Ћирилица Latinica
05.10.2024.
Култура

Љубав у оба свијета

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника "Неказано" објавило је књигу поезије "Љубав у оба свијета" младе пјесникиње Кристине Бјелић. Ово је њена друга књига са печатом барске књижевне асоцијације.

Књига је луксузно урађена у тврдом омоту, на лијепом папиру. Рецензенти издања су Слободан Ристовић и Никола Вуксановић. За корице се побринула сама ауторка а обликовао их је Милисав Росић.

-Дело „Љубав у оба свијета” је такво да превазилази вријеме и простор, живот и смрт, као таква безусловна и бесмртна превазилази нашу људску тмину, све наше несавршености и ограничења. Стихови у овој збирци нам показују да смрт није крај и да јој се главни ликови пјесама свакодневно супростављају - каже у својој рецензији Никола Вуксановић а Слободан Ристовић на само себи својствен начин истиче: - Морам са радошћу да признам, да нисам имао честу прилику да се у минулој деценији сусрећем са оваквим поетско - филозофским певањем. То никако не значи, да она као таква није присутна.

Вероватно јесте, то што ја нисам упознат, вероватно је и до јаза који се продубљује међу одлазећим и долазећим песницима. Поезија је ту, она окорени и остане, ако је имала здраву семенку. На њу пада семе долазећих видика.

Лабуд Н. Лончар уредник овог издања и предсједник удружења "Неказано" по пријему књиге из штампе је казао:  - Радује ме чињеница да се песници враћају "Неказаном" и да заједно делимо своје успехе. Овом прилком ме радује чињеница да је наша Кристина своју поезију уздигла на један завидан ниво. Њене песме су у односу на претходну књигу "Прсти", коју смо такође ми објавили, постале краће а мисао изоштренија и подигнита на завидан, филозофски ниво. Свему томе је очигледно кумовала Љубав јер како се да закључити у једној њеној пјесми - "Панцир" не помаже у љубави. Пред нама је сјајна књига, потврда сјајне љубави, сјајне ауторке у коју јако верујем и која ће нам, осећам, у новим делима и даље доносити љубав и радост читања", закључио је Лончар.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar