidaturu podržao i lično predsjednik MZ Šušanj gospodin Pešo Glavanović.

Vi, kao što čitaoci imaju priliku da se uvjere, nijeste demantovali baš ništa iz teksta na koji reagujete, već dajete sebi za pravo da "demantujete" nešto što nigdje ne piše, čak ni u najavi.

Jednim jedinim slovom nijeste negirali da su MO DPS-a Šušanj i MZ Šušanj stali iza Dejana Klikovca !

Ne sporimo vam pravo na maštu, ali istovremeno savjetujemo da smanjite doživljaj kad su ocjene o našem portalu u pitanju.

Moraćete se pomiriti sa činjenicom da ovaj medij uživa veliku popularnost u Baru, i da je poslije četiri mjeseca rada prevazišao lokalne okvire.

Shvatamo da nijeste svikli da budete kritikovani od strane lokalnih medija, i da nijeste očekivali da će se naći neko ko je dovoljno profesionalan, odgovoran, pa i neustrašiv (koliko god vam zakon ležao u topuzu), da izvještava o svemu što javnost zanima, a tiče se, pored ostalog, i vaše partije. 

Podstičemo vas da i dalje pratite "Barski portal", kao što i mi pratimo s pažnjom aktivnosti DPS-a.

 

Milenko Jovanović

Glavni i odgovorni urednik

"Barskog portala"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari
Keka
Keka: e pa budala ovih, sta traze od novinara. Ima li ko da ih nauci da se ne prosipaju ovako. Kako ih navlacite ko ovce na so....
23.04.2018 01:24
Sonja
Sonja: Kako se izblamirala Branka stoti put ! Pa cijeli Bar zna da špijate jedni druge i vama je kriv Barski portal sto ne cuti o tome. Evo vam ga odgovorise da se pokrijete ušima. Nego sto cete sa Cakanom, on racuna na vase glasove i SD i Bosnjake ? Opozicija ga mrzi, posebno kad su ga vidjeli da je Milu dao podrsku i dosao mu na konvenciju. Na muke ste s njim, kao CIA sa BiN Ladenom sto je bila. Oni ga stvorili pa poslije lele boške. Sve se placa sve se vraca.
23.04.2018 04:18
conte
conte: , ha ha ha Treba ih njegovati..mada je mali problem sto ih ima previse.. Bravo Misko.
23.04.2018 08:59
za sonju
za sonju: Draga Sonja, vi se stalno nesto radujete na kratke staze i likujete , DPS je najaca partija i uvijek ce biti na vlasti i u CG i u Baru, evo opet cete do 27 maja imati nadu i pisati svasta, a onda 28 maja ce te utihnuti kao i sada.
23.04.2018 13:34
Strsljen
Strsljen: Ko sr zadnji smije najsladje se smije-vidjecemo na lokalnim ixborima :-D
23.04.2018 15:17
PODGOR
PODGOR: Sto misli B ranka i njene sestre da im je je ovo sa bratom tate P etra vrijeme dosta su do sada unovcile sa bratom i oteli od NARODA
24.04.2018 18:05
Mundo
Mundo: Brano i Slobo Pajovic su braca od tetaka i Slobo ce bit nosilac liste. Brano je postavio sve i svakoga u Baru. Srzentic neoismeni Narcis mu je operisao oca Marka, dobio sat od 29.000 eura i sve funkcije. Zarka je izabrai narod i opet bi ga izabrao da ide samostalno, pa mu je postavio za glavnog administratora, Zorana Radojicica brata od strica Radenka Radojicica , Branovog kuma. Zoranovu Cerku je zaposlio u Upravu za dijaaporu na mjesto drugi sekretar diplomata. Brano je suvlasnik vjetrenjaca na mozuri, a brat od tetke Marko Vujovic, konsultant, vlasnik firme MCM. Itd itd itd. Bice jos u nastavcima,
26.04.2018 01:39
Љутко
Љутко: Јели истина да је Срзентић изјавио да ће обријати браду а пуштит бркове ако више не буде Градоначелник?
27.04.2018 15:39
Rajo nk
Rajo nk: Olos dps-ovska
01.05.2018 15:16
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar