Ћирилица Latinica
05.08.2021.
Туризам

У Чању као у кошници: Гости из Србије убједљиво најбројнији

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Пуни смо утисака о Црној Гори. Међутим, наше замјерке се односе на нечистоћу, како плажа тако и околине. Црна Гора је еколошка држава и то не би смјело да се дешава, каже Рускиња Татјана

******

Гужве на плажи у Чању, као и на другим плажама дуж барске ривијере најбољи су показатељ добре посјећености у шпицу сезоне. Туристички посленици тврде да је приближан број гостију као у истом периоду 2019. године.

Највише је туриста из окружења, нешто мање из Русије. Већина гостију с којима смо разговарали о условима боравка у Чању кажу да су задовољни услугом, квалитетом понуде, смјештајем, али има и оних који износе примједбе на цијене, или се жале на претрпаност плажа мобилијаром.

Закупци плажа могу бити задовољни посјетом јер су сав мобилијар ставили у функцију. Слободни дио плажа је такође попуњен, тако да на појединим купалиштима нема мјеста ни за пешкир.

Туристи који прошле године због пандемије нијесу ишли на море, ове године су одлучили да надокнаде пропуштено.

Београђанка Радмила каже да је у Чању неколико дана.

"Све ја како смо и замишљали. Цијене су подношљиве, храна квалитетна, а плаже су чисте. Ми мијењамо плажу на којој се купамо, али смо примијетили да цијене мобилијара нијесу исте на свим дјеловима обале. На једној смо комплет платили чак 12 евра, што је за нас пуно. До краја одмора држаћемо се пешкира" – каже она.

Рускиња Татјана је са својом породицом први пут у Чању.

"Пуни смо утисака о Црној Гори. Међутим, наше замјерке се односе на нечистоћу, како плажа тако и околине. Црна Гора је еколошка држава и то не би смјело да се дешава" – каже она.

Милан Бабовић, власник плаже и хотела у Чању, каже да је од 1. августа тотална гужва у Чању.

"Пуно је туриста. Доминантно су то туристи из Србије који чине попуњеност преко 70 одсто. Поред њих, имамо туристе из Босне, Сјеверне Македоније, Пољске и Русије. Попуњеност плаже је 100 посто, а промет је већи за 50 одсто него 2019. године. Очекујемо да овако остане све до почетка септембра" – нада се Бабовић.

(ДАН)

Коментари
Bato
Bato: Canj je 98 posto srpski centar turizma
05.08.2021 12:44
Canj 2021
Canj 2021: PALMA NA APARATIMA
05.08.2021 12:51
Sutomore_085
Sutomore_085: Tačno je da su Čanj i Sutomore full "do čepa", ko šipak... ali je tačno i da su 80% turisti plitkog dzepa, sve socijala i paradajz turisti, najniže platežna klijantela iz Srb, BiH i Makedonije sa punim gepecima hrane... jad i bijeda... nije ovo ni T od turizma...
05.08.2021 15:04
rolls royce
rolls royce: Ništa od sirotinjskog turizma!Party destinacija i love na vreće.
05.08.2021 18:17
Nole
Nole: Ko ima para ljetuje na more a ko nema ljetuje u Čanj i Sutomore. Cg turizam je tužna priča, Kipar ima 5 puta veću zaradu a mi ni 1 milijardu ne možemo zaraditi. Sve 2,3 mjeseca samo
06.08.2021 09:35
Vukomir
Vukomir: Volim goste iz Srbije, ruku na srce, barem su najkulturniji od ostalijeh, uglavnom porodice sa djeco.
22.05.2022 16:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar