Ћирилица Latinica
24.07.2024.
Политика

Влада без националних Црногораца и политичко опело ДПС-у

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

ПИШЕ: Марија Поповић

Својеврсни крици и лелек из посланичких клупа ДПС-а и СД-а обиљежили су јучерашње засиједање црногороског парламента током којег је изгласана одлука о реконструцији Владе.

"Ово је Влада којом се управља из Београда и Москве.

Глава и мозак ове операције је у Москви. Газда и шеф ове Владе је Андрија Мандић и зато у њој нема националних Црногораца. Зато се покушавају ућерати у тор и оставити ван било каквих утицаја на процесе у Црној Гори, али као и много пута у историји, снаћи ћемо се. Опстајали смо 1000 година опстаћемо и у односу на на ову рашумонијаду у црногорској Влади која је окупила све који су помислили да је лијепо бити власт”, казао је током расправе, поред осталог стандардно србофобични Андрија Николић, посланик ДПС-а, партије која је синоним за екстремизам, издају и приватизацију државе у корист мафије која је суштински управљала скоро три деценије Црном Гором.

Очајнички приземни су били наступи других опозиционара из партије коју је донедавно предводио Мило Ђукановић. Узалуд је Милан Кнежевић, лидер владајућег ДНП-а подсјетио да у Влади има националних Црногораца попут Алексе Бечића (Демократе) и његовог партијског друга Данила Шарановића... Нема па нема, грактали су из клупа ДПС-а. Оптуживали су редом и представнике Бошњачке странке да раде против интереса својих сународника, "јер улазе у коалицију са странкама којима је шеф четнички војвода Мандић".

“Црногорски Бошњаци су они који нијесу заслужили да данас бошњачко име помињемо у контексту служења Андрији Мандићу, четничком војводи, славитељу Драже Михаиловића и Павла Ђуришића, бранитељу Ратка Младића и Радована Караџића, негатору геноцида у Сребреници, као јасне поруке свим Бошнацима”, казала је посланица ДПС-а Александра Вуковић-Куч.

Сад је, додала је она видно узбуђена, вријеме да се брани ова Влада од Вучићеве Владе.

“Ова Влада је посијело Андрије Мандића, антицрногроска и омча око врата грађанске Црне Горе. Давите је данас. Мислите да ћете је удавити? Нећете тако ми Христа и Алаха, кунем се над Библијом и Кураном. Нећете!”, поручила је она.

Шеф опозиционог Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић, чија позитивна улога по друштво у цјелини за вријеме обављања премијерске функције није упитна, такође је видио "четничке замке" током расправе о реконструкцији Владе. Тако је Ервину Ибрахимовићу "отпјевао" рефрен своје "новокомпонавне пјесме" "...све су страже, све су страже - Ибрахимовић Драже". Тако је. крајње беспотребно, опет почео да личи на свог некадашњег шефа партије Дарка Пајовића.

Осим проблематизовања питања (не) учешћа националних Црногораца у реконструисаној Влади, ДПС-ови посланици пробали су да оспоре и бошњаштво представника Бошњачке странке, поручујући да не могу бити релевантни представници тог народа они који сада врше власт са негаторима "геноцида" у Сребреници и томе слично. 

Уосталом, све и да је онако како  покушавају да театрално-оајнички представе, националних Црногораца никада прије 1945. није ни било у било којој струкктури власти Црне Горе, јер у националном смислу нису ни постојали. То је свима добро позната историјска чињеница, о чему се, уколико има сумњи, сви могу увјерити у државном Архиву на Цетињу.

Све док их није по налогу Јосипа Броза за нацију прогласио Милован Ђилас... Премда се због тога жестоко покајао, а сам се до краја живота национално изјашњавао онако како се и родио - као Србин.

Све до 1945. у Црној Гори, кроз цијелу њену историју, живјели су искључиво Срби у три вјере (православци, католици и мухамеданци). Њих 95,5 посто у односу на укупно становиштво.Такође и 4,5 посто Арнаута (Арбанаса) како су се тада изјашњавали данашњи Албанци.

И, да, на крају : Догодине на Ловћену!

Коментари
Spricer majstor
Spricer majstor: Marija, pokopa ih. Nema nikoga iz ovih klupa sa slike da im nije makar djed bio Srbin, ako ne i otac. Crnogorci su izmiljena kategorija, svi znaju to bez budale i zlotvori nase Crne Gore
24.07.2024 02:33
гаврило
гаврило: На Цетиње у Архив, и ти Капелинка, ђе се кунеш и на Библију и Куран да видиш да вас и Бошњака до 1945 није било ниђе! Из чега сте се изљегли и сада само сипате отров и трујете Народ, чоек би река: Из Покварених Јаја и ви и они!
24.07.2024 09:15
❤💙🤍
❤💙🤍: NIKAD VISE nesojska,spijunska,poltronska,lopovska i antisrpska milogora,pa,pa dudukljani i ustase,NIKAD VISE....navikavacete se na istorijsku Njegosevsku Srpsku Crnu Gora!
24.07.2024 10:59
Ilija Garašanin
Ilija Garašanin: Lijepo Vam pune tikve Crkvu… Najace mi je ovo po direktivi iz Servie- svi grakćete isto : izmisljenna nacija, broz,djilas,nisu postojali, a vrhunac je Do godine na Lovćenu - zaboravili ste brzo Prizren?? Jeli opet problem sa ram memorijom ? Znaci Vi ste preci šetača opanaka?? Ne ne, preci onih zbog kojih su nastali šetači opanaka?
24.07.2024 13:54
Sasaa
Sasaa: Ova vlada treba da vlada i da pruži ljepsu budućnost cvima nama u CG a ne da širi mržnju kao DPS i ostali sateliti Srecno
24.07.2024 14:34
BodinSrbski
BodinSrbski: U osnivi Srpske Crne Gore koja je prvobitno bila samo jugozapadni dio Gornje Zete, iskljucivo mali kraj oko Cetinja, pa tek onda kasnije cijela Katunska nahija, da bi se potom taj geografski pojam Crne Gore prosirio i na tri preostale nahije, Rijecku, Ljesansku i Crmnicku, lezi prvobitna Primorsko-Zetska Srbija, koja se zvala samo Srbija i to za vrijeme Jovana Vladimira i srpskih Vojislavljevica ali i Viseslavljevica koji su takodje sa Primorja i jednog djela Zete!!Prema tome Primorsko-zetska Srbija je starija i od Srpske Crne Gore Petrovica i Zete Balsica i Crnojevica!!!! I ta Srbija je na podrucju svog primorja imala svoju crkvu koja se u doba Vojislavljevica zvala Nadbiskupija(Arcibiskupija) barska i primasija Srbije!!! Ima indicija da se ona tako zvala i u 8 vjeku jos 743-e godine i prije nego sto je nasledila tradiciju Dioklijske mitropolije sa njenim antickim nasledjem!!! A, zato je bila barska i srpska ujedno, pa zato sto je Bar bio grad u svojoj Srbiji u vrijeme kada su danasnju Sumadiju i danasnje Pomoravlje drzali, kao svoje zemlje, Turkijski Bugari ali i neki Sloveni koji blage veze sa nama Srbima nisu imali !!!! Zato pojam Srbije nije obuhvatao zemlje starih Slovenskih ekavaca koji su bili cas pod Grcima-Romejima, cas pod Bugarima a sami nisu bili Srbi. Tada je Bar sa Primorjem i Zetom i severnije Moracom, Polimljem i Pivom bio jezgro Srbije!!!! Prema tome, mi sa razlogom trazimo da nam se vrati taj pojam Srbiije koji je nas pojam!!!!
24.07.2024 19:35
Za mali broj mozdanih celija
Za mali broj mozdanih celija: Znaci srbi su u Bar jos od 7/8 vijeka po tvojim knjigama? Jesu li se tada zvali servi-sluge? Samo tako su i mogli biti u primorje. Ovo je plač od smijeha sto naprica 😂😂😂😂🤦🏼🤦🏼
25.07.2024 10:02
Mne,beeee
Mne,beeee: Sluge ste bili vi dudukljani sto su za saku brasna i makarona prodavali vjeru i rodbinu turcima i talijanina...nema gorega naroda od ovog u mne zabokrecini!
25.07.2024 15:10
LOLA CG
LOLA CG: Lijepo je obnoviti gradivo iz prave - ISTINITE- Istorije. Dovoljno je samo jedna rečenica, ZA KOJU SVI ZNAMO DA JE TAKO BILO, jer trošiti riječi na zla, a nisu zrna već ubuđali vagoni...
25.07.2024 15:33
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar