Ћирилица Latinica
05.05.2023.
Друштво

Због великих трагедија у Србији - дани жалости и у Црној Гори

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Дубоко смо потресени трагедијама које су задесиле Републику Србију. Губитак живота и међу њима најмлађих оставио је трајну рану у срцима свих нас у Црној Гори, саопштио је предсједник Демократа Алекса Бечић.

"Сада, више него икада, морамо показати бригу и пажњу према нашој браћи и сестрама и нашим пријатељима, према њиховим болу и тузи. Као њихови сусједи, морамо бити подршка грађанима и Републици Србији која је погођена овим незапамћеним трагедијама" – истакао је Бечић.

Према његовим ријечима, у име Демократске Црне Горе предлаже да Влада Црне Горе прогласи дане жалости и на такав начин одамо почаст свим жртвама ових страшних злочина.

"Ово је вријеме за јединство, за солидарност и за бригу о нашим пријатељима и комшијама. Нека наши народи буду уједињени у овим тешким тренуцима како би пребродили ове стравичне догађаје. Саучешће предсједнику Републике Србије, породицама и пријатељима преминулих" – закључио је Бечић.

У последња два дана у Србији су се десила два случаја масовних убистава у којима је, према досадашњим информацијама живот изгубило најмање 16 особа. Најприје је у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду 13-годишњи К.К. убио осам особа (седам ученика и домара), а синоћ око поноћи у околини Младеновца Урош Блажић (21) усмртио је такође осам особа, а 13 ранио.

Грађани Бара јуче су саучествујући у болу за страдалима у два крвава пира у Србији палили свијеће на градском Тргу...

 

Коментари
Dzoni
Dzoni: I treba
05.05.2023 11:45
Ja
Ja: Svaka cast za ovo ovako treba da se ponasa nasa zemlja
05.05.2023 13:05
Solidarnost
Solidarnost: Svaka cast da proglase u nedelju dan žalosti. Ovo je nezapanċena tragedija koja je zadesila Srbiju. Posebno u školi ,ne ponovilo se nidje i nikad ovakva tragedija. Ipak Srbija je bila uz nas 79 god kad je bio zemolhetres , bila uz nas Bioče 2006... I treba jedne druge da ispoštujemo..u ovakvim situacijama. Batali te politiku...Ljudi smo,a evo vidite šta je život.
05.05.2023 17:19
Marko Janković
Marko Janković: Crna Gora je pokazala solidarnost sa Srbijom na glasanju za ulazak Kosova u Savet Evrope. Ovo je jeftino pranje na ime velike tragedije.
06.05.2023 05:51
Mile
Mile: Nije mi jasno kosu ove stoke sto lupaju minuse u ovako bolnom i tuznom trenutku!?strasno!!
06.05.2023 08:46
NETKO
NETKO: BRAVO SVAKA CAST
07.05.2023 13:28
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar