Ћирилица Latinica
19.07.2023.
Култура

"Барски љетопис": Вечерас промоција романа "Кључеви добра и зла" Вука Мартиновића

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У оквиру фестивала "Барски љетопис" на платоу испред Дворца краља Николе вечерас ће свој роман "Кључеви добра и зла" представити Вуко Мартиновић новосадски телевизијски новинар.

Аутор бројних репортажа и више телевизијских серијала међу којима су „Квадрат вароши – приче из историје Новог Сада“ и „Луча“.

„Књига пред вама је попут шкриње која у себи крије многе дуго чуване тајне, болне истине и питања која нас ломе у вјечитој борби добра и зла. Не даје једноставне одговоре, нити допушта да их наслутимо. Аутор маестрално преплиће времена, указујући на релативност сваког трајања, па и оног које се мјери животима. Чврсто их увезује уз опомену да сва наша увјерења о ономе што јесмо, лако потре запис предака у нама. У овом рукопису пронаћи ћете све оно што одређује добар роман из пера оног ко је дариван снагом казивања предака, уједно талентом писане ријечи“ - наводи се у најави објављеној на сајту "Барског љетописа".

„Кључеви добра и зла“, каже се даље,  историјски је трилер у ком су испреплетане три приче из три века. Свака прича је писана посебним језиком, те је тако прича из 19. века писана благо архаичним језиком, у 20. веку је класичан језик, а у 21. веку је модеран језик.

Што се тиче самог назива, он потиче од једног древног учења које се зове „кључеви добра и катанци зла“. У том учењу се каже да су благословени они који су кључеви добра и катанци зла, а да постоје и они други који су кључеви зла и катанци добра и да их је лако препознати у друштву, јер ће први увек помоћи и дати добар савет, а други ће покушати да заваде.

"Ово је прича о томе да би требало тежити том добру, иако је то доста тешко у животу, али ако је човек на правом путу и истрајан, ипак може успети" - стоји у најави вечерашње промоције.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar