Ћирилица Latinica
25.07.2024.
Politika

Ustaška posla

Autor: Redakcija 17 Ostavite komentar

PIŠE: Marija Popović

 

Naslov ovog teksta u dvije riječi najbolje ilustruje odnos većine građana u Crnoj Gori prema odluci hrvatskih vlasti da personama non grata proglase Andriju Mandića, Milana Kneževića i Alesksu Bečića.

Ovakav zaključak je više nego jednostavno donijeti i ovlaš osluškivanjem reakcija na socijalnim mrežama, koje su i te kakav reper za nefromalno istraživanje društveno - političkih neprilika. Još ako se ima u vidu da je ovakva odluka Zagreba uslijedila samo dva dana nakon što su politički predstavnici Srba ušli u izvršnu vlast na državnom nivou u Podgorici, onda "dobija na punoći" proustaški gest "lijepe njihove" koji se pravda "nepotrebnim usvajanjem Rezolucije o Jasenovcu" od strane crnogorskog parlamenta. Reklo bi se čak da su trojici političara, koji su ujedno lideri svojih partija, krajnje nenamjerno, pojačali rejting među "pučanstvom". Čudi da se nesvakidašnje duhoviti Knežević u svom maniru nije zahvalio sa ovdje ustaljenom parolom "Bravo, komšije!". Nije im, istinu za volju, ostao dužan, izrazivši "zabrinutost" porukom "Ubiće me žena! Propade rezervacija za Rovinj". Dostojanstveno je, kako dolikuje prilici, "loptu u dvorište susjeda" vratio i Mandić, kazavši sa pozicije predsjednika Skupštine "da nijedan dobronamjerni čovjek nije mogao očekivati da će se moderna Hrvatska poistovećivati sa (Pavelićevom) NDH na način što će liderima tri stranke koji su osudili najstravičniji zločin zabraniti ulaz u Hrvatsku".

Nejasno je jedino što je Bečić požurio da se pravda i iščuđava zbog "crvenog kartona" koji je dobio od "kockastih", na sav glas potencirajući kako je on nacionalni Crnogorac (šta god mu to značilo). Podsjetio je svojim "ridanjem" lider Demokrata na trenutak na Aleksandra Kralja, vaterpolo golmana Crvene Zvezde, koji je u  strahu za goli život od neoustaša u Splitu, kada su prije neku godinu nasrnuli na njega nožem zbog klupskog grba, uskliknuo  - "Ja sam Crnogorac!", a snimak napada na njega gotovo brzinom svjetlosti je postao jedan od najviralnijih tih dana.

Odlično je Goran Danilović, kazao da su ove „kazne“ od strane Hrvatske političarima u Crnoj Gori -  jadne!

"Mandić, Knežević i Bečić su proglašeni nepoželjnim u Hrvatskoj zbog izglasane rezolucije o genocidu u dva nacistička i jednom nacističko-ustaškom logoru smrti tokom II  svjetskog rata?

Demokratske države bi trebalo da se stide stravičnih zločina genocida počinjenih bilo kad na svojim teritorijama, a ne da da zbog ukazivanja na zločin uvode sakcije" - ukazao je lider Ujedinjene Crne Gore.

Komentari
Branko
Branko: Aleksa je unikat. Ja vjerujem da je posao u ambasadu NDH da moli za oprostaj
25.07.2024 19:10
Лаки
Лаки: Са багром се и треба спрдати. Браво, Милане! Андрија озбиљан али убојит, а ово мало бечка боље не коментарисати
25.07.2024 19:45
Bodin Srbski
Bodin Srbski: Nasa Primorsko-zagorska Srbija (koja se greskom zove Crna Gora, jer je to iskljucivo lokal geografski naziv za cetinarski kraj oko Cetinja) imala je obavezu da donese rezoluciju o Jasenovcu jer su u Jasenovcu stradali nasi Srbi, stokavski gdje jekavci, odnosno kako starosedeoci srpskih zemalja koje se nalaze na podrucju danasnje Hrvatske, tako i oni Srbi koji su bili porijeklom sa podrucja danasnje Crne Gore, a bilo ih je mnogo!! 35 posto, a mozda i nesto vise, tih srpskih velikomucenika je bilo relativno blizim porijeklom iz nasih zemalja ovdje, a daljim i do 66, 67 posto a i da nije, sve jedno!! U Jasenovcu su na najpakleniji nacin stradali i Pavle Djurisic i njegovi mnogi cetnici, srpski rodoljubi koje je dovelo do vrata pakla ono smece Sekula Drljevic!!!! Naravno, sada se ovdje bune protiv te rezolucije sledbenici ideologije Sekule Drljevica koji se toliko zalagao za njihovo crnogorstvo!!!! Pojam Crne Gore se preobratio u svoju sustu suprotnost vremenom i tako postao negator svega izvorno srpskog ovdje, pa je samim tim za Srbe postao jeko opasan i preteci!!!! Mi cemo tu cistu geografiju obuzdati i svesti na njenu pravu meru, i to tako sto ce to biti mala regija u okviru nase Primorsko-zagorske Srbije i tacka, tu nece biti nikakvog popustljivog sentimenta!!!! Navicice se svi na takvo prirodno stanje stvari, to je samo pitanje vremena i navike, ne boli to uopste!!!! Nego, Hrvati su divlje odreagovali jer oni znaju da im je drzava samo donekle vesto zamaskirana i prerusena stara NDH-a drzava, pa su se nelukavo i nespretno odmah odali i tako se u potpunosti otkrili!!! Bas briga nase Srbe Mandica i Knezevica za takvu glupost kao sto je ova zabrana ulazka u Hrvatsku, smijesno!!!
25.07.2024 19:54
ANTONIJO
ANTONIJO: Sto imate da branite vojvodi pa on svakako od 90tih ne smije ni pomisliti da predje Debeli brijeg odmah bi bio uhicen za ratne zlocine po Konavlima,Caftatu on moze samo do Srbije i nidje drugo.
25.07.2024 20:18
Za Bidona
Za Bidona: A dje si Latinu stari, ajde jedva cekam da krenes da svodis… kako kevce iz šupe neke, bice operisan sam kad dodje vrijeme. Je li sa parizerom sendvič? Pod 1. Navedi neku bitku da je Srbija dobila u ratu? 2. Reci iskreno jeste li bjezali na Krf da se sklonite? Ili ste na ljetovanje isli kolektivno?? Pipun i Lubenica izdajnici istorija ce pokazat.
25.07.2024 20:38
Дрндоје
Дрндоје: Ухватиће их усташе за мираша све тројицу
26.07.2024 00:31
Za Bodina
Za Bodina: Šajkadžijo stara,samo naprijed.Možda ćeš i ti voditi MINISTARSTVO BUDALAŠTINA
26.07.2024 07:01
Gano St Bar
Gano St Bar: Aleksa ( LEKSI) je lice bez trunke ljudskosti i bez imalo srama sa smješkom.
26.07.2024 07:09
гаврило
гаврило: Изгледа да нам зла није било довољно! Ође сазријева неко ново хрватско цвијеће...
26.07.2024 08:08
Zizo
Zizo: Izgleda da su četnici zaboravili na zlodjela iz 90-ih.Šta su sve radili i opet pokušavaju da ponove.Zdravi ljudski um nemože razumjeti šta ove individue u jagnjećoj koži rade i smjeraju.Samostalna i nezavisna CG neće dopustiti da četničke horde uništavaju našu samostalnost
26.07.2024 09:41
Primorac
Primorac: Svaka cast nasem Bodinu Srbskom, analiticki je jako ostroumno secirao ovu nakaznu crnogorstinu sto se prodaje kao nekakav nacion. Srpsko Primorje i pravi Srbski Bar su za Bodina Srbskog, a to je isto i sva Zeta i dalje citav srpski sjever. Ovi crnogorci nacionalni su nejaki jadnici i bez ikakvih argumenata su ljudi, svjeza pseudo nacija koju je strah sto uopste postoji.
26.07.2024 09:54
Za.Gavrila
Za.Gavrila: Zlo ste vi Gavrilo posrbice i domace izdaice prizivate zlo zlo vas ceralo do vijeka.
26.07.2024 10:37
za Drndoja
za Drndoja: Uhvatili su i Pvla Đurišića, a mogli bi i oni da ostanu bez miraša.Da ne bješe Sekule, do jedan bi završio u staroj Gradišci.
26.07.2024 11:22
❤💙🤍
❤💙🤍: Mirni domace ustase,mirni drkljani prodata boranijo,lopovi,spijuni,kukavice,poltroni...nikad vise duduklianaja nesojska 2006
26.07.2024 12:17
za Zizo
za Zizo: o čemu ti pričaš...kakvi nonsensi..
26.07.2024 15:28
I G
I G: Niko ne odgovara na pitanja? Ne radi Wiki.rs?
26.07.2024 21:26
XYZ
XYZ: Ništa čudno...na vlasti su oni koji uništavaju suverenu,građansku Crnu Goru.Kakva je razlika između ustaša i četnika...ako vam vojvoda Mandić vodi skupštinu...šta očekujete.Niko normalan ne negira zlo u Jasenovcu,ali ovi "heroji" se našli da oni nekom objasne šta se tamo desilo...naravno sve po instrukcijama njihovog mentora iz Beograda.
27.07.2024 10:54
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar